28/11 - Sport, atletiek:
Bart Aernouts wint Achtkamp Brasschaat

Een goedgemutste Bart Aernouts tijdens de prijsuitreiking

De achtkamp van Brasschaat heeft in zijn 57-jarig bestaan nog nooit zo'n spannende ontknoping gehad als bij deze editie.

Tot en met de laatste proef konden nog drie atleten aanspraak maken op de eindwinst, en de veldrit zou beslissen over wie deze editie op zijn naam zou schrijven.

Frans Dave, aanvoerder van het klassement tot de laatste proef, kreeg tijdens de veldrit af te rekenen met pech, kettingbreuk en moest daardoor deze proef verder zetten met een te kleine reserve fiets.

Lander Dircken, de man die de tweede plaats in de tussenstand deelde met Bart Aernouts eindigde zondag op een verdienstelijke 10e plaats, wat echter slechts voldoende was om tweede te worden in het eindklassement.

Een derde plaats tijdens de veldrit bleek uiteindelijk voldoende voor Aernouts

De derde plaats van Bart Aernouts tijdens de afsluitende veldrit was wel voldoende voor de eindzege in dit regelmatigheidscriterium.

Winnaar van de veldrit werd Dieter Baumer.

Baumer, die door pech tijdens de 1500m en de veldloop ver werd teruggeslagen in de rangschikking, kon hierdoor zijn achtkamp nog enigszins goed maken.

De Achtkamp krijgt met Aernouts dus een winnaar van formaat, maa voor de OLSE-atleet zelf was het evenement maar een tussendoortje.

Vanaf januari start namelijk zijn voorbereiding op het nieuwe tri - en duathlonseizoen, tijdens welke hij half mei een gooi zal doen naar de wereldtitel duathlon voor beloften.

Uitslagen en alle info: www.achtkamp.be

DH

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren