regio   

sport   

cultuur   

handelaren   

computer   

horeca   

gezondheid   

jr & sr   

onderwijs   

nieuws

contact   

 
 

Brievenbus
Reacties van lezers

Dagelijks krijgt de redactie e-mails met reacties op artikels, met suggesties of opmerkingen. De reacties hieronder zijn weergegeven in volgorde van ontvangst. Klik op de kop om het artikel waarop gereageerd wordt te lezen.

Ook iets kwijt? Klik hier

Frituurellende op een natte woensdagmiddag.....(2)

Graag had ik willen reageren op dit artikel omdat ik zelf eigenaar ben van een frituur in Merksem. Ik begrijp de frustraties van sommige mensen die vinden dat frituren gans de dag open moeten blijven, dit is echter onmogelijk daar wij ook een sociaal leven hebben. Ik ben eigenaar van het "draakske" in de nieuwdreef en ben tussen de middag geopend van 11.30 tot 13.30, waarschijnlijk is de persoon die het artikel schreef net te laat gekomen, en het is voor ons onmogelijk om langer open te blijven voor 1 of 2 klanten, dit zou een enorme meerkost zijn voor ons. Ik zou er absoluut niets mee in zitten om een hele namiddag open te blijven indien het een rendement zou zijn voor de zaak. Mijn frituur is één van de weinigen in Merksem dat 7 op 7 open is, dus u begrijpt toch wel dat ik dan die 2 enkele uurtjes tijdens de middag ten volle wil benutten voor mijn gezin. Verder wil ik toch even vermelden dat iedereen welkom is tijdens de openingsuren.

John

Nieuwe rage van vandalisme in Merksem en Schoten!

Heeft U al eens in de straten gekeken naar de auto's? Mist u soms een antenne? bedenk even dat u dan niet de enige bent want in deze regio is er een nieuwe plaag van klein vandalisme opgedoken. Soms wel meer dan 10 auto's in uw straat zijn antennevrij. Het stelen van antennes is een koud kunstje, en meestal worden de daders nooit gevat. Het is dan ook een aanlokkelijke uitdaging voor "kleinere" crimineel die alleen maar steelt om te imponeren of de verveling te verdrijven. Bewoners van Merksem-Schoten verenigt u en werp regelmatig (ook snachts als u wakker bent) eens een oogje op uw wagen die buiten heel alleen achterblijft. ik ben mijn antenne al kwijt, het zal je maar overkomen. Bent u de volgende?

A. Geudens

Bredabaan

Je kan er echt niet naastkijken. Vroeger, zeg maar een 10-tal jaar geleden, was de Bredabaan nog een locatie die een bezoek meer dan waard was. Wat ziet men nu? Enkel heel veel leegstand, verkrotting en opkomst van dubieuze winkels met dito inhoud die kwalitatief zeer laag scoren. Om nog maar te zwijgen van de uitbaters van deze panden... Ik vind dit echt heel spijtig. Als hier niet dringend wat aan gedaan wordt is het weldra gedaan met de Bredabaan. Men weze gewaarschuwd!

A. De Meyer

Doodrijder Bredabaan niet naar assisen (3)

Het is godgeklaagd hier in België. Een moordenaar wordt gewoon naar de politierechtbank verwezen. Tegenwoordig kan je hier in dit land zomaar iemand van het leven beroven, met een johnybak, muziek hard, en dan rustig verder rijden alsof er niets aan de hand is. Je gaat enkele dagen nadien verklaren dat ge denkt iets van het gebeuren gezien te hebben en ge wordt nog geloofd ook,terwijl er een hoop getuigen zijn die het tegendeel beweren.

Moeten er nog van die blunders komen of gaat men nu eindelijk een keertje inzien dat het zo niet verder kan? Het leven van de ouders en de vriend van het slachtoffer telt volgens onze onderzoeksrechters en de politie niet mee. Worden de getuigen dan niet au serieuz genomen, of is er iets anders in het spel? Gelukkig heeft de vriend van de overleden dame zijn kalmte bewaard, want in dit geval zouden velen het geduld en de kalmte verliezen en zelf tot daden overgaan.

Moeten we daar misschien terug naartoe gaan? Naar die middeleeuwse toestanden, waar de mensen zelf het recht in eigen handen namen? Mensen van het gerecht en de politie: doe uw werk goed, zodat het niet tot zulke toestanden moet komen. Aan Amse wens ik veel sterkte en kalmte. En wees er van overtuigd: velen leven met u mee, niet enkel motards, maar ook anderen die dit onrecht niet dulden.

Swa Jacobs

Doodrijder Bredabaan niet naar assisen (2)

Het is net zoals de andere motorrijder hier zegt: hoe het rechtsysteem in Belgie werkt snap ik ook niet. Als getuigen en reconstructie zeggen dat het met opzet is, wat zit zo een rechter dan nog te zeveren eigelijk? Ik vind dat heel dit zaakje van in het begin zoo rot is dat het bijna niet te beschrijven is.

Effe kort overlopen: eerst wat pesten op de Bredabaan van een paar motorrijders, dan iemand aanrijden, dan vluchtmisdrijf plegen, de schijnheilige uithangen en zich voordoen als iemand die het slachtoffer wou helpen, dan het op tv afzweren dat ze er iets mee te maken hebben. Ik bedoel maar, hoe rot kan je zijn vanbinnen om je in zulke leugens te draaien. En dan komt er een rechter en die veegt al deze argumenten van de tafel en maakt er doodleuk een politierechtzaak van.

Proficiat meneer of mevrouw de rechter. Zou je ook zo lichtzinnig zijn moest het over jouw dochter gaan? Zodra er weer een optocht door Merksem komt met de motorrijders ben ik er weer bij. En voor Amse: geef de moed niet op en weet dat heel veel motorrijders achter je staan.

Georges

Doodrijder Bredabaan niet naar assisen (1)

Weer een typisch voorbeeld van het Belgisch gerecht! Het was een ongeval? Als hij met zijn "rijdende Johnny discobar" op een politiecombi had geknald, zou het verdict wel anders geweest zijn! Maar ja,het was maar een motorrijder! Waarom zouden mensen nog getuigen bij een ongeval? Ze worden door het gerecht toch beschouwd als leugenaars! Ook een reconstructie is niet meer nodig want ook daar word geen rekening mee gehouden! In elk geval, laat hem maar vrij, de motorrijders, vinden hem wel! En dan zal het ook een ongeval zijn! Zijn fotoke hangt in elk clublokaal! Motorrijders zijn een hechte familie, dat hebben we bewezen op 14 mei 2005 op de Bredabaan!

Het is al een even grote schande dat de vriendin van deze "doodrijder (lees: moordenaar) buiten vervolging wordt gesteld! Als verpleegster had ze zeker hulp moeten bieden! Maar nee, ze reden liever door. Ik dacht dat in het "Belgisch Staatsblad" staat geschreven dat je "hulp moet bieden aan mensen in nood"! Elke "normale" mens volgt ook deze regel! Maar als je verpleegster bent, en je rijdt met een rijdende "Johnny Discobar " telt deze wet blijkbaar niet? Volgens mij valt deze manier van hulp bieden als "verpleegster" zijnde onder de noemer moord! Dit is even erg als iemand neerschieten, en doorgaan! Maar ja, als je lef hebt, hier in Belgie (lees Apenland) en je rijdt na een "ongeval" door, om je dan twee dagen later te gaan opgeven als "getuige" en je komt op de reconstructie opdagen met twee kleine kinderen aan de hand, word je door het gerecht toch beschermd! Triestige manier van gerechtigheid.

Speciaal voor Amse: Veel sterkte in deze "laffe" strijd , en weet dat alle motorrijders achter u, en uw familie staan. We zullen dat dan ook laten zien, als er een herdenkingsrit, voor Brigitte, moest ingericht worden op 1 mei. Dit zou alle jaren moeten doorgaan op die datum! We zullen door ons aantal dan wel laten zien dat we geen slachtvee zijn, en dat we niet meer met ons laten sollen! "Op die dag zal de Bredabaan te klein zijn".

Eén van de vele woedende motorrijders

Mijn Merksem

Dat geurtje zit al sinds jaar en dag aan Merksem. Als mensen aan mij en men maten vragen vanwaar we zijn zeggen wij dan ook altijd: "Moarksem, wor dat stinkt!!" Want let's face it, we hebben echt wel reden genoeg om trots te zijn op ons Merksem. Het is hier goed toeven; alleen spijtig dat zoweinig mensen dat inzien. Verzuring begint bij jezelf, zeg ik dan. Zonnige groetjes uit het geweldige Merksem.

Alexander

Frituurellende op een natte woensdagmiddag.....

Na een drukke, koude en vooral natte dag keer ik om 13u30. huiswaarts. Daar ik geen zin heb om te koken, besluit ik om een frituur op te zoeken. Een warm frietje kan er wel in na een hele dag buiten regen happen. Richting Nieuwdreef. gesloten. Vreemd, denk ik, maar misschien is dit hun wekelijkse sluitingsdag. Beetje raar op een woensdag, maar goed... Dan maar naar het frituurtje tegenover de sporthal. Ook gesloten. Geen nood. Op het kroonplein zullen ze wel open zijn. Inderdaad, er brand licht en er staat volk binnen. Maar neen hoor. Ze gaan pas terug open om 16.00h! Verdomme, het is woensdagmiddag! Mijn honger is meteen over. Zeker na het steeds erger wordende wegdek op het Kroonplein dat de ophanging van mijn auto geselt. Zijn er nog echte frituren in deze gemeente vraag ik me af, huiswaarts kerend. Je weet wel, die 's middags wél open zijn..?

Steven de Kort

Bus 28 toch naar begraafplaats Zwaantjeslei

Daar ik lees dat er een bustrajekt gaat lopen door de Zwaantjeslei, met de bedoeling de laatste rit naar het kerkhof te vergemakkelijken. Kan ik niet afkeuren. Alleen: de toestand van de bestrating laat te wensen over. Op het kruispunt van de Zwaantjeslei en Lange Bremstraat, waar de klinkerstroken ten opzichte van de betonbaan enorm verzakt zijn, met het nadelige gevolg dat waneer er zwaar verkeer passeert, de gebouwen daveren op hun grondvesten. Dat is nu al dagelijkse kost. Kan er aan dit euvel iets verholpen worden alvorens de begrafenisbus haar intrede doet?

Sas Francois

Heraanleg Victor Roosensplein wacht op De Lijn

Met groen en zitbanken ok, maar niet teveel parkeerplaatsen.

alfons

Nieuwe tarieven De Lijn

Met deze wil ik even reageren op de prijs van een ticketje dat we voortaan moeten betalen als we de tram of de bus willen nemen. Ik vraag me af waar de overheid nog mee bezig is. Langs de ene kant wil men dat er minder verkeer is en men legt parkeerplaatsen bij eindhaltes aan om er dan van daaruit een bus of tram te kunnen nemen, en dan gaan nu in ene keer de prijzen met 50% de hoogte in. Denken ze nu echt bij De Lijn of bij de overheid dat er nu meer mensen het openbaar vervoer gaan nemen? In ieder geval vind ik deze prijsstijging schandalig. Vroeger als er iets bij kwam dan ging het om een paar franken. Nu is dat al meteen een halve euro oftewel 50%. Kan er maar een woord aan kwijt: schandalig!

Eddy Mercks

Bolero bant sigaret (6)

We zullen nog wel eens klappen, als uw "goei " cafeeke dicht moet, wegens "geen klanten" meer! Of als al die hardroepers hier hun lastenbriefje hebben gehad!

freakyfred@telenet.be

Dure appartementen

Lang zit ik te zoeken naar een appartement omgeving kroonplein en oude bareellei maar niks te vinden of anders vragen ze bijna 500 euro voor iets met 1 slaapkamer. Ik ben ver zot, ik ging iets bezichten vandaag en dat was 400 euro, maar als ik er binnenkwam stonk het erg en het was een krot. En daar durven ze dan 400 euro voor vragen he, is gewoon schandalig.

natje1711@yahoo.com

Erotiekwinkel op de Bredabaan

Sinds een week is er een erotiek winkel gekomen op de Bredabaan. Ik heb niets tegen dat soort winkels, maar alle dagen komen daar kinderen voorbij van de scholen in de buurt. Hun etalage is dan ook gevuld met de meest pikante spulletjes en plaatjes. Daarstraks stonden 2 kinderen echt te gapen, hun vragen zijn in ieder geval beantwoord !! Ik ook moet alle dagen voorbij en zou graag weten waar ik moet zijn om te klagen over die etalage. Ik vind dat ze die moeten aanpassen voor alle leeftijden!

Cindy

Bolero bant sigaret (5)

Freddy stelt dat "[...] buitensluiten van de rokers dat nog altijd het grootste deel van onze bevolking, in Belgie is". Tot mijn grote opluchting is dit fout: in België is 20% van de bevolking een dagelijkse roker. Nog andere van hier relevante cijfers kan je nalezen op http://www.oivo-crioc.org/teksten/1260.shtml

Ook relevant is dat (in 1996, maar dat zal de laatste jaren niet sterk veranderd zijn) elk jaar zo'n 6600 mensen sterven aan longkanker die aantoonbaar teruggebracht kan worden tot roken. Dat zijn dus bijna 20 mensen per dag, elke dag opnieuw. Klinische studies hebben aangetoond dat passief roken even schadelijk is als zelf roken. Mensen die dus rokers weren uit hun zaak doen dus niet meer dan proberen om zelf niet tussen die 6600 mensen terecht te komen, wat hun volste recht is. Van discriminatie kan volgens mij geen sprake zijn: er worden immers geen mensen geweerd, enkel hun pakje sigaretten.

Tim Fooy

Bolero bant sigaret (4)

Ik meende dat in het stad een dik jaar terug ook zo een café was die de sigaret bande. Een maand nadien moest de cafébaas zijn actie stopzetten daar hij bijna geen klanten meer had...

Eddy

Naar het Sportpaleis

Het is allemaal wel mooi dat de stad Antwerpen wil dat men het openbaar vervoer neemt om naar het Sportpaleis te gaan. Als men dan dit wil toepassen komt men een probleem tegen. Een concert stopt om 23uOO men raakt om 23u30 buiten en dan heb je net nog twee trams om naar de p+r zone Keizershoek of linkeroever te raken. Iets langer in het Sportpaleis blijven om iets te drinken is er dus niet bij. Hoe zal het dan zijn als er evenementen zijn die tot 3u00 duren? Dan kan je dus helemaal niet naar huis met de tram.

Dirk Van der Ven

Bolero bant sigaret (3)

Ik vind dat het hoog tijd word dat er aan de gezondheid van de mens wordt gedacht. Ik zelf kwam graag in Den Bolero, maar moest er weg blijven omdat ik last heb van astma. Wij kunnen nergens iets gaan drinken, omdat er overal gerookt wordt. Een dikke proficiat aan Walter, de cafebaas, dat hij het aandurft om niet meer te laten roken in zijn cafe.

Tilly Michielsen

Bolero bant sigaret (2)

Eindelijk eerste drankgelegenheid die ik in Merksem vind, die niet stinkt

sas francois

Bolero bant sigaret (1)

Is dit dan geen discriminatie? Wat is een roker minder dan een niet roker? Niemand verplicht een niet roker om in een cafe te komen! Een roker daarentegen wordt geweerd. Als alle Belgen morgen stoppen met roken, zullen we eens zien of de nu zo fanatieke niet-rokers nog zo blij zullen zijn met hun lastenbrief. Men mag niet in het openbaar opkomen voor een bepaalde partij want dan doet men aan discriminatie! Hoe noemt ge dan het buitensluiten van de rokers dat nog altijd het grootste deel van onze bevolking, in Belgie is? Triestige (egoistische) samenleving!

Freddy

Stad maakt blauwe zone rond Sportpaleis nog groter

Dit is groote kul, gewoon om zijn naam in het belang te houden. twee uren parkeren, ze komen om 19.30 mogen twee uur staan maar gapa kom't maar 1 keer langs om 18.30 of om 20.00 en dan niet meer waar is dan de oplossing?

John

De Post

Vinden jullie het normaal dat het hoofdpostkantoor van de gemeente Merksem (Van Heybeeckstraat), na een lang vooraf aangekondigde posttariefverhoging, noch postzegels van €0.46 (het huidige tarief), noch postzegels van €0.02 of €0.01(om bij de oude zegels bij te plakken) kunnen verkopen. De loketbediende kan zelfs niet zeggen wanneer zij wel ter beschikking zijn. Bij de klantendienst van de post wil men mij laten rondrijden naar de omliggende gemeentes om postzegels te kopen! De zopas uitgebrachte folder van De Post: "De oplossingen van De Post op maat van uw bedrijf" spreken niet over deze oplossing van de klantendienst! Leven wij in België of ergens in midden Afrika?

Jan De Jong

Postagentschap Moeshofstraat vanaf eind maart gesloten (2)

Ekeren heeft een gelijkaardige oppervlakte als Merksem en heeft 3 postkantoren, Wilrijk heeft een gelijkaardig aantal inwoners als Merksem en heeft evenveens 3 postkantoren. Merksem heeft dus weldegelijk recht op 3 volwaardige postkantoren. De Merksemse belastingbetaler mag niet de dupe zijn van het feit dat de Post ondanks de financiële steun van de staat inefficiënt werkt.

Gert De Koster

Postagentschap Moeshofstraat vanaf eind maart gesloten

De sluiting van dit postkantoor is onverantwoord. Als dit Postkantoor weg zal zijn probeer dan maar eens binnen te geraken in de Van Heybeeckstraat ! De meeste mensen staan er nu reeds vanaf het oude Stempellokaal aan te schuiven! Is dat reorganisatie? De Postbank zal veel klanten verliezen als ze al de 'kleinere' kantoren sluiten, en de oudere mensen moeten een heel eindje lopen of zelfs het openbaar vervoer of een Taxi nemen om naar de Post te gaan, om daar aangekomen een wachtrij te zien staan van om en bij de 30 personen. Ik rij bijna dagelijks door de Van Heybeeckstraat en soms is de wachtrij echt niet normaal te noemen. En zoals vermeld in het artikel, een Postkantoor in een bestaande winkel onderbrengen (Delhaize) kan 80 % van de aangeboden diensten aanbieden, dus overschrijvingen, postzegels en aangetekend schrijven ontvangen zou kunnen, maar kan je er ook een som geld van uw eigen Postrekening afhalen?

Eerst komt De Post uitgebreid in de media wegens 'mobbing' en nu gaan ze kantoren sluiten waardoor er geen ontslagen vallen en zodoende meer mensen op dezelfde werkplaats tewerkstellen, is dan het 'mobbing' effect verdwenen bij De Post? Tja dat is natuurlijk een ander verhaal zeker.

Pascal

Merksem wenst geen Congres Decentralisatie (2)

Het Vlaams Belang hoeft geen campagne te voeren, de standpunten van de andere partijen m.b.t. het Vlaams Belang zijn de beste propaganda die een partij zich wensen kan. Wedden dat we op 8 oktober weer dezelfde zinnetjes horen: 'we hebben het niet zien aankomen, het is een zwarte dag voor de democratie, we moeten de krachten bundelen', enz enz. Sorry hoor maar jullie kans is nu wel echt verkeken, ander én beter!

Jurgen Martens

Werkstraf voor schutter Kroonplein (2)

Als dat een marrokaan of turk was geweest? Voor een keer is het niet zo! Pas u dan aan, aan het land waar ge u vestigd, en zo ook aan hun wetten. Merksem is geen ghetto, he! Anders moet ge 's avonds maar eens buitenkomen, dan begrijpt ge waarom een echte Merksemnaa al eens uit de bol gaat! Ikzelf ben voor die reden verhuisd, en dit vind ik echt wel erg! Dat mensen die in Merksem geboren en getogen zijn, en er 37 jaar hebben gewoond, vluchten voor de 'nieuwe bewoners'! Dus ,zie maar dat uw mensen zich aanpassen, dan zou dit niet gebeuren.

Een ontgoochelde ex- Merksemnaar,
De Laet Freddy

24/01 - Directie Sportpaleis ergert zich aan parkeerboetes

Hoezo, Directie Sportpaleis ergert zich aan parkeerboetes? De parkeerboetes worden gebruikt om het Sportpaleis te voorzien van parkeerinfrastructuur. Dan hoeft de Sportpaleis-directie toch niet boos te zijn. Als zij de nodige parkeervoorzieningen hadden aangebracht dan was een blauwe zone niet nodig geweest.

Guy Mareels

Merksem wenst geen Congres Decentralisatie

Is dat wat sp.a en vld democratie noemen, gewoon alles wat vlaams belang voorstelt wegstemmen? Proficiat zeg. Beseffen zij dan niet dat zij zo nog meer kiezers naar VB sturen? Arme, kortzichtige politiekers toch. Blijf maar verder doen en ga je eigen ondergang tegemoet.

bonneke

Cannabis kweken: veel verdienen, maar niet lang

Pfff, en daar betaal ik belastingen voor? De enige manier om een deftige decriminalisatiepolitiek voor cannabis op poten te zetten, is door de politiekers voor voldongen feiten te zetten, en blijkbaar kan dat niet anders dan door de Nederlanders die en masse de grens oversteken en hier professioneel komen kweken. Hoe meer, hoe liever! Als het gerecht wordt overspoeld door dergelijke zaken van groot geldgewin, hebben ze geen tijd en/of aandacht meer voor de onschuldige kleine kweker die in zijn eigen gebruik voorziet door elk jaar een paar plantjes thuis te zetten. M.a.w. minder risico voor de huis- en tuinkweker, aangezien ze toch wel eerst achter de grote (Nederlandse) vissen aangaan! Dank u Nederlanders! :)

Tim Uvranov

“Als we morgen het Sportpaleis zouden sluiten, dan is er van parkeerproblemen in onze wijken geen sprake meer” (3)

Dit heeft niks te maken met parkeerproblemen. Dit is een andere vorm van belasting te betalen. Ik woon in de Van Stralenlei=geen blauwe zone. Wat gebeurt hier nu? Nu kan ik plaats gaan zoeken omdat al die mobielhomes, aanhangwagens en aanverwante van in de blauwe zone hier nu staan geparkeerd. Men schuift het probleem alleen maar op en de stad verdient hier nog goed aan. Dank aan al die heren die denken dat ze er iets van weten, maar hier ook niet wonen.

van immerseel jean-pierre

Aantal Merksemnaren stijgt met 41

Ik heb 37 jaar in Merksem gewoond, ben er geboren en getogen. Maar ben zelf ook verleden zomer verhuisd. Als ik jong was, kon je in Merksem als kind, nog tot 's avonds laat buiten spelen. Nu kan dat enkel nog door bepaalde leefgroepen, en in, "gehto's" ,want zo kun je het wel noemen. Je laat het dan ook zelf toe, de Bredabaan, is ook niet meer , wat het geweest is. In meer dan de helft van de winkels, spreken ze zelfs " slecht of geen " nederlands. In hoboken hebben zo ook zo'n straat, daar heet deze " de Abdijstraat"! Het dokske, de St. Batholomeuskerk, de oude treminus van tram 3, het kroonplein...enz. enz., zijn 's avonds voor de Belgische jongeren in Merksem, echt wel onveilig! Ik heb zelf twee kinderen, en dat is de reden, dat ik verhuisd ben! Als ge u als volwassen persoon, al niet meer veilig voelt, hoe moeten de kinderen , daar dan, gelukkig opgroeien. Ik was een vreemde aan het worden, in mijn eigen gemeente!

Een ontgoochelde ex-Merksemnaar

“Als we morgen het Sportpaleis zouden sluiten, dan is er van parkeerproblemen in onze wijken geen sprake meer” (2)

Ik moet zeggen dat dit artikel de nagel op de kop slaat. Blauwe zone, 1 uur parkeren is niet doenbaar. Ga maar bijvoorbeeld eens op consultatie bij de tandarts. Bij het buitenkomen kan je, als je pech hebt, nog eens een serieuze rekening vinden. Als men nu kijkt naar de Lambrechtshoekenlaan in Merksem met deels blauwe zone moet ik zeggen dat dit nog door de beugel kan (al is 1 uur parkeren eigenlijk te kort). Wat ik wel eigenaardig vind is dat bij de nieuwe appartementen die ze aan het bouwen zijn geen parkeergarages moeten gebouwd worden (geen verplichting van de stedenbouwkundige voorschriften). Waar gaat dit dan naar toe? Binnenkort staat de blauwe zone vol met auto's met bewonerskaart. Doel blauwe zone? Geen idee. Wel mogen ze daar nog tevreden zijn dat er geen betalend parkeren is.

De Grave Jan

En dat is nummer...

Uw titel slaat ook meteen de nagel op de kop, sinds de “tijdelijke” heraanleg van de Bredabaan gebeuren er dagelijks ongevallen met helaas soms ernstige gevolgen. Tot op heden mochten we zelfs al 2 keer een dode tellen.

Dat zowel de merksemse middenstand als de politieke partijen geen vragen stellen bij de heraanleg verontrust me des te meer, want zijn die enkele seconden winst per bus of tramrit voor De Lijn dan zoveel waard?

Het stuk tussen de Deurnebaan en de Nieuwdreef lijkt voor de bussen en trams dan ook een racebaan waar ze ongehinderd op volle snelheid komen. Zonder overdrijven durf ik zeggen dat meer dan de helft van alle bussen (600 per dag) er meer dan de toegelaten snelheid rijdt, dit gaf de directie van De Lijn zelf toe!

Misschien wordt het toch eens hoog tijd om duidelijk te maken dat De Lijn ten dienste moet staan van het volk en niet andersom. De directie van De Lijn vroeg meerdere malen aan haar bestuurders om zich te houden aan de wettelijke voorgeschreven snelheid, doch blijkbaar zonder resultaat.

William Mortelmans

“Als we morgen het Sportpaleis zouden sluiten, dan is er van parkeerproblemen in onze wijken geen sprake meer”

Ik ben het volledig eens met de kritiek van de heer Mareels op het parkeerbeleid in de zone rond het Sportpaleis. Ik denk dat het niet rechtvaardig is dat vele kleine zelfstandigen en duizenden buurtbewoners de dupe moeten worden van een parkeer probleem dat gecreerd wordt door 1 commerciele instelling, het Sportpaleis.

Feitelijk is de functie van het Sportpaleis de laatste decenia uit zijn voegen gegroeid. Daarmee zijn de parkeerproblemen onstaan.

Om ze op te lossen zijn er maatregelen nodig:
1 creer parkeerplekken voor de bezoekers van het Sportpaleis
2 zorg ervoor dat bezoekers van het sportpaleis de nieuw aan te leggen parkeerplekken gaat gebruiken 3 voer een pasjessysteem in voor de omwonenden en de kleine zelfstandigen

Op punt 1) en punt 2) zijn geen acties ondernomen.

Gemeentebestuur, ga eerst met bovengenoemde punten aan het werk.

Op punt 3) zijn wel acties ondernomen, maar echter niet in de juiste uitvoering.

Gemeentebestuur, zorg ervoor dat de mensen uit de buurt van het
sportpaleis:
- voldoende parkeerpassen kunnen aanvragen, ook voor eventuele bezoekers. Waarom de strikte limiet poer huishouden aan het aantal passen?
- dat kleine zelfstandigen de beschikking krijgen over voldoende parkeerpassen. Een sportschoolhouder moet deze eventueel ook aan zijn klanten kunnen uitdelen.
- Schrap de maximale tijd van 1 uur voor alle bezoekers die een pas hebben

Mijn vriendin heeft 2 jaar op de Ten Eekhovelei gewoond, gezien het huidige parkeerbeleid ben ik blij dat we verhuisd zijn.

Gert Jan Reilink

Scholen in Merksem

Ik ben een moeder van een 2-jarig kindje, mijn dochter gaat in september naar school maar het spijtige is dat ik nog steeds geen school heb gevonden. Ik zoek achter een gewone stedelijke kleuterschool en geen katholieke, maar bijna alle scholen in mijn omgeving zijn katholieke scholen. Dus hoop ik maar dat ik op tijd een schooltje vind.

Nathalie M.

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (6)

ik vind het schandalig dat zo'n kaarten gaan tellen. De mensen die in de buurt van het Sportpaleis wonen hebben al zo'n kaart en dat houd in dat je in de straten rond het sportpaleis maar één uur mag staan als er een optreden is. Waarom betalen we eigenlijk dan belastingen?

Soulman

Werkstraf voor schutter Kroonplein

Als da en marokkaan was had die direct levenslang gekregen. Omdat da die belg is maar 150 uur. Is da en nieuw regel of wet? Zie maar da hij die 15 maande zit.

mo

Lambrechtshoekenlaan krijgt bewonerskaart

De mensen krijgen dan toch een beetje verstand! Wees maar zeker dat ik een van de eersten zal zijn die een bewonerskaart aanvraagt. Veel dank voor de personen die dit mogelijk gemaakt hebben. (Vanaf wanneer gaat deze regel eigenlijk in werking? Kwestie van op tijd en stond mijn bewonerskaart aan te vragen?)

Véronique Guiette

Politie regelt verkeer aan Sportpaleis maar kan camera's niet uitschakelen

Om er een zwarte vuilniszak over te trekken heb je toch geen ingenieursdiploma nodig , of is dat een te goedkope oplossing?

Mon Ares

Wie? Dirk De Cock, zwembad-installateur Waar? Merksem!

Dat mijn vader op wie ik uiteraard extreem trots ben in De Tijd verscheen wist ik uiteraard, maar dat ik dat artikel op deze website mocht terugvinden verrast me aangenaam! Het zijn waarschijnlijk vijgen na Pasen maar ik denk dat ik gerust in naam van mijn papa en de rest van onze crew Merksem mag bedanken voor die jarenlange gastvrijheid.

Ellen De Cock

Bedankt!

Ik wil hiermede U bedanken voor de webgazet. Ik woon al 24 jaar inb Denemarken, maar heb nooit Merksem vergeten. Heb vele jaren in Merksem gewoond en ben in Merksem naar de school gegaan (St.Eduardus en de vakschool). Ik ben erg blij dat ik kan volgen, wat er in Merskem gebeurt.

Vriendelijke groeten vanuit het koude noorden,
Victor Vindevoghel

Vrederechter legt De Lijn dwangsom op

Dit is een reactie op de lezersbrief van Ben enige tijd geleden. Hij spreekt daar over het "komt mijn haar recht van de frustraties"-gevoel. Wel, ik had dat ook, maar dan van het lezen van zijn reactie. Ik wil dus even reageren op een aantal van zijn opinies.

"De heer Verloo zou eens moeten weten wat die mensen [van de lijn] allemaal inademen van stoffen en gassen met veel grotere kankerstoffen dan wat er in de rookwaren zit". Of anders gezegd: roken is inderdaad kankerverwekkend, maar omdat er toch andere kankerverwekkende stoffen stoffen in de lucht hangen heeft het geen zin om iets aan deze ongezonde situatie te doen. Laten we er maar allemaal ziek van worden, dat is het gemakkelijkste.

"Respekt voor [de slachtoffers van WO2] mag wel. Wie doet daar wat aan?" Een aardige aanval op de heer Verloo, maar ik zie echt het verband niet met zijn queste tegen roken.

"De jeugd, wordt die geïnformeerd waarom men begint te roken, wat het alteernatief is? Bij mijn kennis niet." Hier valt mijn haar van úit als ik dit lees... Hoeveel tientallen grote mediacampagnes zijn er de laatste decennia niet geweest om te wijzen op de gevolgen van roken op de gezondheid van zowel actief roker als passief roker?? Wat is het alternatief? Niet roken verdorie! Wanneer een jongen of meisje begint met roken is dat hun eigen keuze en van niemand anders: de sigaret wordt hen niet in de mond gestoken!

"Rokers worden plots als uitschot beschouwd. Maar als ik dan zie dat er in de bedrijven niets wordt gedaan aan de andere en veel zwaardere luchtvervuilingen [...]". Nogmaals dezelfde redenering: als niet de hele wereld stopt met verzieken, dan moet de roker ook niet stoppen met verzieken. De leuze 'Verbeter de wereld - begin met jezelf' is nog nooit verder weg geweest...

"Rokers en niet-rokers op een beleefde manier met mekaar laten samen werken." Heel eenvoudig: een roker is vrij om te roken, en een niet-roker heeft net zoveel recht om gezond te blijven. Uw vrijheid stopt waar de mijne begint. Een roker heeft niet het recht om de beschikbaarheid van gezonde, niet stinkende lucht af te nemen van een niet-roker. Het maakt niet uit waar er gerookt wordt, zolang niemand eronder lijdt. Dat is voor mij "een volwassen oplossing om iedereen aangenaam samen te laten leven".

Tim Fooy

Doodrijder Brigitte Rummens naar politierechter (2)

Een ware schande voor het gerecht! Deze moordenaar met zijn disco-mercedes zal enkel veroordeeld worden voor een banaal verkeersongeval terwijl hij een moord begaan heeft. Hoe lang pikken wij het geblunder van het gerecht nog? Ik wens Dhr. Scherphuis, die ik na het ongeval beroepsmatig heb gezien en een fijne, correcte en ingetogen man is, veel steun na deze uitspraak van het gerecht. Ik hoop dat hij hiertegen in beroep kan gaan, zodat de "hersenloze schim" toch veroordeeld kan worden.

Frans Liekens

Doodrijder Brigitte Rummens naar politierechter (1)

Is dit nu het Belgische gerecht? Triestig hoor! Gaan we dan niet beter terug naar de tijd van de Flintstones, waar gerechtigheid wel geschiedde? Daar sloeg men meteen een knots op het hoofd! Bij Brigitte is dit ook gebeurd, maar de dader wordt beschermd. Schandalig! Arm Belgenlandje.

De Laet Freddy

Bewoners ‘t Dokske Merksem geven Grootjans goede raad

Waarom agoraspace weg gedaan? Wa hebben jullie nu bereikt? Niets toch?!? Jullie hebben 'n betonveld daar gezet, in plaats van 'n voetbalplein. Agoraspace weg gedaan en 3 paar van die schomels gezet. Waarom is da nodig?

Mo

Feestvreugde weer bedorven

Schandalig wat er is gebeurd op het veld. Een zeer goede voetballer wordt aangevallen, en zal misschien nooit meer kunnen voetballen zoals ervoor. En de aanvaller (Danny Tibermont) krijgt een gele kaart??? Dat moet je eens kunnen uitleggen...

Eddy

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (6)

Pffff..., ik ken de heksenjacht die daar momenteel gaande is. Verleden week parkeerde ik van 19.15 tot 20.15 in de Greyspeerstraat, dus hoewel ik er niet langer dan een uur stond, stak er toch een boete onder mijn ruitenwisser, uitgeschreven tussen 20 en 20.15u., want ja, ik ben zo eerlijk mijn parkeerkaart dan om 19u te zetten ipv 19.30 Waar is de beloofde 'grace-period' van 2 uur parkeren die nu al weken beloofd wordt. En mijn parkeerschijf verderdraaien doe ik inderdaad niet, wegens onwettig.... Heren beleidsmakers, steek eindelijk uw nek eens uit en kijk hoe het parkeerreglement valt bij de bevolking ipv altijd de slipdragers van grote ondernemingen (sportpaleis?) te zijn.

Timur Van Raemdonck

“Fortis veroorzaakt parkeerproblemen Lambrechtshoeken-laan” (3)

Hiermede bevestig ik de mening toegedaan door Dhr. Ronnie Laurijssen i.v.m. de parkeerproblemen. De verklaring van de heer Laurijssen spreekt voor zich en verder heb ik hier niets aan toe te voegen. Hopelijk kan het probleem opgelost worden op een zulkdanige manier dat een kleine zelfstandige ook nog zijn clienteel kan verzorgen!

Ronny De Winter

“Fortis veroorzaakt parkeerproblemen Lambrechtshoeken-laan” (2)

Volgens mij is toch Fortis het probleem, vroeger was Fortis een 150 meter verder en toen was daar het grootste probleem. Nu Fortis enkele kantoren gesloten heeft en er nog maar één centraal kantoor is is het probleem enkel groter geworden daar er meer personeel op één plaats in één kantoor werken. Als er 15 personeelsleden (weet het juiste aantal niet) werken en ze met de wagen komen is de middenberm al overvol, parkeren ze langs de stoeprand is dat al een minimum bezetting van 65meter. Als er aan de Distelhoek plaats genoeg is, kan Fortis daar dan geen plaats voorzien voor het personeel? Een extra 'blauwe zone' zijn natuurlijk extra inkomsten voor de stad daar men er weeral boetes voor kan uitschrijven.

Paul De Wilde

“Fortis veroorzaakt parkeerproblemen Lambrechtshoeken-laan” (1)

Dit is de grootste onzin. Wie wil winkelen op de Lambrechtshoekenlaan heeft parkeergelegenheid genoeg. In de zijstraten is er altijd plaats en 1 minuutje stappen zal de gezondheid zeker bevorderen.Er zijn al reglementen genoeg. Groetjes van een gezonde 68-jarige die nog werkt en niet verslaafd is aan het automonster.

Tony Wollaert

Ervaring op Bredabaan

Vanmorgen reed ik op de Bredabaan richting Groenendaallaan, en stond ik in een file ter hoogte van de gewraakte bus- en tram halte aan de Van Roiestraat. Het is rood voor de voetgangers. Toch steekt een jongeman die er niet al te wakker uitziet over tussen de auto's door en is van plan om de busstrook over te steken. Net op dat moment komt er een bus aangereden richting halte (en die reedt niet te snel, hoogstens 30 km/u). Die jongen heeft dat met zijn slaapkop niet gezien en stapt gewoon door...

God zij dank was die bus een fractie van een seconde voor de jongen aan het zebrapad, en is hij met zijn neus tegen de voordeur aangelopen. Als de situatie omgekeerd had geweest, en hij zelf een fractie van een seconde voor de bus op het zebrapad had gestaan, dan weet ik niet of een oproep naar de 100 nog nodig had geweest...

Buiten enige verwarring heeft hij niks opgelopen (hij was waarschijnlijk nog niet wakker genoeg om te beseffen wat hij net niet op zijn nek gehaald heeft..). Maar het is wel weer eens een voorbeeld van het feit dat de schuld van de zo gevaarlijke Bredabaan in een deel van de gevallen net zo goed bij de al dan niet zwakke weggebruiker ligt en niet bij de 'roekeloze' chauffeurs van De Lijn.

Tim Fooy

Is het niet juist omdat er dergelijke voetgangers bestaan dat bijvoorbeeld een chauffeur van een grote lijnbus op banen met veel voetgangers zeer aandachtig moet zijn en zijn snelheid moet aanpassen...?

Twee jongeren (18) zwaargewond

Laat me eerst zeggen dat ik geenszins bevooroordeeld ben. Dit bewijst nog maar eens dat sommige jonge mensen die met de wagen rijden nog niet genoeg inschattingsvermogen hebben om in het verkeer deel te nemen. Eigenlijk is het een spijtige zaak dat de legerdienst is afgeschaft,want daar zijn zeer goede chauffeurs(maar helaas, ook veel minder goede) uitgekomen,en de reden is dat zij een langere opleiding hadden.Dit is geen steen naar de rijscholen die zeker hun best doen om mensen goed op te leiden,maar die door omstandigheden,te duur zijn,en dat is ook niet hun fout. Als de opleiding goedkoper zou kunnen,kon men eventueel een paar paketten aan die opleiding toevoegen,verplicht dan wel,zoals een slipcursus die niet altijd het beoogde resultaat geeft maar die toch weer een meerwaarde geeft,en een langere rijtraining met instructeur om de situaties veel beter te leren inschatten. Volgens mij zit de fout bij de overheid die wel een minimumprogramma oplegd aan de rijscholen,maar die geen subsidies geeft aan deze om dat goed te doen.De meeste rijscholen genieten een goede reputatie maar zij kunnen ook niets meer doen,de kosten lopen nu al zo hoog op,en vele jongeren moeten dat zelf ophoesten,daarom dat velen dat ook doen door met familie opleiding te volgen en daar vind k persoonlijk,moet beter op nagekeken worden,want dat zijn geen lesgevers en dikwijls brengen zij zonder het te weten hun eigenfouten en vrees over op de leerling. Maar laat me eindigen met een positieve noot,de jongeren rijden zeker niet slechter dan de ouderen,maar ze zijn jong.

Swa Jacobs

Gehavende schepen meteen weer aan de slag (3)

Misschien heeft de Franse minister van Binnenlandse zaken zich wat ongelukkig uitgedrukt, maar hij had wel gelijk. Bungeneers is Schepen en doet volgens mij (en vele anderen) samen met het ganse Stadsbestuur veel en goed werk. Maar wat als U of ik, de "man met de pet" zo'n pandoering krijgen? Zal de politie, uw vriend, dan ook de moeite doen (of de middelen en instrukties krijgen) om die bewakingskamera na te vlooien? Ik dacht het niet. Het gespuis moet zelf aanvoelen dat dit niet meer kan, desnoods met de hogedruk reiniger. Allochtoon of autochtoon: allen gelijk voor de wet, crimineel gedrag moet gestopt worden! Pak eventueel de ouders aan voor het niet optreden tegen hun eigen baldadige jongeren! Meer verdraagzaamheid: ja, maar er zijn grenzen en die mogen niet ontkend (blijven) worden. En, neen : ik zal nooit voor een extreme partij stemmen, laat ons gewoon samen in waardigheid leven, zonder angst.

Rudi

Radiostilte rond eerste overleg Van Campenhout-district

Zolang er geen beslissing is genomen over de toekomst van de bruggen over het Albertkanaal is elke beslissing over de toekomst van de Bredabaan een verkeerde beslissing.

Van Campenhout kan dan wel claimen dat de Bredabaan een belangrijke verkeersader is, maar als de Ir. Menneslaan wegvalt en als de brug van het Sportpaleis enkel nog een oversteek zal maken voor openbaar vervoer en zwakke weggebruikers, dan bestaat deze verkeersstroom eenvoudig weg niet meer!

De oplossing voor de Bredabaan is niet eenvoudig maar er moet vooral eerst grondig nagedacht worden met overleg tussen de 4 partijen (Vlaams Gewest, BAM, Stad en District) en pas dan gedaan worden! Het heeft weldegelijk zin om een fietspad en een breed voetpad aan te leggen als er over 6 jaar toch geen doorgaand verkeer meer zal zijn zoals blijkt op de website van BAM. http://www.bamnv.be

Gert De Koster

Kruispunt Fortsteenweg/bredabaan

Reeds geruime tijd, wanneer men vanaf de Bredabaan links de Fortsteenweg wil indraaien wordt zulks enorm belemmerd omdat steeds een twintigtal auto's, die normaal, komende van Brasschaat richting Schoten moeten, de Fortsteenweg indraaien om enkele meters in de straat terug te draaien om zich naar Schoten te begeven. Zij doen dit om niet aan te moeten schiuiven aan het rode licht. Het is daar steeds een opstropping van jewelste. Vandaag was het zelfs zover dat ik in het midden van de Bredabaan stond en niemand kon nog vooruit of achteruit. Wanneer daar een paar dagen een politieagent moest staan om iedereen die deze overtreding begaat te beboeten zou dit misschien eindelijk eens ophouden.. . . . . nu vraag ik misschien wat te veel . . . . . . Op elke hoek van een straat een flitspaal zetten is natuurlijk veel gemakkelijker . . . . .

François Stiphout

Werken halte Van Roiestraat gestart

Bij deze heb ik dan weer mijn bedenkingen over de verbreding van de tramperrons. Ik ben het volledig met U eens dat er in de toekomst geen ongevallen meer zouden mogen gebeuren zoals recentelijk aan de Van Roiestraat waarbij spijtig genoeg een een dodelijk slachtoffer is gevallen. Zal de verbreding van de perrons dit oplossen? Ik hoop van wel natuurlijk, want daar is de toestand zeer miserabel. Maar kijk ook eens verder aan de halte van het st.eduardusinstituut!! Daar zijn beide halte acht (8) tegels breed, en nog zie je daar regelmatig mensen (vooal leerlingen) die van de halte op de tram/busbaan lopen en er zelfs een spelletje van maken om elkaar van de perrons te duwen voor de aankomende trams of bussen. Zou het niet beter zijn dat ofwel de school of politie daar tijdens het einde van de schooluren eens wat toezicht zou houden om alzo mogelijke ongevallen te voorkomen, want ik vrees ten zeerste dat daar ook nog wel eens iets zou kunnen gebeuren. Bij dit alles is een verbreding zeker niet uit den boze maar ook de mentaliteit van de mensen en zeker de schoolgaande jeugd zal dringend moeten veranderen. Tegenwoordig is het precies een nationale sport geworden om tram en buschauffeurs de duivel aan te doen. Ik zal eens vlug overlopen, of mijn autodeur openen, of voor die aankomend bus toch nog vlug uit een parking de rijbaan op te komen enz.enz. De mensen beseffen niet dat zo een voertuig niet zo vlug tot stilstand komt zoals hun auto en dan ook nog eens volgeladen is met reizigers. U begrijpt zelf ook wel wat er gebeurt op een tram of bus die onverwachts hard moet remmen. Met deze hoop ik dat er weer enkele mensen zijn die een beetje meer bewust zijn geworden van de tegenwoordig heersende verkeersproblemen, en dit voor alle weggebruikers.

j.murrath

Merksem SC breidt sociaal engagement uit

Ik ben in mijn leven in feite nog nooit echt in voetbal geïnteresseerd geweest. Na het lezen van het artikel over Merksem sc heb ik het gevoel dat ik daar dringend iets aan moet veranderen. Schitterend is dat. Proficiat mensen, en doe zo voort!

Eric Van Peel

Feesten of antropologie?

Geachte Robin Smiths,

Na uw reactie gelezen te hebben op het artikel van Sarah, bent u ofwel zestien (en puber in hart en nieren) ofwel 75 (en graag zich begevend naar de Kring) Ik was daar ook op de fuif en ten eerste was het geen striptease maar stond het meisje gewoon open en bloot op de toog te dansen en aandacht te trekken wat ze ook direct kreeg van de gasten, ja de pubers vooral....die hun gsm met fotofunctie nu eindelijk eens goed konden uittesten! Dus ja, wij gingen zo vroeger niet uit (en neje ik ben niet 110, belange niet) en snap ook niet waarom de jeugd nu zo moet uitgaan... Des te meer omdat jij en alle andere pubertjes aantoonden nog niet klaar te zijn voor vrouwelijke schoon!

daag
Veronique
(Merksemnaar in hart en nieren al langer dan jij bestaat op deze wereld)

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (5)

Graag had ik willen reageren op alle negatieve kritieken van de blauwe zone. Ten eerste heeft men jaren gezaagd om All car rent zijn auto's uit de straten te houden. Dit is gebeurd. Dan waren er de Sportpaleis-bezoekers; vrienden of kinderen konden niet komen omdat ze geen plaats vonden. Dan de 4x4; aankopen als bedrijfswagen en dan klagen dat men als bedrijfswagen wordt behandeld... Verder was er gemor rond aanhangwagens die als vuilkar dienden, deze zijn nu ook verdwenen. Een caravan of mobilhome is prachtig als die niet voor uw eigen venster staat geparkeerd. Garages moeten hun auto's binnen laten en kunnen de straat niet meer als garage gebruiken. En bedrijfswagens: de ene heeft er eentje de andere 20. Dat er aanpassingen moeten komen is duidelijk maar afschaffen; nu we weer kunnen parkeren?

Van der Poorten R

Schoolmap te groot: niet op de bus!

Het is toch godgeklaagd dat de chauffeurs van De Lijn zo onbeschoft kunnen zijn, en dat zeker tegen kinderen. Wordt er dan niets gedaan om het imago wat op te krikken, of zijn ze bij De Lijn zo ingesteld dat ze hun inkomsten op het spel zetten? Een chauffeur als deze zou bij mij gewoon kunnen oprotten. Heeft die pipo nog nooit gehoord van klantvriendelijkheid? Of heeft hij iets tegen kinderen? Moest ik zijn werkgever zijn, die kon direct opstappen, dan zou dat in de toekomst zeker niet meer gebeuren. Stel u in de plaats van dat meisje, koud nat en dan nog moeten wachten omdat zo'n eikel de machtswellusteling uithangt. Hopelijk leest hij dit en reageert hij, dat zou ik zeer graag hebben. Hij zou goede argumenten moeten hebben om dit te kunnen goedpraten.

Swa Jacobs

Laagland Merksem, slechtste ploeg in provinciale

Als FC Merksem supporter doet het me deugd nog eens te zien dat FC een positieve vermelding krijgt in Sjefke. Het leek erop dat er in Merksem maar een voetbalploeg was. Het wordt tijd dat vetes begraven worden. Hopelijk is dit voor herhaling vatbaar en kan ook FC iets uitgebreider aan bod komen. Waarvoor dank.

Marc Snelders

Schijf wordt verplicht op deel Lambrechtshoekenlaan (2)

Ik vraag me als nieuwe bewoner van de Lambrechtshoekenlaan af of het eigelijk wel correct is de schuld in de schoenen van de bewoners te schuiven dat er een tekort aan parkeerplaats is. Is het niet zo dat de klanten van de gevestigde banken, post en andere zaken die uitbreiding nemen of erbijkomen de beschikbare parkeerplaats laat afnemen? Hebben de bewoners dan geen recht om in hun eigen straat te parkeren, laat staan voor hun eigen deur? Want als we onze garage willen gebruiken, kan je ervan op aan dat daar waarschijnlijk een klant voor staat! Had men niet beter de zelfstandigen gevraagd (en dat zijn er ondertussen al heel wat!) hun mooie auto's thuis te laten staan in Brasschaat of Schilde, zodat er wat plaats vrijkomt voor hun klanten?

Patrick Paridaens

Gehavende schepen meteen weer aan de slag (2)

Juffrouw Natacha kent betrokkene blijkbaar niet goed genoeg... Uit het juridisch dossier blijkt dat de dader niet aan zijn proefstuk toe is. In het verleden heeft hij zelfs een begeleider van de wederopvoedingsinstelling waarin hij verbleef, neergeslagen. Daarenboven zou juffrouw Natacha moeten weten dat iemand zonder enige aanleiding neerslagen tot hij bewusteloos is, en hem daarna blijven stampen, een onaanvaardbare daad is die indruist tegen de normen en waarden van onze samenleving!

Luc Bungeneers

Geen generatiepact over Runcvoortpark

Ik ben heel blij met de goedkeuring van de aanleg van een fietspad in het park. Niets is zo gezellig als 's morgens mijn dochtertje naar school te brengen en nog even de gezonde lucht op te kunnen snuiven vooraleer verder naar het werk te fietsen langs de drukke baan met stinkende uitlaatgassen. De snelheid van de fietsers kan beperkt worden met een bord van max snelheid tot bv 5 km per uur (dit kan door de parkwachter opgevolgd worden).

Claudia Vanhove

Vrederechter legt De Lijn dwangsom op

De manier van actie voeren van de heer Verloo is de manier van Willem Tell. Mijnheer Verloo vergeet zeker dat op de Amerikalei een der oudste Rookwarenleveranciers is van Antwerpen. Juist en welke naam draagt die winkel: Huis Verloo. Waarom gaat hij daar niet protesteren tegen zijn naam? De heer Verloo zou eens 1 dag achter het stuur moeten zitten van een bus van De Lijn. De heer Verloo zou eens moeten weten wat die mensen allemaal inademen van stoffen en gassen met veel grotere kankerstoffen dan wat er in de rookwaren zit.

Dat de heer Verloo een leeftijd van 76 jaar heeft bereikt is toch prachtig. Maar dat hij misbruik maakt van de gevolgen van WO 2 om in de belangstelling te staan, vindt ik wel heel triestig. WO 2 die zoveel miljoenen slachtoffers heeft gemaakt en die mensen zwijgen wel voor eeuwig. Die mensen hebben zijn leeftijd niet bereikt. Respekt voor die mensen mag wel. Wie doet daar wat aan?

Dat de VZW Rookvrij €12 vraagt om lid te worden, is dat niet wat overdreven? Betaald worden op kosten van anderen. Maar wordt de basis aangepakt? De jeugd, wordt die geïnformeerd waarom men begint te roken, wat het alteernatief is? Bij mijn kennis niet.

Verdraagzaamheid? Wel door de heisa rond nieuwe wetgeving worden de rokers plots als uitschot beschouwd. Maar als ik dan zie dat er in de bedrijven niets wordt gedaan aan de andere en veel zwaardere luchtvervuilingen, dan komt mijn haar recht van de frustraties.

Dit alles wetende dat er wel degelijke oplossingen zijn om rokers en niet-rokers op een beleefde manier met mekaar samen te laten werken. Dit alles wetende dat er wel degelijke luchtbehandelingssystemen bestaan om de industriële vervuiling aan te pakken. Degelijke luchtbehandelingssystemen werken wel degelijk.

Dit alles wetende dat er in de lage loonlanden veel te weinig wordt gedaan om de gezondheid van de mensen te verbeteren. Maar dat we wel hun produkten kopen. Wat ik wil bereiken: verdraagzaamheid. En volwassen oplossingen om iedereen aangenaam samen te laten leven.

Ben

Quote

Ja het is waar, Antwerpen schiet te kort. Ik woon nu 7 jaar in Merksem en ik zie hier alleen nog maar vuil, vreemdelingen die geen nederlands meer spreken. Wacht, achtereen is het weer kerstmarkt in Antwerpen. Ze zullen er weer allemaal aanwezig zijn onze politiekers, want er is weer drank in overvloed, hè, meneer Van Campenhout.Op elk feestje ben jij toch wel te bespeuren hè. Wij vroegen ook geen versmalling aan de Bredabaan, maar onze slimme ministers gingen het eens oplossen. Wat is er gebeurd? Drie zwaar gewonden, op zijn minst, en 1 dode. Wat moet er nog gebeuren eer ze hun fouten toegeven. Wij zijn ook maar brave, betalende burgers met elk jaar meer belastingen. Voor wat? Om hun feestjes te betalen. Wij drinken ook eens graag een glaasje hoor. Maar ja, wij hebben geen extra meer over om het te betalen.

Een zeer bedroefde Merksemnaar

Bovenstaande is een reactie op een quote van Guido Muelenaer in Trends: “Het stedelijk beleid schiet tekort. Veel wijken zijn absoluut verwaarloosd en sommige worden in handen gelaten van bendes. Andere buurten worden gerenoveerd, maar vaak betekent dat alleen dat de allochtone probleembevolking opschuift naar weer een nieuwe probleemwijk. In Antwerpen zijn zo Deurne en Merksem twee grotere kankers aan het worden dan Borgerhout.

Schijf wordt verplicht op deel Lambrechtshoekenlaan (1)

Het word hoe langer hoe gekker! Dat er een probleem is om te parkeren op de Lambrechtshoekenlaan is al langer dan vandaag gekend. En dit komt juist door de klanten van de tientallen handelszaken dat wij bewonders geen plaats meer hebben op de straat. Parkeren met de parkeerschijf gaat hier volgens mij niets aan veranderen. Integendeel. Er zijn vele bewoners die geen garage ter beschikking hebben. Waar moeten zij blijven met hun wagen overdag?

Véronique Guiette

Gehavende schepen meteen weer aan de slag (1)

Zie he ik ken die gast die als da heeft gedaan en das zeker gene slechte gast das echt een schatje alleen ja zijn stoppen zijn dorgeslagen en ik vind da heel erg da de schepen da heeft moete meemaken maar das die gast die als heeft geslagen zijn ware aard ni ik ken hem door en door. ik wou da maar effe zeggen

natachja

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (5)

Ik zit in hetzelfde schuitje als U. Ik rij met een Pick Up en ook voor deze voertuigen is het niet toegelaten om te parkeren binnen deze blauwe zone. Ik ken meerdere mensen bij mij in de straat die met hetzelfde probleem zitten. Wat ik dan ook zie is dat er personen zijn die ook met een jeep rijden, weliswaar ingeschreven voor dubbel gebruik, maar die zwaarder en groter zijn dan mijn wagen en die hebben wel een bewonerskaart gekregen.

In mijn ogen word ik nu gediscrimineerd in mijn eigen straat. Deze blauwe zone betekent voor mij ook dat ik als bewoner zelfs nietmeer mijn eigen voertuig mag kopen maar dat Gapa de bewoners oplegt welke voertuigen zij nog mogen kopen. Ik dacht dat België een vrij land was???

En hoe zit het met ons sociaal leven? Als wij nu vrienden, famillie of kennisen op bezoek hebben worden zij verplicht om elk uur de parkeerschijf te veranderen. Leuk als je een feestje hebt.

Wat ik ook nog ronduit belachelijk vind is de 2e bewonerskaart die betalend is. Waarom moeten wij als bewoner betalen om onze wagen in onze eigen straat te zetten en kan elke niet bewoner van onze straat GRATIS parkeren? Geldklopperij is het. In mijn ogen draait heel deze blauwe zone om geld. Toen ik aan gapa uitleg vroeg waarom ik geen kaart kreeg zeiden ze dat ze het niet wisten en na 15 minuten aandringen langs mijn kant kon er eindelijk iemand zeggen dat het kwam omdat ik met een lichte vracht reed. Op de aanvraagformulieren staat niets vermeld dat degene die met een lichte vracht rijden geen recht hebben op een bewonerskaart. Trouwens, GEEN RECHT, is de grootste zever want ik ben en blijf een bewoner van een blauwe zone straat en als bewoner heb ik recht op een bewonerskaart ongeacht welk voertuig ik bestuur.

Hoe zit het met de zelfstandigen in deze zone??? Moeten zij ook hun voertuigen gaan verkopen en minibussen of kangooooootjes gaan kopen. In mijn ogen is dit geen geslaagd proefproject daar er nog eens geen vooronderzoek is gedaan. Waarom zijn er uitzonderingen op deze voertuigen en niet op de andere? Ondat deze teveel wegen? Larie want er zijn ook personenwagens die meer dan 1500kg wegen en de monovolumes of minibussen behoren ook tot de +1500kg voertuigen. Ik denk dat ze eens deftig en vooral dringend rond de tafel moeten gaan zitten en eens nadenken voor ze zomaar overal blauwe zones beginnen te maken.

Davy Schneider

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (4)

Sinds de invoering van de blauwe zone is het voor mij onmogelijk om bij mijn ouders langer dan een uur te parkeren, aangezien ik hier al een boete voor gekregen heb in de Vrijhandelstraat. Ik begrijp niet dat ze boetes komen schrijven wanneer de straat letterlijk leeg stond. Wel nu, toen ik belde met de mededeling dat ik het kan aantonen dat ik op familie bezoek ben, kreeg ik geen gehoor. Ik vind dat hoe dit beleid nu doet voor meer problemen zorgt bij de bewoners door hen dan nog eens te straffen indien zij familie of vrienden op bezoek krijgen.

Choho Nordin

Feesten of antropologie? (3)

De toekomst lacht je toe, Sarah De Wilde. Doe zo voort en wie weet, kan ik later wachten in de rij, om je boek te kopen en te laten singeren door jou.

De Cort Kenny

Feesten of antropologie? (2)

Beste Sarah,

Even een paar aandachtspuntjes. Uw artikel, met alle respect, is onnodig kritiek gevend. Wat is het nut om kritiek te geven op een fuif, toevallig met strip-act, als u in de volkslust maar eenmalig komt. De fuiven die u vroeger oh zo leuk vond, gaan daar nog regelmatig door. Op fuiven staat een leeftijdslimiet, wanneer u die overschrijdt, kan u beter bij de bomma's in 'de kring' zitten zeveren over de jeugd van tegenwoordig. Ik heb gezegd dat ze bomma De Wilde Sarah kunnen verwachten. Tot in de kring.

Robin Smits

Feesten of antropologie? (1)

Ben je zeker dat je 25 bent of 65?! Ik ben persoonlijk ook nooit fan geweest van de Volkslust, maar als ze zich amuseren op deze manier, laat ze dan toch doen... Ze doen geen vlieg kwaad zo! Jij doet precies zo van als dat onze toekomst is, ocharme... Jij was mss vroeger zo preuts, wel ieder heeft zijn eigen manier van feesten, laat ze gewoon doen, da gaat er wel uit met de jaren!

Christophe Cheron

Keulemans ploegt voort

Ceulendingens moet geen leugens vertellen. Te 1ste er was wel de juiste hoeveelheid zand onder de klinkers gebruikt. 2e Dit zijn geen klinkers om in zo een straat te doen. Wie legt er nu gebakken kromgetrokken klinkers in zo een straat. 3e deze klinkers zijn niet bestand tegen zwaarvracht verkeer. 4e het is gemakkelijk he, de firma geflest we zullen het op de firma steken.

Een ex-Barnkrachtwegenwerker.

Tartan army overvalt Merksem

Waarschijnlijk heb je al gehoord van het succes van de Doedeldag op 29 oktober. Ik denk dat dit voor herhaling vatbaar is. Maar er is gebrek aan beeld materiaal. Dit is een oproep aan iedereen die foto's of film heeft en zich bekend te willen maken op mijn Emailadres of me telefoneren.

Een 2e vraag: er is duidelijk te kort aan vrijwilligers voor een 2e editie. Wij zoeken mensen voor allerlei werken, zowel voor, tijdens en na de activiteitendag; mensen met een leidings-, organisatie- of coördinatievermogen, maar zeker ook mensen die de handen uit de mouwen kunnen steken en bereid zijn in teamverband te werken.

Bedankt bij voorbaat,
jean-claude jaminon
gsm 0475 999 480

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (3)

Het is een regelrechte schande, de manier waarop het proefproject "blauwe zone sportpaleis" is aangepakt. Bewoners met meer dan 1 auto hebben plots een meerkost van bijna 140 EUR per jaar zonder dat zij hierom gevraagd hebben. Bewoners die hun personenauto hebben ingeruild voor een kampeerwagen of een lichte vrachtwagen, om maar 1 voertuig te moeten hebben voor alle soorten gebruik, krijgen geen bewonerskaart. Zelf behoor ik tot deze categorie. Ik heb bezwaar gemaakt tegen de weigering van mijn bewonerskaart. Ik hoop dat de heer Dubois mijn dossier hierdoor als "in behandeling" beschouwt. Ik zal bij iedere nieuwe weigering een nieuw bezwaar maken.

Geert Van Espen

Geen blote vrouwen op het kerkhof met Allerheiligen (3)

Als deze fotos niet aanstootgevend zijn, waarom mag het dan niet. Heerst er nog altijd een taboesfeer rond een blote borst? Als het geen porno is zie ik persoonlijk geen graten in zo een tentoonstelling. Volgens mij is het zeer sereen en zeker niet aanstootgevend. Dat de pastoor het mooi vind is al een pluspunt, maar ik kan ook zijn reactie begrijpen na die begrafenis van deze week. Zijn de mensen niet een klein beetje hypocriet als het om bloot gaat? Op internet, op tv, in de videotheek zullen ze, niet allemaal, wel op zoek gaan naar bloot, maar als het openbaar wordt dan gaan ze op de achterste poten staan. Sorry, maar dat is pas hypocriet.

Swa Jacobs

"Dit is niet meer leefbaar"

Hoever staan we nu zes maand en ene nieuwe directeur later? Aan de Willem Lepelstraat worden de noden groot. Kom onze liften maar eens aanschouwen. In plaats van zwarte vlaggen zijn het nu zwarte liften als protest, het vuil loopt de fietstallingen uit en staat in de bergplaatsen stapels hoog.

Verbeeck Bob

Geen blote vrouwen op het kerkhof met Allerheiligen (2)

Dit moet kunnen, zelfs met Allerheiligen.

Guy Colin

Geen blote vrouwen op het kerkhof met Allerheiligen (1)

De foto's storen mij niet. Wat ik wél smakeloos vind, is de regelmatige ruiming van vele waardevolle of gewoon mooie grafzerken op de oude en rustige begraafplaats aan de Van Heybeeckstraat. De waardevolle grafzerken zouden in een samenwerking tussen district, heemkundige kring en vrijwilligers onderhouden kunnen worden. Dat de overige, niet-onderhouden grafzerken langzaamaan scheefzakken, is niet erg. Als de plantengroei maar niet alles overwoekert. Zo bewaar je een prachtig stukje groen met veel Merksemse geschiedenis.

Pieter Linders

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (2)

Ik moet zeggen dat ik werkelijk meevoel met de problemen van de buurtbewoners. Maar laat ons terzake komen. Reeds 20 jaar geleden heb ik in Yorkdale een suburb van Toronto (Canada) aan de gekende Eaton Mall, en een overdekte (open) parking gezien dewelke rechtstreeks in verbinding stond met het Metro en Bus systeem. Tegelijkertijd konden toen reeds de gebruikers van het station en de parking gebruik maken van een overdekte brug dewelke hen toeliet rechtstreeks de Mall te bereiken. Als zulke oplossingen in het buitenland bestaan, vraag ik mij af waarom dit in deze stad niet zou kunnen. Er is voldoende ruimte naast het Albertkanaal of zelfs in de omgeving van het Sportpaleis, om zulk een project te bestuderen en zelfs te realiseren. Vraag desgevallend aan de bezoekers van de evenementen een kleine bijdrage voor het parkeren van hun voertuig, zij zullen dit graag betalen wetende dat hun voertuig op een veilige plaats geparkeerd staat.

Jacobs, A

Blauwe parkeerzone rond Sportpaleis nu echt gestart (1)

Ik ben een bewoner van waar ze een blauw zone gaan invoegen en daar ben ik helemaal niet content mee. Ik heb verschillende meerderejarig kinderen die nog in huis wonen en ze hebbben een auto nodig om te gaan werken. Met andere woorden moeten ik mijn kinderen de deur uitzetten omdat ze hier niet meer mogen staan. Ik zelf als verpleegkundige van het wit-gele kruis. Moet ik ook ontslag geven want er zijn problemen om de auto kwijt te raken. Allemaal omdat het Sportpaleis vertikt voor zelf de problemen op te lossen. En allemaal op de kleine burgers te gooien.

Bonvarlez Esmeralda

Binnen twee jaar een nieuw Runcvoortpark

Ben absoluut niet akkoord met het rooien van alle grote bomen. Deze bomen bieden een bescherming tegen de overlast van het autoverkeer. Wat is het nu van het heraanleggen van dit park? Bovendien heeft het park ons over de schreef getrokken om in Merksem te komen wonen. Aan een boomgaard en kikkervijver heb ik absoluut geen boodschap. Met mijn complimenten mag u aan de districtsschepen van groen mededelen dat ik niet akkoord ga.

De Mulder Jeanine

Stepper gewond

De stepper stak over door het rood. Dat staat er niet bij, want ja, een kind heeft altijd gelijk.

benjike

“Politiek is grootste beschutte werkplaats van België!”

Dit is een belediging voor alle mensen die werken in een beschutte werkplaats. Ze moeten dit meestal doen met heel veel dagelijks doorzettingsvermogen en tegen een minimunloon enz., i n een ingewikkelde samenleving. De reactie van het Vlaams Belang zegt iets over hun manier van denken en zijn. Het was ook niet nodig van het Vlaams Belang weer een forum te geven.

marianne cools

“Bredabaan is geen pretje” (2)

Ik vind het idee om alleen tram 3 naar 't centrum van Antwerpen te laten rijden niet goed. Wat dan met alle mensen die op de Italielei of 't Sint-Jansplein of aan de Dam moeten zijn? Als de buschauffeurs een klein beetje voorzichtiger zouden rijden (ik woon in de Van Roiestraat en heb al een aantal keer bussen door 't rood licht zien vliegen) zouden we al een heel eind verder komen!

Ingrid Roelands

“Bredabaan is geen pretje” (1)

De buschauffeurs komen met een idee: "Nu rijden er dagelijks honderden bussen over hetzelfde traject richting stadscentrum. Dat is enorm milieuvervuilend én het belast onder meer de Bredabaan. Laat de bussen uit het noorden toch keren aan Keizershoek, aan de Carrefour. Als de frequentie van tram 3 verhoogd wordt, kunnen de reizigers daar overstappen en vlot naar de stad sporen."

Zelf heb ik dit idee ook eens naar De Lijn gestuurd waarop ik deze reactie kreeg:

"Het tegenhouden van bussen aan de stadsrand betekent dat de reizigers die op die bussen zitten allemaal moeten overstappen op bussen die wel doorrijden. Los van de capaciteitsproblemen die dit tijdens de spits met zich zou meebrengen, betekent het ook een fel verlies aan comfort, snelheid en betrouwbaarheid voor de reizigers."
Rudi Orleans, Afdeling marketing, Communicatie&promotie, De Lijn Antwerpen.

De Lijn moet dringend werk maken van een uitgebreide ringstructuur (zoals in de meeste grote steden) in combinatie met een performant voorstadsnet via trams of treinen.

Gert De Koster

Schande

Waar is de beleefdeheid van verzekkeringsmaatschappij DAS naar toe? Allee ja, we wetten allemaal als het om geld draait bij verzekeringen dan kennen ze alleen nog maar geld, geld!!! Maar als iemand klant wil worden slijmen ze, zijn ze beleefd en wat nog allemaal. En trouwens: moet DAS dit niet met de werkgever regelen? Die weten toch ook dat het slachtoffer overleden was . Daaraan ziet ge nog maar eens dat verzekeringsmaatschappijen alleen maar op geld uit zijn. En wie of hoe ze iemand kwetsen daar trekken ze niets van aan. Geld en nog maar eens geld, daar alleen denken ze aan!!!

Erik Pauwels

Stelen van de doden

Dat is wat mensen doen op het kerkhof in Merksem.

Je bent je geliefde verloren.
Je wil zo graag nog voor hem zorgen.
Je maakt iets moois - plantjes met rode bolletjes - en zet het op zijn graf. Je voelt je goed, op zondag ga je met kinderen want het is zijn verjaardag.

Zondag, 2september - 12u00:
Tien mensen staan rond het graf van hun man en papa. Niets meer, enkel nog een steen met zijn naam. Voor de daders: vergeet ze geen water te geven.

Tilly Vetters

Parkeerdruk rond Antwerps Sportpaleis wordt aangepakt (2)

Het zal wel geen pretje zijn om uw auto in de buurt van uw woning te parkeren wanneer er een mega-happening plaatsvindt in het Sportpaleis. Wat ik echter NIET begrijp is dat mensen het normaal vinden om de straat als een stukje eigendom te beschouwen. Wie een auto aankoopt moet maar een garage bouwen of huren! Waar gaat het naartoe indien vadertje staat voor alle problemen moet opdraaien? Indien deze trend zich voortzet zal men nog zover komen als in Tokio: geen garage (gebouwd of gehuurd) geen inschrijvingsbewijs voor een auto. Uw straat is niet uw eigendom maar een gemeenschappelijk goed. Het uitreiken van bewonerskaarten is een verkeerd signaal aan de bevolking! Voor mijn part moeten die bewonerskaarten gekocht worden aan een maandelijks (jaarlijks) tarief dat overeenkomt met het huren van een garage. Elke Belg gelijk voor de wet

Van Kerckhoven

Nieuwe vlonders voor vissers Fortje

Persoonlijk vind ik het nutteloos om zoveel geld te spenderen om de visvlonders te herstellen. Zelf ben ik een fervent visser en ga regelmatig eens wandelen rond het fortje om eventueel een babbel te slaan met vissers. Zelden kom ik iemand tegen die aan 't vissen is. Dit is vooral niet te wijten aan de staat van de vlonders, maar eerder aan 't magere visbestand. Voor die enkele vissers (waaronder ikzelf) zijn er zeker voldoende visplaatsen. Men kan beter het geld besteden om het visbestand te verbeteren en het vissen op het fortje aantrekkelijker te maken. En men moet niet uitdrukkelijk geld uitgeven om de recreatie op het fortje te verbeteren. Men zou beter de vuilbakjes regelmatiger ledigen want op sommige plaatsen lijkt het wel een stort rond de aanwezige vuilbakken.

Luc Haverhals

Bredabaan/dodelijk ongeval (15)

Ondanks het feit dat ik persoonlijk getroffen werd door dit ongeval, de familie is mij bekend en het ging om een goede vriend van mijn zoon, wil ik toch graag het volgende kwijt. Ik begrijp de reacties van de mensen die boos worden omdat er met een vinger naar De Lijn en de buschaffeur wordt gewezen. Uiteraard zit er tussen de buschaffeurs meer dan waarschijnlijk ook mensen tussen die zich wel aan de regels houden, en zo voorzichtig mogelijk met alle weggebruikers omgaan. Dat de constructie van de tramhalte ook absoluut niet uit het oog mag verloren worden, omdat het inderdaad levensgevaarlijk is daar, en dat het daar een plaats is waar makkelijk ongevallen kunnen gebeuren, ook daar ben ik mee akkoord. Maar in dit geval ging het toch zeker niet over een stapvoetse voorbijgang van een bus? Nooit zou er zo'n schade aan de persoon of aan de bus zijn kunnen komen als de buschaffeur inderdaad stapvoets had gereden. Maar uit verder onderzoek zal dit ook wel blijken, dus alle mensen die met een vinger terugwijzen naar de familie, alsof het nu net gaat over een roekeloos oversteken van Reda, zou ik toch ook willen vragen, met meer respect naar de nabestaande te willen kijken, en als je er niet bij was, gewoon geen valse conclusie te trekken.

Deze mensen hebben niet alleen hun zoon of broer verloren, maar moeten nu ook nog op een onmenselijke manier benaderd worden, door allerlei mensen, die er niet eens bij waren. Niet elke chauffeur is een doodrijder, want zelf heb ik mijn kind nog bij me omdat een chauffeur dertien jaar geleden, nog net op tijd kon remmen. Zo bleef mijn zoon die toen 6 was volledig ongedeerd, nadat hij roekeloos achter zijn bal aan liep. Ok kan dus getuigen, dat inderdaad niet alle chauffeur doodrijders zijn.

Zelf neem ik het openbaar vervoer niet, wegens ziekte, maar mijn kinderen wel, en zij vertellen mij meermaals dat de buschauffeurs ook maar onder de enorme stress van deze snelle en rap rappe maatschappij moeten presteren, en dus meermaals toch te snel rijden. Ligt het dan altijd aan de buschauffeurs? Ik zou durven stellen niet helemaal, het ligt aan een heel pakket van zaken. Maar wat ik wel vind is dat men toch ook niet met een beschuldigende vinger moet wijzen naar het slachtoffer, omdat er inderdaad heel veel roekeloze kinderen zijn. Ik ben daar ook getuige van, ik vind inderdaad ook dat ze dikwijls veel te gevaarlijk en onvoorzichtig zijn, maar was daarom Reda onvoorzichtig?

Zou het niet veel respectvoller zijn om gewoon af te wachten tot deze zaak door deskundige grondig onderzocht is, vooraleer de Familie nog meer leed te bezorgen? Ze worden al genoeg onmenselijk behandeld.

Hilde

Parkeerdruk rond Antwerps Sportpaleis wordt aangepakt

Ik vind dit een zeer goed idee, om er een blauwe zone van te maken. Hoe sneller hoe liever. Wij komen net thuis en hebben nergens geen plaats om te parkeren. Het is gewoon een ramp. Wij wonen in de Heirmanstraat en wij staan geparkeerd bijna op de Bredabaan. Doe hier aub iets aan!

Willy De Ceuster

Eerder verschenen

De makers van www.merksem.net en de eigenaar van het domein www.merksem.net zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van de lezersreacties op deze pagina. Alle reacties worden integraal, zonder wijzigingen of toevoegingen, weergegeven. Geen enkele reactie wordt geweigerd, tenzij geen geldig e-mailadres bij de reactie is gevoegd. Let wel: ook zonder geldig e-mailadres is de computer waarvandaan de reactie werd verzonden moeiteloos te traceren!

   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren