regio   

sport   

cultuur   

handelaren   

computer   

horeca   

gezondheid   

jr & sr   

onderwijs   

nieuws

contact   

 
 

Brievenbus
Reacties van lezers

Dagelijks krijgt de redactie e-mails met reacties op artikels, met suggesties of opmerkingen. De reacties hieronder zijn weergegeven in volgorde van ontvangst. Klik op de kop om het artikel waarop gereageerd wordt te lezen.

Ook iets kwijt? Klik hier

Gezellig Schaal Sels … vergeet dat maar !!!

Wie dat er de laatste zondag van augustus nog een leuk uitstapje van wou maken om met het gezin even door Merksem te keuvelen, kon het wel vergeten. Je kan immers je straat meestal niet eens in of uit ! En een kleine wandeling van een paar kilometer tot je aan de Bredabaan bent is met de kindjes wel uitgesloten. Want zo goed als heel Merksem is voor Schaal Sels afgesloten voor alle verkeer!

Ok, dan maar een gezellig ontbijt of lekker brunchen. En we mogen iets langer aan tafel zitten, want je kan toch nergens naar toe… We nemen de fiets op weg naar de bakker. Oeps ! De bakker is gesloten ! Ah ja, want buiten een stevig wandeling geraak je er toch niet. Dus alle handelaars in de buurt van het marktplein worden bijna verplicht om hun deuren te sluiten tijdens Schaal Sels. Dan maar terug naar huis zonder ‘pistolekes’… Leg dat maar eens uit aan je vrouw en kindjes ?! Die hebben zich trouwens enorm verblijd om ’s namiddags samen naar de braderij te gaan. Want elk jaar kijken ze ernaar uit om nog een keertje samen van het mooie weer en de leuke sfeer te genieten tussen de kraampjes op de Bredabaan. Maar dit jaar mocht dat niet op zondag. Want nu is er Schaal Sels… Je ziet af en toe een fiets voorbij komen en dat is het dan. Geen sfeer, geen leuke steltenlopers, geen leuke dansdemonstraties, geen pistolekes … Ach wat jammer. Heel spijtig dat papa en mama vrijdag en zaterdag moesten werken. Op de braderij was het altijd zo leuk samen. Lang leve de braderij op zondag !

Familie Jottay
2170 Merksem

VERLOREN: Verlovingsring

Gisterenmorgen (21/01/2009) ben ik in Merksem ter hoogte van de tramhalte Lambrechtshoekenlaan mijn verlovingsring verloren. De ring heeft een ontzettend grote emotionele waarde. Mag ik aan de eerlijke vinder vragen mij alstublieft een seintje te geven? Uiteraard staat hier een mooie financiële beloning tegenover. Alvast bedankt!!

Tel: 0479/32.87.92 (Nathalie)

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (9)

Ik kan begrijpen dat je lang op een ocmw woning moet wachten maar ik ken enkele Marokaanse gezinnen die 12 jaar wachten op een sociale woning en die het ook nog niet hebben gekregen dus u zever dat de belgen niets krijgen is bullschit. En zoals Ali zij de meerste marokanen of turken huren pariticulier of hebben een huis gekocht dus daar zal je geen last van hebben. In plaats van gewoon toe te geven dat je racist bent een rassenhater zoals Vlaams Belang nee zoeken jullie altijd een reden die jullie met de lepel in mond is gevoerd en dat ook sterk geloven. In plaats van jullie ogen open te trekken en echt zien hoe het eraan toe gaat. Ik krijg er echt een afkeer van de Belgen dat ze maar altijd de vinger wijzen naar Marokanen. Maar de grote rasicten zijn als de eerst dan om op vakantie te gaan in een vreemdland en daar wat gaan profiteren van de koopje die ze kunnen doen blijft dan thuis he. De belg word maar dommer en dommer met jaren omdat ze geloven wat Vlaams Belang hun vertellen.

Annemie Verhulst

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (8)

Aan Elke Van Cauwenberghe: behoorlijk VB-gehalte in uw post! Ga zo door en misschien leert u ooit wel omgaan met uw medeburger... Ik woon al heel mijn leven in Merksem en ik ken elke vreemdeling van Marokkaanse origine (de grootste groep allochtonen in Merksem) persoonlijk, nl door de ledenlijst in onze moskee in de Borrewaterstraat. Wel, Elke, ik kan u verzekeren dat op een paar uitzonderingen na (ik kan ze op 1 hand tellen) alle Marokkanen in Merksem particulier huren of een eigen huis hebben gekocht. Dus waar haalt u de fascistische idee vandaan dat "moesten die mensen vreemdelingen geweest zijn hadden ze allang een noodwoning"? Is dat alles wat ze u wisten te vertellen in 't hoefijzerke? Kan me zoiets al voorstellen...

PS: over andere nationaliteiten of gemeentes heb ik geen kennis, wat daar gebeurt doet eigenlijk niet ter zake omdat dat gezin in kwestie toevallig in Merksem woont.

Ali E.

Bushalte

Kleine irritatie die ik via deze weg kwijt wil. Na vele maanden wachten staat er eindelijk een nieuw bushalte aan de hoek van de groenendaallaan en de gildestraat. Nu stond ik daar van de week op te zien en hebben ze daar toch de zijstraatnaam verkeerd geschreven... Er staat 'Gagelveldstraat' ipv 'Gagelveldenstraat'. Tja zucht...

Amin S.

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (7)

Dat verdraagzaam zijn? Allemaal goed en wel! Maar hebben de Belgen ( en daarmee bedoel ik de Belgen, en niet de genaturaliseerde ), dan geen rechten meer? Het wordt hoog tijd , dat daar eens iets aan gebeurt! Ge moet als Belg maar eens proberen, aan een sociale woning te geraken! Wij hebben het 10 jaar geprobeerd! Voor ons hoeft het niet meer! En dan maar zeggen dat we verdraagzaam moeten zijn?

Herman Wijns (2)

Wat toen gebeurd gebeurd is, was zeer spijtig, ben zelf twee maal door koepel gevallen, maar om de 90 seconden sterft er een kind van honger en ontbering, daar verdient natuurlijk de kerk niets aan, en doen ook niets.

Sas Francois

Herman Wijns

Ik geloof in Hermanneke. Hij heeft mij al veel geholpen en gesterkt met zijn kracht.

Rookx Christel

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (6)

Ik vind dat dat ook niet kan dat dit gezin zoiets overkomt hoor eerst en vooral moeten men de huisbazen aanpakken er zit er echt krappul bij. En OCMW moet in noodgevallen ook normaal hulp bieden vooral voor zo een voorval als dit. Maar het altijd op de vreemdelingen steken is ook niet correct hoor er zijn goede en slechte mensen in elke ras en wat men nog op de dag van vandaag vergeten de aarde is rond en er zijn zoveel landen en nationaliteiten hoe het gedraaid en keerd je zal met elkaar moeten leven. En we moeten wat verdraagzamer zijn en minder haat dan zouden er al zoveel niet gebeuren.

Vermeiren Cindy

Voor Bea, St. Maarten

Beste Bea, ik heb uw reactie gelezen op deze site en nu is mijn vraag: woon jij op het eiland St Maarten? Mijn zus woont daar ook, en ik verschoot toch een klein beetje om dit te lezen. St. Maarten ligt namelijk niet naast de deur nu had ik graag een reactie van u dat u daar woont.

Carine De Ceuster

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (5)

Schandalig is dit om maar te zweigen van het ocmw moesten die mensen vreemdelingen geweest zijn hadden ze allang een noodwoning. Maar nee ze laten dan nog liever die mensen de straat op gaan, waar zit onze rechten als belg? En wat die verhuurder betreft hem zouden ze zijn eigendommen moeten afnemen of zijn recht als verhuurder ontzeggen.

Elke Van Cauwenberghe

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (4)

Kort en bondig: ik vind het gewoon schandalig dat jullie zo moeten leven. Ze zouden die huisbaas een onmogelijk te betalern boete moeten geven.

Walter

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (3)

Ik hoop dat deze mensen snel en heel snel geholpen worden. Mijn beestjes leven nog niet zo!

Annie Machielsen

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (2)

Schrijnend...en dat kan zomaar in Europa? Een asielzoeker heeft blijkbaar dus toch meer rechten dan de eigen bevolking. Ik hoop werkelijk dat er razend snel een oplossing komt. Helaas is dit een van de redenen dat wij vertrokken zijn uit Europa.

Bea,
St. Maarten

Gezin in krotwoning wordt vrijdag op straat gezet (1)

Dieren zet je niet eens in de kou, laat staan mensen, een moeder met kinderen; in wat voor tijd leven wij eigelijk. Het kan niet, deze mensen moeten geholpen worden aan een nieuwe woning. Help deze mensen!

Nettie Busscher

Dierenwelzijn krijgt stilaan vorm in Antwerpen

Luc , om het slachten van schapen op ilegale basis te verbieden, is een verschrikkelijke flop geworden... Geen woorden maar daden.

Francois Sas

Storm blaast feestverlichting kapot

Kan me niet akkoord verklaren met de insinuerende commentaar bij de door U geplaatste foto. De dakgoot was in herstelling (de binnenbekleding was al hersteld). In afwachting van herstelling was de voorzijde reeds ontdaan van de oude bekleding, behoudens de onderkant.Spijtig genoeg is daar een stuk van losgekomen... Insinueren dat het stuk al los hing voor de oproep is wishfull thinking en getuigt van weinig journalistieke ernst. Of zou de tekstschrijver graag een stuk dakbekleding op zijn hoofd krijgen?

Marcel Van den Eynden

Geen redder

Vrijdag 22 december gingen omstreeks halftien 's morgens de deuren van het Merksemse zwembad toe. Vier klassen stonden verbijsterd te kijken hoe de laatste zwemles van het eerste trimester "in het water viel". Het zwembad was nochtans geopend. Reden: er was maar één redder. En na één uur werken had deze mevouw koffiepauze, en mocht niemand nog het zwembad betreden want er was niemand meer om te redden. Op het voorstel dat één van de leerkrachten (mét reddersbrevet) de redderstaak zou overnemen, was het antwoord: njet. Men bleef schermen met "er is een redder ziek" en "andere Antwerpse zwembaden kunnen ons geen redder lenen". Leuk detail: later op de dag was er een eucharistieviering en de priester sprak de woorden: "Een redder zal de volgende dagen geboren worden." Een leerling antwoordde laconiek: "Dat is goed nieuws voor Merksem."

Dirk Delanghe

Bewoners Dokske nauwelijks geïnteresseerd in veranderingen leefomgeving (4)

Zelf ben ik niet kunnen gaan maar ik kan me inbeelden dat de mensen geen intresse hebben. Ten eerste sluit ik mij aan bij het betoog van Kenny. En vervolgens: we hadden eens een wijk-overleg met inspraak waar enkel elementen die reeds in de pijpleiding of schuif zaten afgestoft werden en uitgevoerd. We kregen een duur speelveld in de Borrewaterstraat waar nu zelfs de jeugd heimwee heeft naar het oude. Onvoldoende speeltuigen, slechte banken (men kan niet schuilen bij regen of zon) harde beton op het voetbalveld enz.. Men vergroot dan maar het plein, weer heeft niemand iets gevraagd. Parkeerplaats zouden we wel willen, een doorgang naar het dok zouden we graag behouden. Wij zouden graag boompjes hebben in de wijk maar die worden teveel uitgereden dus dals in de plaats. Waarom de vrachtwagens niet beperken zoals gevraagd in het wijkoverleg? Parkeerkaart hadden we ook niet gevraagd maar het was een poging op een klacht van ons. Maar een parkeerkaart voor tweede auto gratis, aanhangwagentjes belastingvrij en meer als 24 uur op dezelfde plaats? Wat wil men dan eigenlijk? Als men het probleem kent van 2 wagens per gezin, verdeel dan nog wat huizen in studio's met elk een auto neem daarbij de garages waar men niet in parkeert maar ook niet ervoor (misschien verplicht parkeren voor een garagepoort door de eigenaar). Ons vraagt men niets. Hopelijk met het nieuw bestuur wordt er geinvesteerd in bewonersparticipatie, is natuurlijk niet logisch dat men bv voor bewoners eens een verkeersdeskundige of een urbanist of een waterdeskundige of ... subsidieert. Men kan ze dan niks meer wijs maken. Zie uw bewoners als gesprekpartners en laat ze toe deskundigen te hulp te roepen. U zou er meer aan hebben. En praten voor er europese subsidies aangevraagd worden, praten voor er plannen gepresenteerd worden of beslissingen genomen worden. Wat is er beloofd aan bv IDP voor het afsluiten van de doorgang Noordkaai?

Van der Poorten R

Bewoners Dokske nauwelijks geïnteresseerd in veranderingen leefomgeving (3)

Ik wil er op wijzen dat men niet direct moet denken dat mensen niet geïnteresseerd zijn in de veranderingen. Misschien al eens gedacht dat sommige mensen die wel aanwezig wilden zijn, zich niet konden vrijmaken? Bijvoorbeeld mensen die moeten werken, ziek zijn, geen babysit hebben voor hun kinderen, ... Ik weet het: waar een wil is, is een weg --> maar zo simpel is het niet altijd. Misschien is het ook zo dat sommige geen interesse hebben omdat men al eens belogen zijn. In de Komiteitstraat krijgen wij nieuwe buren. Die hadden zich eerst geïnformeerd over welke werken er nog voor de deur staan. Aan hen was beloofd dat de straat heraangelegd ging worden en dat er boompjes gingen gepland worden. Na navraag bij het districtshuis blijkt dat dit een leugen was.

Nicky

Kattenhater(4)

Nu heb ik op zichzelf niets tegen katten (tegen geen enkel dier eigenlijk) maar ik wordt er wel een beetje zot van dat mijn twee buurvrouwen durven klagen over het geblaf van mijn hond. De enige reden waarom hij namelijk bast is omdat er katten (die van mijn buurvrouwen!) in de tuin lopen. Maar ik moet mijn hond stil houden terwijl zij niets veranderen aan de tijden waarop hun katten buiten (en dus in mijn tuin) lopen.

Franky

"Gratis tweede bewonerskaart is een hallucinant voorstel" (2)

Antwerps Groen!-gemeenteraadslid Johan Bijttebier is geen voorstander van het gratis maken van de tweede bewonerskaart. In 99% ben ik het niet eens met Groen! maar dit keer hebben ze gelijk, de tweede (en ook de eerste) parkeerkaart hoeft niet gratis te zijn, dit is een aanfluiting van "alle Belgen zijn gelijk voor de wet" als u mag gratis parkeren voor u deur waarom mag ik dan daar niet (gratis) staan. Indien de stad meer zou investeren in buurt parkings zouden er veel parkeer problemen opgelost zijn. Ik kom het bijna elke dag tegen dat ik MOET parkeren in een straat met parkeermeters en dat er geen plaats meer is omdat het volstaat met auto's met een bewonerskaart.

Vesivius

"Gratis tweede bewonerskaart is een hallucinant voorstel" (1)

Groen!-gemeenteraadslid Johan Bijttebier zegt: "Bewoners zijn behoorlijk tevreden over het bewonersparkeren. Zij hebben nu het comfort van in hun buurt te kunnen parkeren." Alsof het betalend parkeren voor meer parkeerplaatsen voor bewoners zorgt. Mensen blijven hun auto parkeren in deze zones, om de simpele en begrijpelijke reden dat ze daar om een of andere reden moeten zijn. Sommigen betalen braaf voor hun parkeertijd, anderen riskeren een boete, maar parkeren doen ze. Als bewoner moet je voor je tweede bewonerskaart betalen (is een tweede auto geen teken van buitensporige decadentie?). Voor je eigen garagepoort moet je betalen of een bewonerskaart leggen. De boodschap is duidelijk: sponsor de stadskas en zoek zelf een oplossing voor uw (tweede) wagen.

Steffen

Kattenhater(3)

Ik ben volledig akkoord dat een kat een vrij dier is. Maar als men absoluut zo'n gezelschapsdier wil, laat het dan aub niet teveel buiten lopen en liefst in je eigen tuin, of op je eigen dak. Denk even aan de personen, en die zijn er wel degelijk, die een kattenfobie en/of allergie hebben. Moeten die mensen zo nodig angst hebben of ziek worden omdat iemand zijn gezelsschapsdier overal laat loslopen? Honden zijn ook gezelschapdieren en die mag men ook niet in andermans tuin of op straat laten loslopen. Dus katteneigenaars overdrijf niet met dat vrij dier. Alvast bedankt vanwege de mensen die er wel degelijk veel last van hebben.

Nielsen Carla

Interventieteam moet Lijn-automaten repareren

Het is inderdaad zo dat de ticket-autmaten meer niet dan wel werken. Zelf rijd ik nog amper met de bus, maar als dit dan eens nodig is denk je er niet altijd meteen aan om naar een gazettewinkel te stappen (of als je de bus pakt na 6u gaat dat ook al niet meer) en ben je verplicht de kaartjes te kopen op de bus/tram. in de helft van de gevallen krijg je dan nogeens te horen dat de bus/tram bestuurder geen tickets verkoopt (wat doe je dan???) en de volgende halte weer moet afstappen, of helemaal niet mag opstappen. En als ze er dan wel verkopen zijn ze bijna dubbel zo duur.. swel goed gezien van de lijn, ik zou die automaten allemaal op non actief zetten, zijn toch meer inkomsten. Dat ze er eens werk van maken dat alles fatsoenlijk werkt.. veel geld krijgen van de staat, tickets dubbel zo duur maken.. en het gerief laten kapot gaan en niet herstellen.. nu vraag ik me toch af waar dat geld dan wel naar toe gaat.

Dave

Bewoners Dokske nauwelijks geïnteresseerd in veranderingen leefomgeving (2)

"De bewoners van 't Dokske hebben niet gereageerd op de veranderingen in hun leefomgeving want ze hebben hun kans voorbij laten gaan." Een vraagje: hoeveel allochtonen wonen er in deze wijk? In welke taal was de uitnodiging? Waren er tolken aanwezig op deze infoavond? Of moesten de oudere allochtonen allemaal een dochter/zoon meebrengen om hun zeg te doen? Ik heb het hier niet over integratie en ik hoef er ook geen reacties op van de Merksemse VB-stemmers, maar niet alle bewoners van deze wijk spreken Nederlands. Daar al eens gedacht districtsbestuur?

Kenny

Bewoners Dokske nauwelijks geïnteresseerd in veranderingen leefomgeving (1)

Het is goed dat de kaaien niet worden afgesloten. De verkeersoverlast van zwaar vervoer zal dan nog verergeren in Winkelstap en Merksemheidelaan waar dan ook nog een basis- en kleuterschool zijn. Men zou deze laan beter is van een nieuw wegdek voorzien zodat de huizen niet staan te daveren op hun grondvesten.

André De Roovere

Lijnbus rijdt fietser aan (4)

Ik vind dat de chauffeurs hun eigen goed praten hoor die lichten zijn niet verwarrened de lichten voor de auto's zijn duidelijk de lichten van de tram en bus ook hoor. Ik heb het ongeluk zelf zien gebeuren: de de bus chauffer stapte af en keek eerst naar zijn bus ging dan naar het meisjes dan stond al een man bij die ook had gezien dat het groen was voor links af te slaan in de Nieuwdreef Er was al een auto afgeslaan zij ging volgen en die chauffeur reed gewoon door zijn oranje licht, dus ze moeten hun eigen niet goed praten. Ze doen dat allemaal zo vlug rijden toch nog het licht halen om op tijd te zijn omdat ze zodanig worden gecontroleerd dat ze op tijd komen aan de halt's. En als je eens goed oplet dan bellen ze met hun gsm terwijl ze aan het rijden zijn ofwel eten ze ofwel staan ze te babbelen met iemand die niet van de lijn is. Hoeveel mensen moet nog verongelukken voor we maatregelen nemen of moeten ze eerst sterven en dan een reaktie. Die plakaten van zone 30 aan de halte op de Bredabaan zijn gewoon verwijderd ik denk dat die van de lijn gewoon zeiden 30 is te weinig normaal moeten zij 30 rijden er stappen kinderen op en af oude mensen mensen met een kinderwagen het moet maar eens stoppen en het konings gevoel die de lijn heeft moet ook maar een gedaan zijn. Anders zullen er nog dodelijke ongelukken gebeuren hier op de Bredabaan met die chauffeurs die maar op doen en uiteindelijk hun eigen goed prijzen dat die lichten verwarrend zijn ik als voetganger ken die lichten hoe die werken

Vermeiren Vicky

Ticketautomaat Roossensplein al 3 maanden stuk(6)

Inderdaad.. en het wordt niet echt beter op. De ticketautomaat aan de brug van het sportpaleis (is al een jaar buiten gebruik) en in de 'submetro' zie je ook hoelanger hoe meer schermen met dezelfde boodschap... 'buiten gebruik' Als je dan maar noodgedwongen een ticket wilt kopen bij de chauffeur van dienst, weigert hij dit doodleuk door te zeggen dat hij geen tickets verkoopt en dat die automaten wel werken? En dan gaan we nog even verder... de bus/tramhokjes... waar blijven die? Deze morgend stond ik 'alweer' in de regen te wachten op mijn tram (halte Van Roiestraat)... Men maakt de tarieven hoger om meer mensen aan te sporen om een abonnement/10beurten kaart/1ticket op voorhand te kopen... Als achteraf blijkt dat hun automaten niet werken en ze niet over voldoende bushokjes beschikken, rijst me toch de vraag op... Waarom de tariefverhoging?

Michiel

Hoorzitting kanaalzone Merksem

Als bewoner van deze kanaalzone kan (en wil ik) niets anders dan een heropwaardering van 'het dokske' aanmoedigen. Doch zijn er enkele kleine opmerkingen die me op het hart liggen. Met name de 'van stralenlei'... Toen we ons huis kochten in 2005 waren er al plannen ter beschikking die de heraanleg van deze straat/buurt illustreerden. Toen werd ons ook duidelijk gemaakt dat in het najaar van 2005 de werken van start gingen gaan... U raadt het al? ANNO (bijna 2007) is er van deze werken nog steeds geen sprake... en wordt de staat van de straat er alleen maar erger op! U moet maar eens proberen het kruispunt St. Bartolomeusstraat/Van Stralenlei over te steken... Momenteel zijn daar 2 grote gaten in het wegdek! Bevorderlijk voor de doorstroming van het wegverkeer kan je dit nauwelijks noemen! Eigenlijk vraag ik me soms af... willen ze wel van 'het dokske' een heropgewaardeerde buurt maken? Of geniet de 'propere' kant van Merksem (zie naar de toch wel heel snelle heraanleg van het Victor Roossens plein/Molenlei) meer prioriteit?

Michiel

Winkeliers Bredabaan geven auto weg

Even toch dit: fantastisch initiatief, maar we moeten wel realistisch en eerlijk blijven: als ik lees dat het met de Bredabaan beter dan ooit gaat, kijk ik wel even bedenkelijk. Nog nooit zoveel leegstand en verloedering gezien, en het wordt alsmaar erger. Op een zaterdag kan je zeer makkelijk parkeerplaats vinden en kan je de bezoekers tellen. Alle mooie zaken zijn verdwenen, en diegene die er nog zijn hebben plannen om binnenkort te sluiten. Er moet dringend initiatief genomen worden om van deze lelijke baan een mooie groene en vooral veilige baan te maken voor de zwakke weggebruiker. Dan alleen heb je kans om nieuwe investeerders aan te trekken. Zeg nu eerlijk: wie winkelt er nog graag in Merksem?

Linda Schools

Lijnbus rijdt fietser aan (3)

Aan de heer Mertens: Ik zeg niet , dat er geen normale chauffeurs, zoals u, met een bus rijden! Maar deze zijn echt wel zeer zeldzaam! Ze moesten de normale chauffeurs (zoals u) een dubbel loon betalen! Dan zouden die 95% andere misschien eens nadenken!

Freddy

Lijnbus rijdt fietser aan (2)

De beste stuurlui staan weer eens aan wal hé Freddy, ikdenk niet dat die buschauffeur die dame met opzet zal aangereden hebben want ook ik ben daar wel eens verward met die lichten. Het ene moment moeten we de lichten van het gewone verkeer volgen en dan weer de lichten van het tramverkeer dus dat kan wel degelijk voor verwarring zorgen. Maar ja dat begrijp je alleen maar als je zelf in het beroep zit. Groetjes van een buschauffeur die zijn beroep ernstig neemt maar toch niet volmaakt is.

D. Mertens

Ticketautomaat Roossensplein al 3 maanden stuk(5)

Op 13/10 verscheen dit artikel met daarbij een vrijblijvend kommentaar van de lijn, sussend "we zijn daar mee bezig en 't is bijna opgelost". Nu 29 november is zowel de automaat Vicor Roosensplein als die van de Ringlaan nog altijd even kapot. "Waar zijn ze mee bezig"?

Ivo Van Hees

Kattenhater(2)

Ik begrijp de veralgemenende aanvallende houding in het artikel van R.L. Blanc niet. Er is zoveel meer gevaar dan één enkel kat. Er vliegen elk jaar reigers over Merksem die hier nestelen en ook vissen uit de vijvers pikken. Gaat hij/zij die dan ook neerschieten om de koi uit de maag van de reiger te halen? Dat een kat binnen of buiten leeft is de vrije keuze. Net zoals je er voor kiest om je hond al dan niet overal mee te nemen of de omgeving dat nu graag heeft of niet. Als je zegt dat een kat een huisdier is en dat wil doortrekken als dat het een dier is dat verplicht in huis moet blijven. Moet een huisvrouw of -man dan ook nooit buiten komen en achter een raapmje snakken naar een vleugje frisse lucht? Bij mijn weten leven kois trouwens in hun oorsponkelijke habitat in veel grotere vijers/meren dan een tuinvijver zoals wij hier kennen. Wees niet zo streng voor anderen als je zelf de regels die je wil opleggen voor anderen niet volgt. Blijkbaar is de kat van de buren je niet meer waard dan een paar honderd euro's want die zou je doden voor deze waarde. En als dit nu het beste vriendje van een kind is? Of de enige steun en toeverlaat van een eenzaam iemand, die elke avond wacht op de terugkomst van zijn of haar kat? Of gewoon een deel van een gezin. Een koi is mij evenveel waard, begrijp me niet verkeerd maar wat wil je met dit artikel bereiken? Heb je er al eens bij stilgestaan wat dit doet voor bijvoorbeeld een kind die dit leest of iemand die net z'n dode kat heeft terug gevonden? Ik ben zelf 33 en een dierenvriend van alle dieren ... en ik vond dit een heel haatdragend artikel.

Lijnbus rijdt fietser aan (1)

Nog maar eens een voorbeeld, dat de cowboys van de Bredabaan (lees buschauffeurs) denken dat ze zich alles kunnen permiteren, en denken dat ze op Francorchamps zitten! Als ge als gewone bestuurder een licht negeerd, krijg je een fikse boete! Als hierdoor, dan ook nog eens een gekwetste valt, is dat zeker rijverbod! De buschauffeur zal waarschijnlijk de dag erna wel weer terug voor Senna gespeeld hebben op de Bredabaan!Een echte schande.

Freddy F.

Kattenhater(1)

Waarom worden mensen die er alles aan doen om jullie katten uit hun tuin te houden "kattenhaters" genoemd? Jullie zijn zelf de kattenhaters want jullie laten jullie katten buiten gevaar lopen! Ik heb geen kat en wil dus niet lastiggevallen worden door de kat van de buren. Hou die kat binnen. Een kat is een huisdier. huis.............dier, dus een dier dat in huis hoort. Ik heb zelf 2 keer een kat gehad en heb die ook altijd in huis gehouden. Die katten zijn op zeer hoge leeftijd en na een gelukkig leven uiteindelijk overleden. Het is niet zielig een kat binnen te houden. Het is zielig als je ze blootstelt aan levensgevaarlijke situaties in de grote boze mensenwereld! Als een vreemde kat bij mij in de tuin een koi van enkele honderen euro's dodelijk beschadigd of opvreet dan kan ik u verzekeren dat ik de dode koi persoonlijk uit zijn maag snij om de koi alsnog met respect te begraven!

R.L. Blanc

Sporen Vaartkaai halen tweewielers onderuit (2)

Bestaande treinsporen met gapende en zeer gevaarlijke openingen opvullen met asfalt, bitumen of componenten hars. Dit is een halve dag werk, dus zeer goedkoop, en duurt geen jaren gevaar?

Francois Sas

Wie wordt vrouwelijke schepen

Goed vrouwen moeten erbij, maar hopelijk kiest men toch iemand met een beetje achtergrond en een behoorlijke opleiding, a.u.b. zeg, even logisch nadenken.

Bonnie

Misdaad loont (6)

Geachte Heer Van Dooren,
Het is heel verstandig om die 2 weken schorsing te aanvaarden, want blijkbaar heb je vrienden binnen de bond. Ik ken trainers die voor dezelfde feiten 2 maanden werden gestraft. Als je in beroep gaat, riskeer je ook een zwaardere straf! Het is niet vanzelfsprekend dat je strafvermindering krijgt. Nu doe je precies of je kan je verzoen...een beetje de omgekeerde wereld hè! Hopelijk kan Merksem zich redden in eerste, maar dan moet wel dringend de mentaliteit veranderen. Ik kom nog wel eens kijken tegen de andere Antwerpse derby's.

Sporen Vaartkaai halen tweewielers onderuit (1)

Ik kan dit alleen maar bijtreden. Ik ben daar zelf enkele jaren terug ook al neergegaan. Met mijn fietske, én in de gietende regen.

Tom Peeters

Misdaad loont (5)

Geachte heer Leten,

Het is niet mijn gewoonte om te reageren op supporterspraat. Het is evident dat een trainer daar mee om moet kunnen. Als u echter stelt dat ik niets gaf om Sliman El Hasani trapt u op mijn hart en kan ik dit niet laten gebeuren zonder reactie. Ik sta bekend als een trainer die dicht bij zijn spelersgroep staat. Met Sliman is deze band zelfs sterker omdat ik hem zelf uit de reserven van Berchem ben gaan halen en hem beschouw als een schitterende speler maar vooral als een waardevol mens. Daar de fout gebeurde op 2 meter van onze dug out, wisten wij onmiddellijk dat zijn been gebroken was. Me dunkt dat de dokter en kinesist op dat moment meer van waarde zijn voor Sliman dan ikzelf. Ik moet zeggen dat ik op dat moment inderdaad zeer emotioneel werd, het is namelijk de 2e maal in 11 maanden dat ik een speler op deze manier kwijt geraak. Ik was dus op dat moment niet de geschikte persoon om naast Sliman te knielen. Ik kan u wel zeggen dat ik een uur later naast zijn bed stond en hem elke dag bezocht heb in het hospitaal. Uit interesse? Neen, uit vriendschap! Ik zal mijn twee speeldagen schorsing door de bond (er zijn mensen die de situatie dan toch juist kunnen inschatten) aanvaarden omdat deze inderdaad terecht zijn. Eerst even alle feiten kennen Mr Leten, voor uw weer vlijtig op de toetsen tokkelt.

Philip Van Dooren
Trainer 1e elftal Merksem SC

KMSC steelt puntje tegen tien van Edegem

Even de reglementen uitleggen: Een scheidsrechter mag ten allen tijde op zijn beslissing terugkomen, zolang hij het spel nog niet hervat heeft. Simpel is dat hé! Klacht van Edegem dus op voorhand verloren! Groetjes van een reglementenkenner!

Jimmy Leten

Luchtbal moet Berchem in het noorden worden (3)

Ik neem reeds gedurende 2 jaar, toekomstgericht en hopende op een vlotte verbinding, een NMBS-jaarabonnement van Luchtbal naar Brussel. Nochtans ben ik op het moment 's morgens verplicht met de auto naar Berchem te rijden, daar ik om 6u15 in Brussel moet zijn en er rond 5u30 nog geen trein in Luchtbal stopt (woon vlakbij aan de Groenendaallaan). Wanneer ik in de namiddag naar Brussel moet, gaat het wel vanaf Luchtbal via de oude verbinding (Dam, A'pen Oost) naar Antwerpen-Centraal, waar de trein dan 15' "wacht" om naar Berchem te rijden, waar ik dan moet overstappen(1' minuut de tijd!) voor een trein naar Brussel,die nota bene net daarvoor Luchtbal is gepasseerd.(totaal 30' van Luchtbal naar Berchem!) Omgekeerd hetzelfde,waarbij ik in Berchem ook 1' (een minuut) de tijd heb om over te stappen richting Essen! Dit om aan te tonen hoe omslachtig het nu er aan toe gaat. Ik neem dit er allemaal gerust bij, echter met dien verstaande dat het allemaal veel vlotter zal verlopen vanaf 2007 met de noord-zuidverbinding! Ik vermoed echter dat mijn verwachtingen (rechtstreeks in 45' Luchtbal-Brussel en terug) niet ingelost zullen worden, uitgaande van de berichten en de povere huidige infrastructuur van het station Luchtbal. Maar dan hebben zij mij niet meer, want van loze beloften walg ik en zal dan maar terug de auto nemen, want het ongemak word ik stilaan kotsbeu! En maar zeggen om de auto voor het werk thuis te laten... Hoe is het godsnaam toch mogelijk dat de noord-zuid-verbinding enkel voor de HST dient en de "lokale" reizigers in de kou zouden blijven staan? Nog een kleine maar belangrijke opmerking: de stopplaats Antwerpen-Luchtbal valt niet in de zone Antwerpen. Dus kost meer. Berchem valt wel in de zone Antwerpen. Begrijpe wie het kan!(zone Antwerpen telt 5 (vijf) stations,zone Brussel 28!)

Groenen P.

Wie is er een jong grijs poesje kwijt?

Het is donderdagnacht gevonden in de Catershoflaan in Merksem. Ze is in orde maar zou graag terug naar haar baasjes gaan. Voor inlichtingen,03/646/14/45

De Beule Syzanne

Misdaad loont (4)

Het is triestig te vernemen hoe men over de al dan niet gele of rode kaart zit te lullen. Is er dan niemand begaan met die gekwetste speler? Tijdens de match zelf, was zelf de trainer niet geinteresseerd in zijn gekwetste speler, hij liep 20m het veld op om de scheidsrechter te belagen en is er dan nog van verbaasd dat hij terecht verwijderd wordt. Foei foei!!! En ik die dacht dat Merksem stilaan wat deed aan hun negatieve imago. Tevergeefs...

Jimmy Leten

Luchtbal moet Berchem in het noorden worden (2)

1) Bus 123 rijdt van Luchtbal naar Keizershoek via Maantjessteenweg-Ringlaan-Bredabaan. Als in dit traject een passage via Jan Palfijn wordt ingepast dan is het probleem van overstap op tram 3 en bereiken Fort voor mensen van omgeving Jan Palfijn opgelost.

2) Buslijn 28 krijgt, door een lus, zijn eindhalte aan het kerkhof zodat voor veel mensen het kerkhof makkelijker bereikbaar wordt. Elk uur één bus bezorgt geen overlast, alle bussen van drie lijnen daarentegen...

3) Buslijn 33 laten rijden naar Fortsteenweg, waar dan elke dag alle bussen van drie lijnen!!! passeren, komt neer op het verplaatsen van het lawaaiprobleem. Op de Fortsteenweg wonen namelijk ook mensen.

Ik zou aan meneer Houthaeve willen vragen om eens te schrijven hoeveel bussen er bij zijn voorstel dagelijks het traject Jan Palfijn-Zwaantjeslei-Fortsteenweg, en omgekeerd, gaan afleggen.

Hierbij wordt ook nog het volgende over het hoofd gezien : de groene buffer tussen autostrade en Bredabaan staat ter beschikking voor ontsluiting autostrade en/of aanleg IJzeren Rijn.

Om af te sluiten nog het volgende : ik woon niet in de besproken omgeving, maar huur wel een volkstuintje, gelukkig voor mij niet op de plaats waar meneer Houthaeve 340m weg wil aanleggen die een overdaad aan bussen moet gaan slikken.

Neumann Werner

Misdaad loont (3)

De schrijver van dit artikel moet toch proberen om het hele gebeuren van zondag in de juiste proporties te houden en de zaken allemaal niet te dramatiseren. Ik geef toe voor de heer El Hasani is het allemaal heel erg wat hem overkomen is. Maar om dan de heer De Bruyn af te schilderen als een crimineel is toch wel serieus overdreven! De Bruyn tacklede zuiver de bal en door een blokkage brak het been van El Hasani. En dan daarna de elleboogstoot van de heer Edders goedpraten, dat hoort toch niet op een voetbalveld. Gilles De Bilde heeft voor zelfde feiten er een grote schorsing aan overgehouden. Ik wil zeker veel beterschap en spoedig herstel wensen aan de El Hasani!

Dirk Dedonder

Luchtbal moet Berchem in het noorden worden (1)

De teneur van het bericht kan ik onderschrijven. Er is met het station Luchtbal weer met geld gemorst, en dit enkel en alleen omdat er persé voor 6 jaar een ex-burgemeester een halte in haar tuin wou hebben met alles erop en eraan. Waanzin als je bedenkt dat op nauwelijks 2 kilometer het station Noorderdokken - of noem het station Merksem Noorwest - gebruiksklaar ligt & voorzien van alle benodigde infrastructuur zoals parkeerplaatsen voor bus & auto's. Noorderdokken heeft tijdens de recente werken aan de Ring bewezen dat het kan functioneren, zo kon alle bedrijfsvervoer van alle grote havenbedrijven er vlot op en af rijden & er waren meer dan 1200 reizigers gemiddeld per dag die er afstapten. Maar het zal niet ophouden het gemors: er zal nu immers een nieuwe tramlijn doorgetrokken worden van de Franklin Rooseveltplaats (Antwerpen Centraal) in het centrum naar Ekeren - op de lokatie waar ze die tramlijn voor 30 jaar hebben uitgebroken nvdr - terwijl parallel op 500 meter ... ja ... die spoorlijnen er liggen ! 4 tot 6 sporen naast elkaar als je de HST er niet bijtelt. Volgens mij ziet de oplossing er als volgt uit:Zorg voor een sneltramdienst tussen Antwerpen Centraal met stopplaatsen in Antwerpen Oost - Antwerpen Dam - Luchtbal - Noorderdokken - Ekeren - Kappelen - desnoods met verdere stopplaatsen tot Essen op de bestaande spoorbedding. Het verplaatsen van sneltreinen, inclusief HST, op de nieuwe sporen zorgt immers voor vrije ruimte op de bestaande sporen & laat een frequentie van om de 15-minuten toe. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Laat bussen stoppen aan Noorderdokken zoals de buslijn 123, 28 & waarom niet de snelbussen naar Stabroek & Berendrecht. Deze liggen allen op de weg en grote omwegen of nieuwe onteigeningen zijn niet nodig, want alles is er al. Zorg op termijn voor een sneldienst Brecht - Luchtbal - Antwerpen Centraal, maar dan zonder veel andere tussenstoppen, zodat het station Brecht voor de Kempen een mobiliteitsdraaischijf kan worden. Er is nog veel werk in het mobiliteitsverhaal, ik hoop enkel dat ze de rails niet gaan uitbreken op het spoor om ze dan ter verleggen voor de tram.

Tony Houthaeve

Misdaad loont (2)

Toch even reageren op het artikel van de heer Peeters. Wanneer men de botten van de speler hoort kraken tot hoog in de tribune is het toch logisch dat men verontwaardigd en boos reageert wanneer de scheidsrechter slechts een geel kartonnetje trekt. Ook dat is voetbal. Overigens vindt men nergens in het provinciale voetbal zulke positieve voetbalambiance als tijdens de thuiswedstrijden van KMSC. Onze supporters en bestuursleden beschuldigen van onsportief gedrag is dan ook al te gortig. Als mijnheer Peeters werkelijk een neutrale supporter is dan hoop ik hem bij de volgende thuismatch te mogen begroeten.

Eric De Coninck

"Hier moet iets gebeuren"

Er moet op de Noorderlaan wel zeker iets gebeuren. Ik weet niet hoe dit ongeval gebeurd is met mijn collega van de nacht, en ik hoor nu zeggen van "we kennen de situatie op het kruispunt Noorderlaan/Treurenborg goed. Nu als men de situatie zo goed kent dan mag men er ook wel wat oplettender de Noorderlaan oprijden... Doch moet ik er wel bijvermelden dat het merendeels gebeurt dat er camioneurs zijn die doodleuk de Noorderlaan oprijden terwijl er verkeer aankomt. Paar weken geleden nog ter hoogte van het dok bij het nieuwe postgebouw: 2 vrachtwagens die naast elkaar de Noorderlaan opdraaien. Mijn collega waar ik me meerijd moest alles dichtgooien of we hadden geplakt. En nee hij reed niet te hard, hij reed net iets minder dan 70. En ik spreek niet enkel over een alleenstaand feit. Dit gebeurt meerdere malen. En richtingaanwijzers hebben die opleggers in de meeste gevallen niet, laat staan dat ze gebruikt worden. Over dit ben ik ook in discusie geweest met iemand van de dokken, kort na het dodelijk ongeluk... Op een gegeven moment, toen ik die voorbeelden stelde aan die persoon, kreeg ik het koel antwoord "dat is daar de haven hé". Mijn oprecht en innige deelneming voor de familie van Guy Kroon.

Eddy Mercks

Misdaad loont (1)

Ik was als neutraal toeschouwer aanwezig, pas op ik woon wel in Merksem, maar ben geen supporter. Ik zat in de tribune en zag de tackel duidelijk gebeuren. Ik ben er zeker van dat, de speler niet gekwetst was geweest, de scheidsrechter zelfs geen geel had gegeven. Het was een tackel zoals er 10-tallen gebeuren op een wedstrijd. De manier waarop bestuur en kinderen van supporters aggresief reageerden, is voor mij nog erger. Ik ben verlegen om een Merksemnaar te zijn!!! De scheidsrechter moet de fout bestraffen en niet af gaan op de kwetsuur. De scheids deed geen tackel dat deed een speler van Wuuswezel, maar dat is men al vergeten!!! Waarom boos zijn op de scheidsrechter? Hij heeft die speler niet gekwetst. Komaan Merksem, herpak je sportief!!! en ik bedoel vooral sportief!!!

Jerry Peeters

Crisis besluipt dokwerkers (3)

De bonden passen hun eigen codex niet toe. Ik zelf sta in de schift van de dag, dwz van 8u tot 15.45u, maar ik zie dat er dagelijks dokwerkers van de vroege 6u tot 13.45u en van de namiddagshift van 14u tot 21.45u aan het werk zijn. Waar zijn dan de bonden met hun codex? Ik hoor hun al zeggen 'ja maar dat mag bij vaste mannen als ze niet de dag daarvoor gedopt hebben'. Flauwe kul is dat. Ze moeten dat maar is beter kontroleren. Er staat in de codex duidelijk vermeld dat men moet aangeworven worden in het kot en dat iedere dokwerker een afzetstempel moet hebben. Maar de praktijk is wel anders sinds de komst van de telefoon. Ik weet in allegeval als dit zo blijft duren dat er bij vele dokwerkers miserie gaat komen.

Evers Jacques

Crisis besluipt dokwerkers (2)

Of er effectief minder werk is kan men zo niet vaststellen. Wat wel vast staat is dat door de vele nieuwe havenarbeiders en scholingen van erkende dokwerkers naar andere categoriën toe, er een overaanbod van werknemers is ten overstaan van het aangeboden werk. Dit allemaal in functie van een miljardenproject genaamd Deurganckdok, welke letterlijk en figuurlijk een muis baarde. De prognoses of vooropgestelde cijfers werden helemaal niet behaald. Dat maakt de rekening niet van vele honderden mensen die dagdagelijks met werkloosheid geconfronteerd worden. Bovendien worden deze mensen dan nog bedreigd met sancties vanwege niet genoeg gewerkt. Het systeem baseert er zich op dat het aantal arbeidsdagen door een berekening tussen vraag en aanbod bepaald wordt. Hoe minder aanbod er is hoe minder taken moeten gedaan worden. Op zich klinkt dit goed en logisch. Helaas zit er een eddertje onder het gras. Hoe minder aanbod er is, hoe moeilijker het wordt om deze taken te behalen want de bazen hebben allemaal min of meer hun vast personeel of mensen waarmee ze op regelmatige basis samenwerken. U begrijpt dan ook dat het voor gevestigde waarden veel gemakkelijker is dan voor de nieuwkomers. Zij kennen de forelieden of de mensen die het volk komen afzetten niet of nauwelijks en komen dan ook slechts sporadisch aan de bak. En zoals door Jos aangehaald zijn degenen die zich dan wel bij de gelukkigen mogen noemen die regelmatig werken, zo hebberig dat zelfs het weekendwerk systematisch opgeëist wordt zodat er voor velen niks over blijft. Een beetje solidariteit onder collega's zou niet misstaan.

John Verheyen

Tunnelalternatief voor Antwerpse Lange Wapperbrug blijft opduiken

Men zou beter het ganse verhaal in 3 stukken uit elkaar trekken. 1. verbinding van E17 Haasrode naar Liefkenshoektunnel 2. een tunnel ten westen van Sint-Anneke die uitgeeft op de rechteroever 3. in een later stadium kan men dan starten met een tunnel of een brug/viaduct.

Tony Houthaeve

Bus 28 één keer per uur naar Zwaantjeslei

Dit ganse verhaal lijkt zonder lange termijn visie aangepakt, zonder veel kennis van mobiliteitsvragen en -noden & zonder de kosten-baten deftig te overwegen. De 200 meter weg die nu wordt aangelegd is volledig overbodig & zinloos: er had een verbindingsweg moeten komen - enkel voor busvervoer- ten zuiden van de begraafplaats: tussen de Zwaantjeslei en de Fortsteenweg. Dit zou een verbindingsweg van 340 meter geweest zijn zodat de bussen naar de Keizershoek konden doorrijden & er ook vandaan komen. Dan waren veel zaken in één klap gerealiseerd & opgelost. Zoals:
- de frequentie van voorbij komen van bussen verhoogd drastisch
- bus 28 heeft geen eindhalte meer aan Palfijn maar aan de Keizerhoek, zodat de aansluiting met tram 3 en andere verbindingen verbeterd
- bus 123 zou ook via Palfijn naar de Brem naar Keizershoek kunnen rijden
- de bussen die nu ter hoogte van Alkstraat-Laaglandlaan staan en vertrekken zouden ook kunnen vertrekken van Keizershoek, zodat hier ook geen probleem meer is met lawaaierige bussen.
- het Fortje van Merksem zou ook beter bereikbaar zijn voor alle Merksemnaren (want de 28 & 123 doorkruisen gans Merksem). Waarschijnlijk is alles al veel te laat en gaan we met die lus er zitten. Doch de behoeftes gaan blijven bestaan & zijn oplosbaar door bv bovenstaande te realiseren.

Tony Houthaeve

Eindhalte Keizershoek trekt brokkenmakers

Eén eenvoudige oplossing: gooi al die rode lichten weg & zorg voor een rondpunt. Een rondpunt waarrond een verhoogd fiets & voetpad op aanwezig is. En effectief 1 van de maatregelen is een must: controle & penalisering. En nog belangrijker omzetting van die penalisering.

Tony Houthaeve

Geluidsmeter haalt 65 decibel

In 2002 werd de conclusie van het Vlaams Ministerie van Openbare weken - nav metingen op de ringwegen van Antwerpen - door de SPA-minister Gilbert Bossuyt als volgt vertaald: we moeten werk maken van een geluidsscherm ten noorden en ten westen van Merksem want de 80 db is er systematisch overschreden. Met veel gejubel draafde die SPA-minister dan aan dat hij niet gewoon maar geluidsschermen zou plaatsen, doch die zouden ook voorzien worden van zonnepanelen. Er zou echter gewacht worden tot de verkavelingspogingen IJsvogelstraat in een BPA-herziening geregeld zouden zijn. Dit is nu dus gebeurd (dixit uitspraken van de lokale SPA & VLD-mandatarissen): waarop wachten nu (district of stad) om dit dossier opnieuw op tafel te gooien??? Dra begint de HST te rijden & dan zullen we het geluidsniveau ook zien stijgen, want een intunneling was hier niet nodig.

Tony Houthaeve

Crisis besluipt dokwerkers

Daar ga ik volledig mee akkoord , maar het zijn niet alleen de dokwerkers maar het zit ook al zo diep bij de dokchauffeurs. Voorbeeld bij de straedlercarriers, daar wordt ook weeral gesproken over scholling voor nieuwe chauffeurs en ze hebben nu ook al geen werk voor de mannen van 't kot. En oke tussen de chauffeurs met een vast contract en de losse chauffeurs is er een verschil ( dat is de bluts met de buil ), maar als een vaste 4 dagen en vele 5 dagen in de week werken waarom gaan zij dan nog voor in het weekend , terwijl een losse chauffeur nu maximum 2 dagen per week werk heeft en zij kunnen er in het weekend ook nog niet aan de bak ( de losse chauffers hun kinderen moeten toch ook eten of niet soms). En als een losse chauffeur zich opgeeft voor het weekend dan is hij alleen maar goed voor de zaterdag want zondags is het weer voor de vaste chauffeurs die dan geen goesting hebben om zaterdags te werken. Maar ja wie veel heeft wil altijd maar meer natuurlijk. Hetzelfde met de kraan mannen. Die zitten dan in de kraan en verdienen dan al een pak meer en als er dan geen kraanwerk is dan gaan ze maar met een streadler rijden en de job van die chauffeurs afpakken. Reken het verschil van loon dan maar eens uit he , de ene alles en de andere niks. Resultaat: Een vaste chauffeur heeft nu in deze periode 5 tot 6 betaalde dagen en een losse chauffeur 2 tot max.3. Wel eerlijk verdeeld zou ik zo zeggen. En dat de bonden het toe laten dat er dan nog meer chauffeur scholling is dat begrijpen we helemaal niet. Daarom bedank ik de bonden voor de goede zorgen van hun losse haven arbeiders en dokchauffeurs, bedankt.

Jos

Zebrapad Bredabaan

Ik moest deze week toevallig staan wachten aan het zebrapad van de Bredabaan aan de Deurnsebaan. Mij viel op dat het licht heel snel op rood sprong voor voetgangers die de Bredabaan overstaken, en heb die tijd eens getimed: exact 6 seconden. Zou het niet beter zijn om daar in de plaats van de geribbelde stenen startblokken te plaatsen? Want als normale mens geraak je net over, maar ik vraag mij af hoe een bejaard persoon of een vrouw met een paar kinderen daar over geraakt. En ik denk dat het enkel een kwestie van afstellen is want ik heb er dan op gelet bij de volgende stoplichten aan de Van Straelenlei en die bleven bijna een volle minuut groen voor de voetgangers. Ik denk dat het zebrapad aan de Deurnsebaan toch even druk gebruikt word, zeker op marktdag dinsdag.

Julien De Groof

Ambulances & Jan Palfijn! (2)

Geachte Peter Van de Reck,

Wat is dit voor iets? Is het nu al zover gekomen dat men ambulances niet meer kan verdragen? Ik ben er 100% zeker van dat als een ambulance zijn sirene aanzet dat dit voor een goede reden is. Als je in de buurt van een ziekenhuis gaat wonen dan weet je toch dat dit het geval is..? Verder: neem nu die ambulance die opgeroepen is voor een dringende oproep en zo zal dat waarschijlijk wel steeds zijn, en die zet zijn sirene niet aan en die veroorzaakt dan op zijn beurt een ongeluk. Dan zou het zijn dat hij zich niet aan de reglementen houd...maw het ziekenhuis was er al (waarschijnlijk) en voor je daar komt wonen weet je dat al...dus je zult het moeten kunnen verdragen...

Eddy Mercks

Ambulances & Jan Palfijn! (1)

Het is niet te geloven maar elk weekend in de vroege uurtjes is het van Jan.....ambulance(s) met volle sirene(s) op.... en dit wanneer het nog verkeersluw is! Is het wel elke keer zo 'urgent nodig', vraag ik mij soms af ! (kinderen die uit hun slaap worden gehaald daar zwijgen we nog maar over....). Een wakkere burger.

Peter Van de Reck

Guy Dirckx eist serieuze enquête over blauwe zone

Met de invoering van deze zone wordt het probleem verder verlegt. De mensen die nu net buiten deze zone wonen zijn de dupe want daar komt nu net iedereen parkeren bijgevolg de mensen die daar wonen kunnen het wel vergeten. Het is dan ook spijtig dat deze groep mensen nooit ter sprake komen.

Ricky Van Dyck

Nederbelgen waarschuwen voor exodus uit 'onbetaalbaar België'

Dankzij deze ingeweken Nederlanders is ten noorden van Antwerpen de laatste 10 jaar de grondprijs en prijzen van vastgoed meer gestegen dan elders. Dankzij deze Nederlanders zijn er in de Kempen "sociale verkavelingen" gemaakt voor eigen volk eerst. Deze Nederlanders, waarvoor België toch "voordeliger" is qua belastingen zitten nu te klagen over deze nieuwe regeling. Ik zal ze absoluut niet tegenhouden indien ze terug naar Nederland willen verhuizen waar het levensonderhoud (eten, drank, kleding,...) goedkoper is dan in België. Indien ze eens Belg zouden worden. Kunnen ze lekker hier blijven wonen en tenminste evenveel belastingen als de belgen betalen!

Jan De Grave

OM vordert vijf jaar cel voor hardleerse kinderverkrachter

Eens een kinderverkrachter:altijd een kinderverkrachter! Dus: amputatie van geslachtsdelen en levenslang! Deze "monsters" hebben geen rechten meer en moeten uit onze maatschappij verdwijnen! Liefst met een spuitje en een crematie. Volgende aub!

Roger Van Aarle

Michel Pradolini boos op Laatste Nieuws en ATV

Ik kan die meneer Pradolini zeer goed volgen. Veel journalisten brengen liever negatief verslag dan de simpele waarheid. Heb ook die reaktie gehoord van die man van de liga voor mensenrechten. Wat is dat eigenlijk met die liga? Dat is precies een secte die er alle belang bij heeft om wangedrag en misdaad weg te moffelen en/of goed te keuren. Neutraliteit kennen die in geen geval. Wat is hun bevoegdheid eigenlijk?

Ivo Van Hees

Blauwe zone Van Heybeeckstraat

Onlangs zag ik vanuit de fitness (Sportopolis) dat de mensen van het parkeerbedrijf me aan het opschrijven waren in de Van Heybeeckstraat! Vroeger toen de straat was opengebroken stonden er nooit betaalmeters! Nu ineens wel! Ik wist wel dat het S.F plein een blauwe zone was, maar nu ook de Van Heybeeckstraat? Bij navraag bij politie zeggen ze me daar wat ik vermoede! Er moet toch een herhalingsbord staan?? Dus gebeld naar het parkeerbedrijf! Njet! Betalen! Weet iemand raad? Gelieve mij te emailen!

Ken Jenne

Onenigheid over rol van de stad in Merksem?

Wat Gilbert Verstraelen zegt ivm de toekomstige schepenen, dat deze al een examen op 8 oktober hebben afgelegd, getuigt weer van een gebrekkig inzicht. Hij kijkt naar Brasschaat en Schoten waar partijgenoten die een schepenambt ambiëren hun bestuursvisie op papier moeten zetten. De heer Verstraelen vind dat dit niet kan. Volgens mij ziet hij liever Jan met de pet die ,toevallig of niet, veel stemmen heeft gehaald als schepen fungeren. Stel u voor dat dit in de bedrijfswereld eveneens het geval zou zijn. Over hoeveel falingen zouden we dan praten? Ik ben van mening dat de juiste man op de juiste plaats moet komen ongeacht het aantal voorkeurstemmen. Stel u eens voor dat een bouwvakker schepen voor financiën zou worden. Waar zouden we dan eindigen? Mijnheer Verstraelen, wat u zegt getuigt van zeer weinig inzicht. Hopelijk doet u volgende keer eens een betere uitspraak.

Jan De Grave

Ludo Van Campenhout eindelijk zijn lesje geleerd

Natahlie de bock heeft gelijk: Ludo Van Campenhout, veel beloven niets doen. De Vld leed veel aan hoogheidswaanzin hier in Merksem en wij kunnen en wij doen dit en wij gaan dat doen uiteindelijk kwam daar niets van huis. En die 30 km per uur zal er niet komen want hij stond achter De Lijn. Mobiliteit is voor de VLD belangerijker dan de zwakke weggebruiker. De Bredabaan is veel werk en dus laten ze het zo, of de winkeliers nu faillet gaan of niet maakt voor hem niets uit; hij heeft zijn pre per maand op de bank. Wat hij zeker niet verdient om schepen te blijven. Ik ben heel blij dat de Parij van Ludo Van Campenhout eindelijk op hun kop gekregen. Zij dachten te blijven oogsten zonder te zaaien.

Bouyaghroumni Naziha

Controleurs De Lijn in elkaar geslagen (3)

Hey Roger, desondanks ik de afgespeelde (totaal foute) feiten op de tram verafschuw en ik ook vind dat deze amokmakers -zonder pardon- streng veroordeeld moeten worden, scheert u ze toch allemaal over dezelfde kam. Ik heb ook soms men grote twijfels over het al dan wel of niet betalen van enkele jongeren, maar sinds een 10-tal jaar biedt de lijn ook 'een abonnement' (buzzy pas voor de jongeren en omnipas voor de ouderen) aan. Hiervoor hoeft men niet te 'ticken' op de tram en is opstappen meer als voldoende. Zeggen dat 8 op de 10 vreemdelingen niet betaald is louter gebaseerd op racistische gevoelens jegens deze personen. Er zijn zeker evenveel autochtone jongeren die - volgens uw theorie - ook niet betalen maar enkel opstappen. Maar dar kijkt geen mens vreemd naar, nee dat is de normaalste zaak! Want dat is een 'blanke', ene van ons! Wist u dat de 65-plussers (die gratis reizen op het openbaar vervoer) ook nog steeds verplicht moeten 'ticken' op de tram/bus (ter registratie), ook hier zie ik niet veel percentage dit doelbewust toepassen? Reizen zij dan ook op onze kosten?

Hou toch op met deze verbitterde strijd en probeer wat meer positiever te denken. Vervalste verkiezingen?... Neen, enkel beledigde Vlaams Belang-kiezers die hun bescheiden nederlaag niet kunnen toegeven. Mocht Mr. Hugo Coveliers geen 13600 stemmen hebben geronseld, had het Vlaams Belang een serieuze nederlaag geleden. Hebt u daar als eens over nagedacht? Bedankt Patrick Janssens om deze verkiezingen met bescheiden trots te winnen!

Michiel

Controleurs De Lijn in elkaar geslagen (2)

Ook ik ben door Marokkaan in elkaar geslagen, de tanden uitgestampt, schade aan mijn auto. Ondanks ZES getuigen die alles hebben zien gebeuren op het kruispunt Nieuwdreef - Reyenland - Laarsebaan. Waar wij ondanks de vele tel. oproepen 1u30 moesten wachten op Politie!! Er kwamen zeker een 50-tal allochtonen. Ik heb wel alle kosten mogen betalen. Ik heb nooit het adres bekomen... Zij (2) reden met een auto met Nederlandse nummerplaat, geen verzekering,geen paspoort en zochten nog naar een mes van 30 cm. dat onder een stoel was geraakt! Als ze dat nog hadden gevonden wat was er dan gebeurd? Verdraagzaamheid moet alleen van ons komen! Zij mogen alles!! Laat alle mensen die reeds met dat soort volk in aanraking zijn gekomen eens op straat komen. Er zal meer volk zijn dan op 0110, zij maar zeker.

Alfons E.J. Geurts

Controleurs De Lijn in elkaar geslagen

Ik neem in de zomer geregeld de lijn 3. 8 op de 10 vreemdelingen betaald gewoon niet en neemt een "free ride" op onze kosten! Na de verkiezingen is een jonge vrouw in onze omgeving door allochtone jongeren van 17/18 jaar zwaar beledigd. Ik citeer: "He vuile hoer het Vlaams Blok verloren he wacht maar we zullen jullie wel krijgen vuile blanke hoer..." Proficiat P. Janssens voor deze "vervalste" verkiezingen!!

Roger van Aarle

Ticketautomaat Roossensplein al 3 maanden stuk(4)

Ook de automaat aan de Ringlaan is al eeuwig buiten gebruik en op de nieuwe bushokjes die er in September zeker zouden staan is het ook nog wachten geblazen. De reaktie van De Lijn klinkt alleen maar "foert tramgebruiker". Mevrouw Van Brempt kan heel goed hoofdschudden, maar voor het goed functionneren van openbaar vervoer is meer nodig dan te showen met de nieuwe lijn 5 en dergelijke.

ivo van hees

Ticketautomaat Roossensplein al 3 maanden stuk(3)

Om even te reageren op dit artikkel... het enige dat men doet is de problemen steeds verschuiven... onze overheid is in het verschuiven van problemen een ware held... maar de problemen oplossen,dat is nog iets anders... in u artikkel komt men af dat men steeds op de website van de lijn verkooppunten kan vinden waar je kaartjes kunt vinden... maar let er dan ook es een keertje op dat niet iedereen een pc laat staan internet heeft...

eddy mercks

Ticketautomaat Roossensplein al 3 maanden stuk(2)

Allemaal goed en wel maar niet iedereen bezit een computer en kan overweg met internet. Als er automaten staan aan de tramhaltes wordt er van de klant uit verwacht dat die werken en niet maanden ten koste van de gebruiker (klant is koning maar niet bij De Lijn) kapot is.

Sonja Van Tichelen

“Stemrecht voor vreemdelingen remt onze groei”

Filip De winter verklaart dat door de snel Belg wet de socialisten hebben gewonen en dat de etnische samenstelling een nadeel is voor het VB. Nochtans heb ik de indruk dat zowel in Merksem als in Deurne en Hoboken men toch een grote groep vreemdelingen telt. Als hij verklaart dat de uitslag voor zijn partij stabiel is gebleven moet hij er toch eindelijk is gaan bijzeggen dat dank zij Vlott en Coveliers die toch 13.600 voorkeurstemmen heeft gehaald een status quo is blijven staan. Anderzijds ben ik van oordeel dat wanneer 41% van de bevolking graag geleid wordt door het VB zij dit dan maar eens moeten meemaken.

Van Malder

Ticketautomaat Roossensplein al 3 maanden stuk (1)

Ik denk dat de automaat halte Heirmanstraat (De L'Arbelaan)veel langer stuk is.

Raymond Van der Poorten

Royal Greys: 'zes sterren-club'

Reeds in de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft het Bloso, de turnfederaties en de Vrije Universiteit Brussel een evaluatiesysteem ontwikkelt.Binnen dit onderzoek was Klimop R.T. Merksem een van de tien pilootclubs.Dit eerste parcours werd afgesloten met zowat 80% van de totaalscore. Er werd even later een verfijnde vorm van het instrument opgezet met als eindresultaat een kwaliteitslabel.Het geheel voorziet niet alleen accommodatie,infrastructuur,financiele input,sporttechnische kwaliteit en kwantiteit, maar ook de behaalde resultaten in de laatste 3 jaren, de traininersdiploma's, het competitieve- versus het recreatieve aanbod, de competentie van de bestuurs enz ...De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft aan dit onderzoek daarenboven een norm verbonden.Norm die stelt dat een onderzoek MOET gebeuren of dat er geen deelname mogelijk is in de wedstrijdcategorie A van welke turndiscipline ook.In 2008 verder uitgebreid naar cat. B trouwens.Dit onderzoek is nodig om de drie jaren.Klimop R.T. Merksem staat al een lange tijd op één of op twee in de ranking van ALLE Vlaamse turnclubs! Trouwens dit systeem is ook overgenomen binnen de volleybal-, voetbalfederatie ...(bron : Blose/Ik Gym)

Eddy Van Schevensteen

“Wie is Mijnheer Pernis?” (3)

Sterk gesproken van de voorzitter, Michel Pradolini. Merksem SC is één van de weinige clubs waar allochtone jeugdspelers voortdurend de kans krijgen om zich te bewijzen. En ook al zijn er enkele bij die het te bont maken, het bestuur geeft steeds nieuwe kansen en veralgemeent niet. Daar kunnen de fascisten van het Blok nog wat van leren. Overigens vind ik het heel laag van D. Mertens die rode kaarten linkt aan afkomst... alsof autochtone Belgen geen kaarten pakken.

Ali E.

“Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat Patrick Janssens burgemeester kan blijven van deze stad”

Beste Leen Verbist,

Wat vindt u van een oorlog met het aalmoes van het leefloon én zelfs IGO tegen mensen zonder inkomen die ook uit hun woonst/eigendom gesmeten worden na beslag door middel van jarenlange geheime procedure der even beruchte als misdadige superboetes zonder misdrijf op leegstand en verkrotting nadat deze slachtoffers ook burgerlijk dood verklaard werden door ambtshalve adresafschrijving, dit alles hier en nu! Als u Schepen wordt gaat u deze en andere totaal oorlogen - naast de genoemde sociale, de administratieve en ook zelfs de puur criminele - doen stoppen (bv door ontslag te geven !) of wordt u niet alleen medeverantwoordelijk maar ook medeplichtig - zelfs aan foltering zoals officiëel de sociale oorlog genoemd is geworden, zwart op wit!

Tom Nagels

PS: twee kleine vraagjes:
1. Kent u één wettelijke grond om aan een meerderjarige belg in België (zelfs +55, +60 en +65) zonder enig inkomen van welke aard ook het aalmoes van het bestaansminimum ofte leefloon en het IGO om te overleven te weigeren in een vierde wereld waar in tegenstelling met de derde wereld - waar mensen nog kunnen wonen hoe zij willen en zeggen wat ze willen zonder boetes en andere vervolging, en zij dus nog kunnne lachten - zwartwerk verboden en humanitaire hulp zoals kosteloos kost en inwoon onbestaande en waar aanvragen tot dénaturalisatie geweigerd wordt ?
2. Zou u zich akkoord verklaren met een overheid die op het wegdek maar pas voor de toegangspoort van uw eigendom een parkeervak laat schilderen onder het voorwendsel dat uw eigendom leeg zou staan?

Digipolis & Patrick Janssens

Zoals velen volgde ik gisteren de verkiezingsuitslagen op de voet. Vooral in Antwerpen was het heel spannend wachten op de eindresultaten. Hoewel in vele steden & gemeenten de stemmen al geteld waren, was het resultaat in Antwerpen nog steeds niet gekend. Zoals u wellicht weet wordt er in Antwerpen samengewerkt met Digipolis (het vroegere Telepolis) voor het elektronisch stemmen. Omstreeks 21 uur zouden de resultaten gekend moeten zijn omdat er een probleem was met Hoboken. Ik citeer van de site www.merksem.net: “Resultaten rond 21u00 - De stemresultaten voor Antwerpen laten momenteel op zich wachten vanwege een netwerkprobleem tussen Digipolis in Hoboken en de centrale computer van het Vlaams Gewest in Brussel. De problemen zouden rond 21u00 opgelost moeten zijn.” Zoals u wellicht weet verscheen er enkele dagen geleden in de media een bericht dat er gemakkelijk zou geknoeid kunnen worden met de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen omwille van het elektronisch stemmen… Ik citeer de site van digipolis.be: “De geschiedenis van Digipolis is nog piepjong. Begin 2003 beslisten de steden en OCMW's van Antwerpen en Gent om op telematicavlak nauwer met elkaar te gaan samenwerken. In januari 2003 werd ‘Digipolis', de nieuwe intergemeentelijke samenwerking voor telematica, boven de doopvont gehouden. Op 1 oktober 2003 vond dan de operationele start plaats: de medewerkers van Telepolis Antwerpen en de informaticadiensten van Gent stapten over naar Digipolis en de stads- en OCMW-besturen van Antwerpen en Gent droegen hun bevoegdheid voor telematica over aan de nieuwe organisatie.” Nu wat blijkt? Digipolis is de opvolger van Telepolis, het bedrijf waar Patrick Janssens voorzitter was. Dit bedrijf was enkele jaren geleden al genoemd in tal van schandalen en er werden ook enkele onderzoeken naar verricht. Ik citeer een willekeurige site: “De voorzitter van Telepolis is ex-sp.a–voorzitter Patrick Janssens. Hij gaf het zelf al aan, en het wordt ondertussen her en der bevestigd, dat er ook onderzoeken lopen naar verduistering door stadspersoneel van gelden van Telepolis. Er zou misbruik gemaakt zijn van Telepolisfondsen om onder andere een satelliettelefoon en een GPS-systeem voor een zeiljacht te kopen.” Nu vraag ik mij toch af waarom dit bedrijf de verkiezingen mag regelen, een bedrijf dat genoemd werd in tal van schandalen, waar Patrick Janssens de plak zwaaide (en wellicht nog enige invloed heeft), en wetende dat er gefraudeerd zou kunnen worden… Ik begrijp echt niet hoe dit kan gebeuren in een stad zoals Antwerpen…

Wim Jochems,
Een “wakkere” burger

Wie is meneer Pernis? (2)

Beste mijnheer Penris,
Wij doen vrijwilligerswerk voor de meest sociale club van Merksem: K Merksem SC. Wij zetten ons bijna 7 dagen op 7 belangeloos in omdat wij actief willen meewerken aan een beter Merksem voor iedereen. Wij hebben u of mijnheer De Winter nog nooit op onze club gezien. Hoe durft u onze goede naam door het slijk te halen om uw verkiezingen te steunen? U bent blijkbaar enkel een "vurige" supporter 1 week voor de verkiezingen. Wanneer de verkiezingen voorbij zijn zullen wij ons nog steeds inzetten voor de club. Als u na 8 oktober eens wil komen supporteren dan zullen wij u welkom heten in de meest sociale club van Merksem, zodat u misschien nog iets kan opsteken over integratie en verdraagzaamheid.

Jurgen Deré
Vanessa Mertes

Verkiezingen

Ik hoop van harte dat het vlaams belang nog minder stemmen zal halen bij de volgende verkiezing. En dat de mensen eindelijk wakker worden en hun gezond verstand van verdraagzaamheid en menslievendheid gebruiken. Er is al genoeg ellende en oorlog in deze wereld. Weg met het vlaams belang. Ik ben dan ook heel blij met de overwinning in Antwerpen stad van de SP. Ik ben niet voor of tegen mensen van vreemde origine maar voor mensen.

Gysels Monique

Wie is meneer Pernis? (1)

Als michel Pradolini vindt dat penris zijn ploeg in een negetief daglicht zet dan kan Michel P misschien beter eens naar zijn allochtone spelers kijken zoals o.a. Markai die al twee rode kaarten kreeg in dit nog jonge voetbalseizoen.

D. Mertens

“Het blijft moeilijk om zijn zinloze dood te accepteren” (3)

In ieder geval dit is heel erg, maar hoeveel zware verkeersongevallen zijn er al gebeurt op de bredabaan?? En nu pleit Ludo Van Campenhout voor 30 km per uur??? Had hij de zelfstandigen van de Bredabaan ook niet beloofd dat er geen nieuwe aanleg kwam van de Bredabaan vorige verkiezingen??? Nu ja, er is maar een oplossing: houd het zwaar verkeer hier buiten en laat de bussen 30 rijden met respekt voor overstekende voetgangers.

Natahalie De Bock

“Zij deden alles, zij deden niets”

Beste anomieme senior,
als zoveel woede in u zit snap ik niet dat u op dit 'Merksemse' forum u zelf ook niet bekend maakt maar in de anonimiteit wil blijven zitten. Er zijn problemen, er zijn veel problemen maar als iedereen vanuit zijn zetel, of in uw geval achter de PC zijn gal spuwt dan zijn die probleemmakers zeker niet onder de indruk want dan zijn we weer de 'bange blanke man' zoals Willem Vermandere bezingt. Heb ballen aan uw lijf en ga in discussie en probeer eens samen te werken met en te luisteren naar mensen die er misschien iets kunnen maar zeker iets willen aandoen. Als u het alternatief van het Vlaams Belang goed vindt dan doet u maar. Ik zie echter alleen grote leuzes en weinig inhoud tijdens deze campagne van VB/Vlott. Ze moeten eens leren wat concreter te zijn en dan zal er misschien niet meer over een cordon gesproken worden. Met vriendelijke groeten van een gezin bestaande uit een West-Vlaamse mama, een Oost-Vlaamse papa die proberen mee te werken aan een leefbaar Merksem door niet alleen aan onze rechten maar zeker zo veel aan onze plichten te denken. En à propos onze 2 dochters gaan met veel plezier in Merksem naar school. Gelukkig zijn zij de toekomst en kan ik hen proberen te laten samenleven met anderen. Dat kunnen wij bij u blijkbaar niet meer.

Philippe Bracke

Kris Janssens: “Aan u de keuze...”

De aanplakborden zijn voor kleine partijen meer dan folklore. Ze zijn een interessante manier om in beeld te komen. Maar het is moeilijk om stand te houden tegen de plakploegen van de grote partijen. Eigenlijk zou de gemeente de borden eenmalig moeten beplakken. Dan is er geen plakoorlog, geen vuiligheid, maar een mooi overzicht van het politiek aanbod.

Pieter Linders
www.a-part.org

Jan Penris: “Merksem wint”

Opnieuw een mooi verhaal en een uiterst mooie (doch niet originele) vergelijking. Maar opnieuw komen we niets te weten over de inhoud, over het programma van het VB. Komt dit omdat het VB geen programma heeft of omdat ze zelf niet geloven in hun programma? Want als je er in gelooft, dan verkondig je het toch. Waarom schrijft men trouwens altijd VB sinds het niet meer Blok maar Belang is geworden?

Hans Bogaert

Gelukkig

Bijna vergeten dat wij in een van de beste landen ter wereld leven. Als het hier al zo erg is, geen wonder dat ze allemaal naar hier willen komen he. Maar vrees niet, het vlaams belang zal al die problemen wel oplossen op een "ik en een gij" met al die integere mensen, nietwaar?

Alexander Van den Eeynden

Is de schutkring in gevaar?

Door de pogingen om de schutskring tegen het vlaams belang te handhaven wordt de democratie in gevaar gebracht maar daar zullen jullie wel niet van wakker liggen. Doe zo verder, en maar potverteren....

Frank Dewinter

De slag om Schoten

Pfff, een zwak argument om op het VB te stemmen, en mevr. Morel, ik heb haar jaren geleden op school een debat zien doen toen nog voor de N-VA. Een politicus die van partij overstapt is in mijn ogen zowieso niet erg aantrekkelijk om op te stemmen. Persoonlijk moet ik de eerste onleefbare plek in Schoten nog tegenkomen...

Sven D.

“Het blijft moeilijk om zijn zinloze dood te accepteren” (2)

Meneer Randi heeft geen kinderen ofwel is hij een busschauffer en durft er niet voor uit komen. Ja inderdaad, er zijn jongeren die onvoorzichtig zijn, maar de bussen zijn dubbel zo onvoorzichtig. Ze naderen de halte's met een enorme snelheid en sinds dat zij hun eigen rijvak hebben zijn zij de koning. Ludo Van Campenhout staat enorm achter hun en zegt 'ja maar zij rijden maar 30'. Er zullen maar heel weinig bussen daar zich aan houden. Ze krijgen van meneer Ludo Van Campenhout groen licht, dus doen ze wat ze willen hè. Dus meneer Randi ik hoop dat jij niets moet meemaken want alleen egoïsten geven zo een antwoord

Naziha

Autoluwe Bredabaan (2)

Ben het eens met Nathalie de Bock Ludo Van Campenhout lult maar wat die verdient goed zijn kost plus hij is van de VLD wil zeggen dat hij voor de automobilsten is en zelf is hij niet veel in Merksem. Het enige wat hij nog doet is zijn eigen op openingen belangrijke vertoning zich vertonen en voor de rest is hij content zij loon word gestort hij heeft veel vordelen als schepenen en ja of mensen nu verongelukken op de bredabaan of de winkeliers verlies doen door de bredabaan kan hem niet schelen. Eigenlijk waarom stemmen we nog ze doen toch maar wat ze zin hebben hoor.

Marie

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (7)

Beste Brammeke.. ofwel plaatst u uw post op een ludieke manier? ofwel schetst u met uw post echt een afbeelding van het Intelligent Quotient van een doorsnee Vlaams Belang kiezer! Want Beste Bram... het vlaams blok is sinds 2004 niet meer actief! en kan daarom ook niet meer winnen! Als het VB al ergens in wint, dan is het maar in 1 ding (wel een 1e plaats met grote onderscheiding) en dit is het brengen van een hele grote hoop BULLSHIT! Toch wens ik u nog veel kiesplezier!

Michiel

Laweit! (4)

Hey Yoni, (btw... Het is niet Michel maar Michiel en het was niet studio 55 maar eerder 54) pas op ik kan me ook vergissen hé! En nee ik ben niet doof.. maar ik heb wel (blijkbaar al een geluk) dubbel isolerend glas! U woont in de Salvialei zegt u... ik heb gedurende heel mijn jeugd in de Molenlei gewoond (niet zover van u) en ik weet als wij ergens overlast van hadden was het eerder van een uit de hand gelopen privéfuif in jongerencentrum Bouckenborgh - waar de ramen/deuren achteraan soms worden opengezet - met de juiste windrichting, kan dit zeker tot bij u komen! Ik wil hier Bouckenborgh geen vingerwijzing geven, maar ik weet ook wel uit mijn eigen ervaring (uit de tijd dat ik daar nog tapte) dat die privé feestjes wel degelijk stevig uit de hand kunnen lopen! Maar overlast van het sportpaleis... nope, I don't believe it! Want dan had ik daar zeker ook iets van gehoord, dubbel glas of niet!

Michiel

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (6)

Aan Brammeke: aan uw intelligent taalgebruik is te merken dat u op de voor u enige "juiste" partij gaat stemmen.

Arwen

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (5)

Al dat mensen dat hier zo commentaar geeft op den Jan Penris moet stoppen met zagen. Jan gaat de kiezingen winnen en al dat wie denkt dat ze dan nog een grote mond dierven hebben kunnen beter zwijgen want na 8 oktober is het vlaams blok hier aan de macht en dan is het gedaan me al dat zever.

Brammeke

Laweit! (3)

Geachte meneer Michel. Ik ben hier 's nachts nog gaan fietsen in de buurt om te zien waar het vandaan kwam tot in de Salvialei en het kwam van de richting van het Sportpaleis waar die nacht de studio 55 aan de hand was. Als u dat een heel lichte bastoon noemt slaapt u ofwel achter dubbelglas ofwel bent u stokdoof! Meerdere mensen bij de bakker hadden het er zondagmorgen ook over. Dat heeft nieks meer met verdraagzaamheid te maken. Als ze willen fuifen dan hebben ze maar de zaken zo te arrangeren dat niemand anders daar geen last van heeft.

Yoni

Victor Roossensplein (3)

Sorry, maar de groendienst moest het onkruid uitdoen, niet de aannemer.... . En het pishokje, dat is van in het begin gezegt dat dat ging blijven staan. En nog iets: het mooie plein ligt al vol hondenstront en dat nog wel van de buren die er wonen en het gewoon niet opkuisen, maar wel eerst zijn voor komentaar te geven op iemand anders. Hondenliefhebbers, en ja u vooral mevrouw met uw twee honden, kuis het op en hou dan iemand anders in het oog.

Dank u!

Nathalie De Bock

Autoluwe Bredabaan

Ik ben zelf zelfstandige op de Bredabaan. Hoe kunnen de bakkers en krantenzaken nu overleven als er geen auto's meer door mogen? En meneer Ludo Van Campenhout, mits u hier niet meer woont of toch heel weinig hier in uw straat bent: wat kennen jullie nu van de Bredabaan? Hou gewoon de zware camions van de baan. Maar ja, hoe moeten ze dat doen? Of laat de bussen wat trager rijden. Of krijgen jullie een extra van De Lijn soms? Wanneer gaat het er eens in bij die slimme politiekers dat de mensen geen 1,20 aan De Lijn betalen om een brood of en krant te gaan halen. Sorry, hou de Meir autovrij maar toch niet de Bredabaan.

Een boze zelfstandige,
Nathalie De Bock

“Het is een echte schande!”

Waarom plaatst men niet gewoon nieuwe populieren. Voor de fusie was dit een mooie dreef nadien laat men het gewoon verkommeren.een echte schande.

D. Mertens

Laweit!(2)

Beste Yoni...

ik denk dat het 'laweit' waar u het over heeft zich toch echt wel van ergens anders manifesteerde. Ik woon nl. in 'het dokske' en buiten af en toe een zachte (heel zachte) bastoon, was er geen maar dan ook totaal geen overlast?... mss moet je eens zoeken naar een naburig feestje in een cafe, jeugdhuis, fuifzaal, voetbal, thuis in de woonkmaer etc... ik vermoed dat het eerder vandaar komt dan van het sportpaleis. En uiteindelijk... voor die éne keer dat u eens last heeft van wat lawaai (als het natuurlijk de spuigaten niet uitloopt), kan soms een beetje verdraagzaamheid al wonderen doen!

Michiel

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (4)

Tiens, en ik die dacht dat kranten (en dus hun bijlagen) tot huisvuil behoren en daardoor niet in openbare afvalcontainers dienen te belanden. En ik drink nooit thee, dus "ik vindt"???

Arwen

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (3)

En wat weten we nu meer over het programma van het Vlaams belang? Waarvoor kiest de lijstrekker van deze partij? Heeft Jan Penris eigen ideeën, plannen om hier in Merksem iets te veranderen? Ik heb ze niet gelezen. Ik lees alleen maar kritiek en zelfbeklag. Wat is politiek bedrijven op basis van slogans en demagogie toch een gemakkelijke bussiness. Komaan Jan Penris, laat eens horen wat de oplossingen van het Vlaams Belang zijn! Of is dat in campagnetijd teveel gevraagd?

Luc Van Praet

“Het blijft moeilijk om zijn zinloze dood te accepteren” (1)

Onveilige tramhalte? het kan altijd beter natuurlijk. Maar als je gewoon op de tram of bus staat te wachten kan er volgens mij niet veel gebeuren als je daarentegen begint te spelen of iets dergelijks kan het onveilig worden natuurlijk, maar dan ligt de oorzaak bij hen die onvoorzichtig zijn.

Randi

Victor Roossensplein (2)

Graag wens ik te reageren op het artikel V.Roosenplein. De opmerkingen van schrijver zijn wel degelijk correct doch was mijn wens het plein welke in samenwerkingsverband met de stad Antwerpen (als bouwheer) werd heraangelegd op 9 september officieel te openen (proper en afgewerkt). Maar ten gevolgen van mijn overstap van SP-a naar VLD werd mij dit belet door sp-a schepen Frank Baeyens (sport en groen). Tevens heeft de sp-a er op aangedrongen mijn bevoegdheid van openbare werken te ontnemen ingevolgen deze overstap, wat inmiddels ook is geschied. Ik kan alleen maar vaststellen dat het afwerken op vertraging stuit volledig buiten mijn wil, en ik kan dit alleen maar betreuren

Andre Keulemans, Districtsschepen Merksem

Laweit! (1)

Vannacht (zaterdag) tot vier uur wakkergelegen vanwege keiharde muziek uit de richting van het Sportpaleis (?). Het was iig zeker niet bij ons in de buurt (Generaal Mahieustraat). Een telefoontje naar de politie leverde niets op: “Ja madam als u niet weet waar het vandaan komt...” Hoe is het mogelijk dat iemand zulk laweit mag produceren tot diep in de nacht??? Mensen die er direct naast wonen moeten toch zot geworden zijn! Of was ik de enigste die dat gehoord heeft?

Yoni

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (2)

Dit is nu eens echt een zinloos artikel. Buiten dat Jan zich ergert aan de bijlagen van zijn krant en liever een pintje pakt in plaats van campagne te voeren, heeft hij echt niets te zeggen! Wel een enorm groot contrast tov de andere lijsttrekkers!

Annelies Hermans

Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen” (1)

Fantastisch! We hebben onze volgende stadsdichter gevonden. Spijtig dat het over niks ging. (Buiten een van de topthema's van CD&V, nl. Afvalbeleid). Het valt wel op dat de artikels van de andere lijsttrekkers wat meer inhoud bevatten. Misschien omdat zij wat minder pinten pakken en meer met het bestuur bezig zijn? Toch nog even vermelden: er is maar 1 partij die vollop de anderen overplakt. Toevallig die van mr. Pernis. Maar toch bedankt om op 2 borden alles te overplakken, behalve een strook van ondergetekende. Als nu iedereen wat van de anderen laat hangen, worden de kosten wat minder. Zeker interessant voor jongere kandidaten met weinig geld.

Hans Bogaert

Victor Roossensplein (1)

Dré Keulemans is blijkbaar geen goede sprinter. De heraanleg van het Victor Roosensplein geraakt niet af. De stenen liggen er, je kan er parkeren en op het voetpad lopen, dat wel. Maar Dré Keulemans die van rood (sp.a) naar blauw (VLD) overstapte, is nu blijkbaar ineens groen geworden, want door het onkruid wordt het Victor Roosensplein stilaan een oerwoud. Navraag bij de dienst groenzorg leerde me dat zij geen aanplantingen kunnen doen vooraleer de door Dré keulemans aangestelde aannemer het onkruid verwijdert. Dat behoort immers tot zijn opdracht. Zal Dré Keulemans er eindelijk eens voor zorgen dat die aannemer zijn werk doet en dat wij een schoon plein krijgen? Blijkbaar is de schepen ook vergeten dat er iets moest gedaan worden aan dat stinkend pissijn. Ik denk dus niet dat hij de eindmeet haalt.

Mieke Faes

Nu ook Merksem gedetailleerd op Google Earth (3)

Ik had Google Earth ongeveer een jaar geleden ook al eens geprobeerd maar vond het toen maar niks, nu is het echt een verslavend hebbeding geworden...

Delafortry Sven

Nu ook Merksem gedetailleerd op Google Earth (2)

Inderdaad de nieuwe Beta4 versie geeft ook onze regio in hoge resolutie. Spijtig dat de beelden van meer dan 2 jaar geleden dateren.(Huis nr 12 in de J.De Swertsstraat staat er al twee jaar en is op Google nog steeds een lege plek. Bekijk ook het Deurganckdok maar eens)

Eric Saen

Nu ook Merksem gedetailleerd op Google Earth (1)

Een goed programma. Spijtig dat de sattelietbeelden een paar jaar oud zijn.

Marc

Belang begint vermoeid aan eindsprint

Waarom mag een De Standaard-"journalist"(?) hier over het VB zijn galletje uit de onderbuik laten lopen? Ter bevordering van een onpartijdige kommentaar misschien??

Eric Saen

“Onderhoud van straten moet beter”

Ik woon al 47 Jaar in de Kruisbaanvelden 50 te Merksem. Nu worden er verschillende huizen verkocht wegens leeftijd. Nr. 54 staat reeds lang te koop. Maar het onkruid staat 50 cm hoog in de voortuin. Kan daar iets aan gedaan worden?

Arlette Deketelaere-Savoné

Bloempotten, kermis en braderij

Toen ik zaterdagmorgend mijn rolluik naar boven deed om 7u in de Annuntiatenstraat, kwam ik tot de constatatie dat mijn goedgevulde bloembak gewoon verdwenen was! Wat is hiervan het nut? Jaren geleden gebeurde dit ook, dus ik zette sindsdien niks meer ter verfraaing vd buurt. Dit jaar wou ik het nog eens proberen......... Het is toch wel opvallend dat het telkens voorvalt als het kermis is op het plein of braderij! Waar is hier het nachtelijk toezicht?

Sandra Van Watermeulen

André Keulemans zet eindsprint in

Dat het hier om zuivere verkiezingspropaganda gaat is zonder twijfel. Na een onderhoud met deze persoon over de kwestie van de onhoudbare verkeersdrukte van zwaar vervoer op de Merksemheidelaan en de slechte staat van het wegdek zei hij mij persoonlijk dat hij voor dit jaar nog €70.000 had voor het dit jaar en dus weinig kon doen. Misschien is het best voor Merksem om ook geen schepenen in het stadsbestuur te hebben, krijg je veel meer gedaan.

De Roovere André

“Je gaat elke avond met schrik om je hart naar bed” (2)

Aan Jan Vandries:
Telt verdraagzaamheid dan niet aan beide kanten? Is het niet aan de cafébaas en de uitbater van de nachtwinkel om ook verdraagzaam te zijn en een beetje water in hun wijn te doen? Compromissen kunnen veel oplossen ...

Arwen

“Je gaat elke avond met schrik om je hart naar bed”

Ik woon daar ook in 't straat en heb nog geen last ondervonden van het café of de nachtwinkel. Maar ja, een beetje aandacht vestigen op onverdraagzaamheid in de buurt kan nooit kwaad zeker. Wat is samenleven toch moeilijk geworden in deze maatschappij, alle chance dat de politie zich niet komt moeien met zo'n muggezifterij. Lang leve het water bij de wijn doen en je gaat toch stemmen voor die ambetenaren die alles zijn komen 'oplossen'!

Jan Vandries

Paradijs voor terreinwagens...

Bij het lezen van het onderwerp op 06/07 over de ideale wegen op de kroonplein voor terreinwagens, zijn deze waaghalzen slecht geinformeerd, op de hoek van de laaglandlaan en de korte bremstraat zijn vollop putten en bergen,het probleem van weggezakte kasseien en ondergrond bestaat al jaren, de ideale hindernisbaan om uw wagen in de prak te rijden. Let wel:pansterwagens dienen vooraf toelating te vragen aan het gemeentebestuur.

Cois

In het belang van iedereen

Het gemeenschappelijke tussen het Jodendom, het Christendom en de Islam zijn de tien geboden die je zowel in de Thora, de Bijbel en de Koran vindt. Door het feit dat deze religies dezelfde wortels hebben, hebben ze dezelfde gevoeligheid voor de gerechtigheid en het respect voor de anderen. De zorg voor de wees, de weduwe, de arme vindt men in deze drie godsdiensten terug. Het begrip 'jihad' betekent eigenlijk 'inspanning', een morele inspanning om zichzelf als mens op te bouwen. Islam maakt je meer mens. (emilio platti) Misschien is dit ook een manier om naar de samenleving te kijken in het belang van iedereen.

Marianne Goedeme-Cools

Bussen Bredabaan rijden te snel (2)

Ik ben het volledig eens met Jefke Vermeulen die zegt dat de bussen over lijken gaan om hun schema te halen. Ik heb ze zelf gezien ze staan aan de bushalte te wachten of de chauffeurs de tijd halen die op de halte's zijn geschreven zo niet na een keer of 3 krijgen zij sancties. Soms zie je buschauffeurs bellen met hun gsm of babbelen met vrienden van voor dit zijn dingen die niet mogen maar daar controleren ze hun chauffeurs niet want zij zeggen onze schauffeurs doen dat niet ze rijden maar 50 km in het uur ik weet dat het niet op een dodelijk ongeval blijft op de Bredabaan maar de lijn trekt zich daar niets van aan zolang ze maar hun schema halen.

Marie verlinden

Het Dokske (2)

Waarom kan de jeugd (alweer?) hun afval niet in de daarvoor bestemde afvalcontainers gooien in het Dokske?...Waarschijnlijk omdat er bijna nergens in het Dokske vuilbakken te bespeuren zijn... Wat dan natuurlijk geen reden is om het maar op straat te werpen. Ik vraag me echt af: wanneer gaan wij (en dan bedoel ik iedereen) eens anders denken, met een iets meer positievere voetnoot? Wat kan je ook doen als je afval op het straat/voor uw deur ziet liggen? Het oprapen en zonder al te veel gezeur in je vuilbak gooien.. (ca. 1 minuutje werk). En AUB zaag niet altijd zo op de jeugd van tegenwoordig. Socrates deed het ons al voor... 2400jaar geleden. Tijd voor vernieuwing!

Michiel

Het Dokske (1)

Ik vind het heel goed dat ze onlangs hier in het Dokske nog eens een schoonmaak-actie gehouden hebben. Maar uiteindelijk heeft het niet veel nut. Enkele dagen later liggen de straten, trottoirs weer vol met papiertjes, sigarettenpeuken, chipsverpakkingen, drankblikjes, etc..... Waarom kan de jeugd van tegenwoordig gewoon niet alles in de vuilbak gooien...... Dat is toch het eerste wat ouders hun kinderen zouden moeten leren. Als iedereen braaf zijn rommel in de vuilbak gooit, dan hoeven er geen opruimacties te zijn, dan moeten wij niet beschaamd zijn om mensen uit te nodigen in onze straten, etc...

An

Bruggen over Albertkanaal moeten snel hoger

Ik las vandaag in de GVA dat men misschien van plan is om de fondsen die bestemd zijn voor de Oosterweelverbinding te gebruiken voor andere meer prioritaire projecten... Dit lijkt me een ander meer prioritair project.

Sven Delafortry

Vlaams Belang houdt rekening met absolute meerderheid (2)

Ik kan het alleen maar eens zijn met mevrouw Roelands. Met alle respect voor deze Merksemse sinjoren, maar vertegenwoordigen zij de spreekbuis van het Merksemse Vlaams Belang?.. en 't Dokske waar altijd zo negatief over gesproken wordt... Ook ik woon in deze buurt en kan alleen maar bevestigen dat ik zelden dergelijke sociale, hulpzame en aangename mensen heb leren kennen. Vreemdeling of geen vreemdeling... Om op de wijze van het vlaams belang af te sluiten: Vlaams Belang ... Buiten!!

Michiel

Vlaams Belang houdt rekening met absolute meerderheid (1)

Arm Vlaanderen! Dat zo'n bende ouwe sokken gaat zeveren over integratie van vreemdelingen. Dat ze zich zelf eerst eens integreren! Ik woon ook midden tussen mensen van andere nationalitieten, en ik heb er absoluut geen last van, integendeel.

ingrid roelands

Bredabaan wordt weer voor de Merksemnaar

't Is weer te zien dat de 'heren' politiekers allemaal met de auto rijden en geen rekening houden met de mensen die gebruik maken van 't openbaar vervoer. Hebben zij er al eens aan gedacht dat bus en tram verschillende wegen volgen door de stad, en dat er misschien ook mensen zijn die in de buurt van de dam of de italielei moeten zijn en daaromgebruik maken van de bus ipv de tram. Als zij hun plan uitvoeren en alleen nog trams laten rijden, dan mogen honderden mensen de stad te voet doorkruisen dankzij een bende debielen die niet nadenken! Proficiat !

ingrid roelands

Bussen Bredabaan rijden te snel

De snelheid van de bussen op de Bredbaan is gewoon schandalig ze zouden gwn over lijken gaan om op schema te blijven!

jefke vermeulen

BK Wielrennen

T'is te hopen dat ze langs het Kroonplein komen dan hebben ze ineens Parijs Roubaix erbij...

Luc De Roeck

“Er komt wel een fietspad op de Bredabaan”

De commotie die deze week ontstond ivm de Bredabaan is een typisch voorbeeld van de communicatieproblemen tussen stad, districten en bevolking. Vanuit de stad komt er weinig info en de leden van de districtsraad moeten regelmatig de kranten lezen, willen ze op de hoogte gehouden worden van wat er met hun eigen district gebeurt .

Dit duidelijke gebrek aan respect vanuit de stad wordt niet alleen op deze manier geuit. Neem nu de ambtenarij. Niet dat deze mensen het niet druk hebben of hun werk niet doen. Maar als de stedelijke ambtenaar dossiers krijgt van de districten en van de stad, dan hebben deze laatste steeds voorang. Ook al lagen die van de districten eerder op de stapel. Er moet natuurlijk ergens een prioriteit zijn, maar op deze wijze blijven bepaalde dossiers maar aanslepen. De inwoners van de districten vragen zich dan af waarom er bij he niets gebeurt en geven het eigen, machteloze bestuur, de schuld.

Naar de stad toe moet dan ook in eerste instantie de eis gesteld worden om betere te communiceren. Dat goede communicatie wel degelijk mogelijk is, heeft iedereen gemerkt tijdens de werken aan de ring. Ook de vele informatiebrochures die we op regelmatige tijdstippen in de bus vinden tonen aan dat het kan. Hoewel hier de vraag kan gesteld worden of het wel zinvol is om bij elke Antwerpenaar een boekje in de bus te steken terwijl dit geld mogelijk elders beter gebruikt kan worden zonder de afvalberg te verhogen.

Daarnaast moet ook de prioriteit van de ambtenaar veranderen. Dit is natuurlijk niet iets dat elke ambtenaar voor zich doet, maar een opgelegde instructie. Het lijkt me logischer dat de dossiers die eerst op tafel liggen ook eerst afgehandeld worden. In bepaalde gevallen kan er dan nog altijd een dossier met hogere prioriteit voorang krijgen.

Laat ons hopen dat men uiteindelijk leert uit de fouten die op dit moment telkens opnieuw gemaakt worden. En laat ons ook hopen dat dit geen punt wordt naar de verkiezingen toe, maar dat men dit nu reeds aanpakt.

Hans Bogaert,
Lid van JongCD&V Merksem

“Cijfers fietsende klanten zijn niet 'schimmig'” (2)

Nog meer schimmige cijfers. Wat heeft fietsminnend Nederland zicht op koperspubliek van de Bredabaan. Al wat de heer D'haese kan bereiken is het kapotmaken van de Bredabaan als handelscentrum (zie Turnhoutsebaan in Deurne) = Alle automobilisten naar Wijnegemcenter.. Maar anderzijds zou de politiek met voorop de VLD eindelijk eens nagels met koppen moeten slaan.

Ivo Van Hees

“Cijfers fietsende klanten zijn niet 'schimmig'” (1)

De vraag die me naar boven schiet bij het lezen van dit artikel is ofdat die onderzoeken van de universiteit van Amsterdam van toepassing zijn op de Bredabaan. Amsterdam staat bekend om z'n fietsvriendelijkheid en wordt daarom druk bezocht door toeristen en potentiele klanten per fiets. Maar als je een "mini-Amsterdam" gaat kweken in Merksem, gaan de mensen dan niet eerder geneigd zijn om langs een andere weg naar Antwerpen te rijden? waardoor er veel klanten verloren gaan gaan?

Tweede vraag, er zijn enorm veel winkels op de Bredabaan, die van tijd tot tijd moeten bevoorraad worden. Wanneer er van de Bredabaan een enkelrichtingsstraat wordt gemaakt... krijgen we een enorme verkeerschaos lijkt me.. en dan denk ik terug aan de poging aan de tramhalte van St-Eduardus van ongeveer een jaar geleden om daar een stukje "enkelrichtingsBredabaan" van te maken. Gevolg, enorme file's langs alle kanten tot in de vroege middag soms.

Het lijkt me een heel mooi idee om de Bredabaan op te kalefateren want het is een feit dat ze er nu echt niet goed bijligt, zeker niet voor de fietsers. Maar het moet ook rekening worden gehouden met het feit dat Merksem nu eenmaal een deel van de grote Antwerpse verkeersas uitmaakt, en zolang de brug aan het sportpaleis en de brug aan het begin van de Groenendaellaan blijven bestaan, zal dit ook zo blijven denk ik.

Sven Delafortry

84% Merksemnaren wenst autoluwe Bredabaan

Als je domme vragen stelt krijgt men domme antwoorden. je zou ook kunnen vragen: bredabaan met 6 rijvakken, dubel fietspad in elke richting,héél brede voetpaden en parkeerstrook op de breedte van de huidige rooilijn? wees realistisch met de vraagstelling en geef ruimte voor nuancering aub.

Ivo Van Hees

Spreekbuis van SP.a-Merksem

Het is hopeloos klein, belachelijk en zelfs degoutant wanneer men zichzelf verkoopt als "onafhankelijke webgazet", maar eigenlijk niets meer of minder is dan de spreekbuis van SP.a-Merksem. Geen enkele politieke partij kan immers nieuws brengen zonder tendentieus en subjectief te zijn. Gewoon even de website een andere niet-verwarrende naam geven dus!

Bart Van Reeth

Combi-ticket Sportpaleis en De Lijn bijna rond

Wanneer wordt er eens eindelijk werk gemaakt van een parkingbuilding rechts naast de brug tussen het sportpaleis en de papiermagazijnen? (shoppingcentrum Wijnegem als vb.,maar dan nog enkele verdiepingen hoger) Nu kunnen daar slechts enkele 10-tallen wagens staan. En als er dan genoeg openbaar vervoer is en er genoeg in een ticket surplus aangerekend wordt, mogen we dan eindelijk terug een vrij(en langdurig) familiebezoek afleggen in de omliggende wijken? Dat zal wel niet gebeuren, want de boetes brengen te veel op voor het Antwerps parkeerbedrijf en Mr.Van Campenhout...

Groenen Paul

Andre Keulemans stapt uit SP.A

Met ongeloof het artikel over het ontslag van André Keulemans gelezen. Tijdens onze jarenlange (+/- 18 jaar) zitting in de Merksemse districtsraad heb ik André altijd gekend als een beginselvaste SPer. Als politiek tegenstander heeft het dan ook dikwijls gebotst maar...steeds werd er een compromis gevonden ten bate van de Merksemse bevolking. Misverstanden of problemen werden toen uitgepraat bij een goed glas (op eigen kosten want wij werkten gratis). Zonder mij te willen moeien met de strijd binnen de SPa is het toch wel spijtig dat een militant van 'jaren' geen eerlijke kans meer krijgt. Maar dat zal de moderne werkingswijze zijn zeker? André laat het niet aan je hart komen er zijn belangrijker zaken in het leven.

Hugo Van Hombeeck

Eerder verschenen

De makers van www.merksem.net en de eigenaar van het domein www.merksem.net zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van de lezersreacties op deze pagina. Alle reacties worden integraal, zonder wijzigingen of toevoegingen, weergegeven. Geen enkele reactie wordt geweigerd, tenzij geen geldig e-mailadres bij de reactie is gevoegd.

   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren