In de aanloop naar de verkiezingen laten we de mensen aan het woord die er het nauwst bij betrokken zijn: de lijsttrekkers van de Merksemse partijen. Elke vrijdag vindt u hier een column van een van de Merksemse politieke kopstukken, en in de laatste week voor de verkiezingen zelfs dagelijks. Zo kunt u als lezer van Merksem.net op 8 oktober een weloverwogen keuze maken!

05/10 - Verkiezingen 8 oktober: de lijsttrekkers
Jan Penris: “Merksem wint”

Vorige zaterdag heeft Merksem SC verloren. Met 4 - 1 werden we ingeblikt door Wilrijk. Het was nochtans mooi begonnen met vuurwerk op de tribunes en na vijf minuten op het veld toen Edders ons op voorsprong trapte. Maar dan begonnen we foutjes en fouten te maken. De ploeg miste eenheid en visie, was bij wijlen te traag, speelde soms te veel op de man, te weinig op de bal, werkte zelden goed af en had het moreel zeer moeilijk toen de tegenstander op voorsprong kwam.

Onze supporters reageerden gelaten. Filip Dewinter (oud-Merksemnaar) en Jerry Teerlinck en ondergetekende van Vlaams Belang en Gilbert Verstraelen en Frank Baeyens van Sp.a konden niet anders dan de geitenboeren feliciteren. De overwinning van Wilrijk was trouwens ook een beetje aan twee Merksemnaren te danken: de schoonbroers Dooms en da Silva!

Voetbal is zoals politiek. Soms win je, soms verlies je. En je verliest maar als je vorm en visie mist en staat te klungelen op het veld. In Merksem was dat de afgelopen legislatuur al wel eens het geval. De ploeg raakte uiteengespeeld. Op het eind van de rit werd er uit plat opportunisme gewoon overgelopen. In de grote dossiers werd het district niet gehoord. Noch over de Bredabaan, noch over de grote infrastructuurwerken van BAM die Merksem bedreigen, werd er op het Schoon Verdiep of in Brussel iets van de ploeg gehoord. Aanvallen was er nooit bij, in het beste geval bleef men het balletje rondspelen op de eigen terreinhelft. De tegenstander werd persoonlijk aangepakt. Koen, Gilbert en Kris verwijten mij dat ik nog maar vier jaar in dit district woon. Maar ik had ze liever op de bal zien spelen. Mijn ploeg geeft vele voorzetten, trapt soms ver naar voor. Neen, Merksem laat kansen liggen.

Dan is het tijd voor verandering! Voor een ploeg mét visie, mét uithoudingsvermogen, lef en spelinzicht. Voor een ploeg die kort op de bal kan spelen, die flitsend kan uithalen en de ambitie heeft om af te werken. Voor een ploeg met een onbreekbare moreel! Ik presenteer U zo'n politieke ploeg met mijn Vlaams Belang.

Zondag wint Merksem !!!

Jan Penris,
Lijsttrekker Vlaams Belang

Morgen: Districtsvoorzitter Kris Janssens

 

Lees ook:
08/09 - Koen De Cock: “Méér Merksem”
15/09 - Gilbert Verstraelen: “Iedereen op de goeie weg”
22/09 - Jan Penris: “Het nieuws wordt hier beter gebracht en ontleed dan in mijn kranten met hun ergerlijke bijlagen”
29/09 - Kris Janssens: “Wat gaat de tijd toch snel...”
03/10 - Koen De Cock: “Wat we zelf doen, doen we beter”
04/10 - Gilbert Verstraelen: “Voor M en voor A”
05/10 - Jan Penris - “Merksem wint”
06/10 - Kris Janssens: “Aan u de keuze...”
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren