19/09 - Atletiek:
Bart Aernouts Belgisch kampioen duatlon

Zondag tijdens het Belgische kampioenschap Duathlon te Ronse gebeurde het zoals het spreekwoord zegt: als twee honden vechten voor een been, gaat de derde ermee heen.

Die derde hond was zondag OLSE-atleet Bart Aernouts, die van de rivaliteit tussen zijn tegenstanders gebruikt maakte om de Belgische titel binnen te halen.

Bart Aernouts zegevierend over de finish in Ronse

De titel was echter zeker niet onverdiend, want Aernouts liet een staaltje van zijn kunnen zien.

De atleet die sinds het WK in Canada sukkelde met een kwetsuur aan de achillespees, had de laatste 6 weken zeer weinig looptrainingen in zijn benen.

Dat moest hij dan ook bekopen in het looponderdeel.

Na de eerste 9km lopen kwam Aernouts als 5e de wisselzone binnen.

Teammaat Rob Woestenborghs was 30 seconden daarvoor al de wisselzone uitgefietst, kort gevolgd door Kris Coddens en Joerie Vansteenlant.

Het zouden vijf zenuwslopende fietsrondes worden op de selectieve omloop.

Aernouts was na de eerste fietsronde komen aansluiten bij de twee koplopers, en toen begon het psychologisch spel.

Een stralende Belgisch Kampioen!

Geen van de drie wilde voor een ander de kastanjes uit het vuur halen, met als gevolg dat een groep achtervolgers op het einde van de voorlaatste ronde kon terugkeren.

Tot ieders verbazing was het Bart Aernouts die met een 1 minuut voorsprong op Woestenborghs en Vansteelant aan zijn laatste onderdeel begon, de afsluitende 6km lopen.

Het was een alles of niets spel van deze drie atleten, maar Aernouts hield stand en hield aan de finish uiteindelijk nog 20 seconden voorsprong over.

Na een serieus feestje is Aernouts alweer begonnen aan de voorbereiding op het Europees Kampioenschap, 8 oktober in Rimini.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren