11/10 - Rimini, atletiek:
Brons voor Bart Aernouts EK-duathlon!

Bart Aernouts zal zo langzamerhand moeten uitkijken naar een grotere prijzenkast, want de jonge atleet van OLSE Merksem heeft er de afgelopen twee jaar al heel prijzen verzameld.

Bart Aernouts liep tijdens het eerste looponderdeel achterstand op, maar kon dat tijdens het fietsen ruimschoots goedmaken

Afgelopen zaterdag kwam er weer eentje bij in de vorm van een bronzen medaille op het EK Korte Afstand voor Beloften (-23).

Het EK werd afgewerkt in de Italiaanse badplaats Rimini.

Zo'n EK Korte Afstand wordt betwist op 10 kilometer lopen, 40 kilometer lopen en nog eens 5 kilometer lopen.

Wat je kort noemt; de gemiddelde Vlaming legt in een heel jaar zulke afstanden niet te voet of per fiets af...

De organisatie in Rimini had gezorgd voor een snelle, vlakke omloop en mede daarom waren de verwachtingen hoog gespannen voor de uitgebreide Belgische delegatie.

Die bestond naast Aernouts uit vice-wereldkampioen Jurgen Dereere, de nummer drie van het WK Rob Woestenborghs, meervoudig wereldkampioen Benny Vansteenland en zijn broer Joeri.

Na een slechte start in het eerste loopgedeelte vocht Aernouts zich tijdens zijn fietsproef terug vanuit een verloren positie.

Daardoor kon hij de schade enigszins beperken en kreeg hij terug aansluiting met zijn concurrenten voor een podiumplaats.

De wissel van het fietsen naar he laatste looponderdeel.

Aernouts miste door enkele kwetsuren de laatste weken specifieke looptrainingen, waardoor hij ook in zijn laatste 5 km moest vechten voor elke seconde voorsprong op zijn naaste concurrenten.

Maar na 1u55' 40" wedstrijd kwam hij als 19e over de meet wat betreft het algemeen klassement.

Dit leverde Aernouts een bronzen medaille op bij de categorie -23.

Hij was daarmee ook de enige Belgische medaillewinnaar tijdens dit kampioenschap.

Jurgen Dereere en Benny Vansteenland gaven op.

Rob Woestenborghs en Joeri Vansteenland eindigden op een respectievelijke 14e en 15e plaats, enkele seconden voor Aernouts.

DH

Uitslagen: www.duathlon.it

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren