25/08 - Morgen, 16u00, Rode Loop:
AA Gala is atletiek 'puur'

Morgen organiseert Merksemse atletiekstrots OLSE AC weer zijn Internationaal Antwerps Atletiek GALA in stadion De Rode Loop.

Het is inmiddels alweer de 42e editie van een evenement dat ondanks de straffe concurrentie van de Memorial Ivo Vandamme op de internationale atletiekkalender nog jaarlijks groeit.

Inmiddels behoort het Gala tot de vijf grootste meetings van België en ook dit jaar hebben organisator Jacky Dillen en zijn team ondanks de afwezigheid van Gevaert, Hellebaut en Van Branteghem (te duur) weer een interessant deelnemersveld weten samen te stellen.

De nadruk ligt daarbij weliswaar op de vele Belgische (sub)toppers, maar er komt toch ook een aantal aansprekende buitenlandse kleppers.

Zo is er de Amerikaanse hoogspringer Jamie Nieto (een vaste klant met een PR van 2m36), zijn landgenote hinkstapspringster Nicole Whitman (PR: 13m78), de Bulgaarse speerwerpster Rumyana Karapetrova (PR: 61m78) en de Britse hordenloopster Lee Mc Connel.

“De succeslijn van de vorige edities willen we ook nu zeker doortrekken, waarbij we vooral onze Antwerpse en Belgische atleten een kans willen geven om zich in de picture te lopen of springen,” stelt Jacky Dillen.

Bij die Belgische atleten vinden we onder andere Kristof Beyens (4e op de 200m in Göteborg), Belgisch 100 meter-kampioen Anthony Feroo, Erik Wymeersch, polsstokhoogspringer Kevin Rans en sprintster Hanna Mariën (finaliste in Göteborg met de Belgisch 4x100-ploeg).

Mariën zou morgen wel eens een van de oudste stadionrecords kunnen breken: de 23''31 van Els Vader stamt uit 1981, terwijl Mariën dit jaar al tot 22''68 reikte.

Wat betreft de eigen atleten zullen OLSE-fans uitkijken naar het speerwerpduel tussen Tom Goyvaerts en zijn Waalse rivaal Loic Leimaittre, en ook het speerwerpen bij de vrouwen kan enkele mooie prestaties brengen.

Zo zal het aankomende talent van de Belgische atletiek, speerwerpster Ilse Struys graag morgen de 50-metergrens doorbreken en zal de waarschijnlijke winnares van de wedstrijd - Karapetrova - misschien het stadionrecord van 57m30 misschien uit de boeken gooien.

Verder mag er gehoopt worden op een stadionrecord bij de 5000m bij de mannen en de 1500m bij de vrouwen, terwijl Kevin Rans een poging zal ondernemen het Belgisch record aan te vallen.

Arjan Plantinga

Gala-website
OLSE website

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren