30/01
Geen tram 3B naar Metropolis

(GvA) - Minister Van Brempt ziet geen voordeel in een lijn 3B, die een tramverbinding met Metropolis zou creëren.

Op welke manier er dan wel een tram naar het bioscoopcomplex zal rijden, wordt nog altijd onderzocht.

Vlaams parlementslid Mieke Vogels (Groen!) vroeg aan de sp.a-minister wanneer er nu eindelijk werk wordt gemaakt van een tramverbinding naar Metro- polis.

"De sporen naar de stelplaats Punt aan De Lijn, die naast Metropolis ligt, zijn al aanwezig", betoogde Vogels.

"Het meest logische zou zijn om tram 3 voorbij het centrum op te splitsen in een tracé 3A, dat verder gaat naar Merksem zoals de huidige tram 3, en een tracé 3B, een aftakking naar Metropolis. De frequentie van de tram op beide tracés kan worden aangepast aan de specificiteit van beide: de uurregeling voor lijn 3B dient meer gericht te zijn op avond- en weekendevenementen, terwijl lijn 3A wellicht geen wijziging behoeft, tenzij enige ontlasting op de drukste momenten. Een (beperkte) rentabiliteitsstudie kan hier uitsluitsel geven. Een bijkomende troef is dat het Sportpaleis, dat ook evenementen aanbiedt, op hetzelfde traject ligt."

"De indienstname van het tramtraject Metropolis-Sportpaleis wordt onderzocht in het kader van netmanagement", antwoordde Kathleen van Brempt.

"Verscheidene scenario's worden hierbij onderzocht. De mogelijkheid van een lijn 3B van Sportpaleis naar Linkeroever of Zwijndrecht blijkt echter niet ideaal, zowel wegens infrastructurele beperkingen als door het reizigerspotentieel. De nieuwe tramlijn 5 (Deurne W. Saerensplein- Linkeroever, red.) zorgt immers nu al voor een ontdubbeling van lijn 3 tussen Schijnpoort en Linkeroever."

Een ander scenario is het verlengen van tram 12 naar Metropolis.

Daar is schepen Ludo Van Campenhout (VLD) een voorstander van.

Kurt Tuerlinckx

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren