29/01- “Dat iemand ze in godsnaam tegenhoudt voor de bodemreserves echt uitgeput raken”
Y-sprong

Het is voorlopig nog even wachten op een Charly, een Rudy en vreemd genoeg ook op een Johnny, maar echt lang kan dat niet meer duren. In afwachting daarvan zijn hier alvast - in willekeurige volgorde, we hadden weinig tijd - Wendy, Cindy, Jimmy, Brendy, Sonny, Sandy, Purdy, Chardy (kan zijn dat die laatste eigenlijk als een Charly bedoeld was), Yorry, Yony (een soortement Johnny), Britney, Yenty, Ruby, en helemaal in het midden de pasgeboren Xanty. Dat was twee jaar geleden. Inmiddels is er ook een Pearly. Verder zijn er ook nog een Brigitte en een Ivo. Dat zijn de ouders, die qua gezondheid en zo blijkbaar niks te klagen hebben. Zij stammen bovendien uit een tijd waarin mensenkinderen nog Brigitte en Ivo genoemd werden. Daar was niks mee, met die gewoonte.

Vijftien kinderen. Dat heet geen warm nest meer, maar een sportclub inclusief bankzitters. Zijn we hier blij mee, zo luidt de vraag. Brigitte en Ivo alvast wel, dat mag blijken uit hun verdere uitbreidingsplannen: het koppel hoopt vurig op een tweeling. Nou moe. Het is vast al een statistisch unicum dat dat in deze greep kinderen nog niet is voorgekomen, het tweelingschap. Stel dat die twee nog te concipiëren peuters er daadwerkelijk komen, dan komt deze familie dicht in de buurt van de absolute nationale kinderkampioenen, zijnde een gezin uit Gent. Een gezin dat strikt genomen - gezien de omvang ervan - een groot déél uitmaakt van Gent. Een eigen kiesdistrict. Daar hebben ze namelijk 19 monden te voeden.

Verder word ik hier enigszins onpasselijk van. Een fors gezin kan leuk zijn voor de fans ervan, maar als het stichten van een familie uitgroeit tot een soort numerieke obsessie, dan ga ik raar kijken. Zeker wanneer al die borelingen ook nog eens in het levenslange stigma van voornamen eindigend op een y geduwd worden. In sommige andere landen bestaan daar hulpgroepen voor.

Stel dat al deze kinderen later gemiddeld ook 15 kinderen krijgen, en die 225 kleinkinderen van Brigitte en Ivo maken opnieuw telkens 15 kinderen, dan hebben we het hier over de voorbode van 3.375 nieuwe Belgen. Nog één generatie verder, en we zitten aan een middelgrote stad. Nog een generatie verder, en ze hebben Luxemburg gedubbeld. Dat iemand ze in godsnaam tegenhoudt voor de bodemreserves echt uitgeput raken.

HbvL

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren