11/01 - Bestuursakkoord 2007 - 2012
Het Merksemse districtscollege

Een district waarin iedereen zich thuis voelt, een bruisend district en een aangenaam district om in te wonen en te werken.

Het zijn de centrale thema's die het nieuwe Merksemse districtscollege gisteravond zelf aanhaalde bij de presentatie van het bestuursakkoord en de bijbehorende ploeg politici.

Verdere aandachtspunten die het nieuwe college naar voor schuift zijn de vraag naar een volwaardig politiebureau in Merksem, (uiteraard) een oplossing voor de Bredabaan en meer aandacht voor fietsers en voetgangers.

Een van de speerpunten daarbij is een fietsboulevard die enkele trekpleisters voor de jeugd met elkaar verbindt.

Het heeft na de verkiezingen op 8 oktober lang geduurd voordat er een akkoord was.

Veel gekibbel over de postjes, een doos vol onderhandelingstrucs en drie maanden later kwam er dan eindelijk een weinig verrassend compromis uit de hoge hoed.

Qua bevoegdheden is de grootste verandering dat de portefeuille van André Keulemans in twee is gedeeld.

Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen neemt ruimtelijke ordening voor zijn rekening, terwijl Kris Janssens zich over openbare werken zal ontfermen.

Ook een van de portefeuilles van Frank Baeyens werd overigens in - drie - stukken gehakt, waardoor de socialist zelf met de grote groene projecten en investeringen te maken krijgt, Kris Janssens het openbaar domein proper zal houden en Sonja De Meyer de parken kuist.

De laatste behoudt jeugd als hoofdbevoegdheid, terwijl haar partijgenoot Koen De Cock verder mag doen op cultuur.

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren