22/01
Neushoornvogels zijn noorden kwijt

Vogel- en dierenbescherming Socio vzw uit Deurne heeft dit weekend een bijzondere vangst gedaan. In Schoten en in Brasschaat werd namelijk een neushoornvogel, een beschermde exotische vogel met een rare kronkel in de snavel, gevangen.

Het zullen geen klimatologische omstandigheden zijn die de vogels naar Antwerpen brachten, waarschijnlijk wel de storm van vorige donderdag. Tenminste, dat denkt Henry Vandenbossche, voorzitter van vereniging Socio vzw, die instaat voor dierenbescherming.

"Waarschijnlijk is er een volière beschadigd bij de hevige rukwinden van vorige week en zijn de dieren zo kunnen ontsnappen. De eigenaar opsporen, is moeilijk. De vogels zijn namelijk beschermd en wie ze houdt, doet dat meestal illegaal." De invoer van deze vogels is in de Europese Unie hoe dan ook verboden.

De vogels gaan nu waarschijnlijk een betere toekomst tegemoet. "We nemen vandaag contact op met de Zoo van Antwerpen en met de Nederlandse stichting Neushoornvogel. Waarschijnlijk zal die laatste de vogels repatriëren naar het land van herkomst", zegt Henry Vandenbossche.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren