08/01 - St. Bartholomeusstraat:
Nog steeds geen oplossing voor gezin Van Doorsselaer

Hoewel een woordvoerder van het OCMW tijdens het weekeinde zei dat er vandaag naar een oplossing gezocht zou worden stond Natasscha Van Doorsselaer vanmorgen na een bezoek aan de dienst Sociale Huisvesting weer met lege handen.

Ook in het trappenhuis valt het bezetsel inmiddels van de muur

“Ze hebben ons de gegevens van een aantal leegstaande woningen op de privé-markt gegeven: een was er al verhuurd, de ander was ver boven ons budget en de derde wilde niet verhuren aan doppers,” zegt Natasscha.

Buurtbewoners zetten inmiddels een actie op touw om uitzetting tegen te gaan. Daarvoor werd onder andere een e-mailadres geopend. Steunbetuigingen op dat adres zullen worden meegenomen in een petitie.

“Ik weet niet hoe het nu verder moet. Van de huisbaas hebben we niets meer gehoord. Die houdt zich nu met al die media-aandacht stil. Maar als de aandacht binnenkort minder is zal hij hier wel voor de deur staan.”

Om bij een mogelijke uitzetting niet met haar hele hebben en houwen op straat te staan hebben Natasscha en haar man alvast enkele maatregelen genomen.

“We hebben de twee oudste kinderen alvast bij mijn moeder ondergebracht en een groot deel van de meubels ook. Maar we zitten hier nu dus zonder tafels en stoelen. Ons jongste kind ligt nog steeds in het ziekenhuis,” aldus Natasscha, die door de - volgens haar leugenachtige - uitspraken van het OCMW, maar ook door sommige reacties in de media behoorlijk aangedaan is.

“Die meneer van het OCMW staat zaterdag op ATV te verklaren dat wij al meerdere woningen zouden hebben geweigerd. Nu, een van die woningen was een appartement met maar één slaapkamer op het vierde verdiep en het andere was veel te duur voor ons. Nu waren er ook mensen die schreven dat wij met het kindergeld van vier kinderen makkelijk een woning zouden moeten kunnen betalen. Maar weten die mensen wel wat dat kost, vier kinderen grootbrengen?”

Districtsschepen Frank Baeyens (SP.A) heeft zich het lot van de familie aangetrokken, maar reageert vooralsnog neutraal.

“Je kan niemand echt met de vinger wijzen in dit dossier,” zegt hij in het Laatste Nieuws.

“Maar af en toe moet je ambtenaren er wel aan herinneren dat ze niet met dossiers, maar met mensen en kleine kinderen bezig zijn. We hebben in dit land een goed sociaal systeem. Maar ook één met veel regeltjes. Als je zoals dit gezin toevallig nét buiten alle bestaande mogelijkheden blijkt te vallen, kan je flink in de penarie komen. Bovendien wil de familie ook enkel een definitieve oplossing aanvaarden. Tijdelijke oplossingen, zoals een vluchthuis, hebben ze geweigerd. Dat maakt het er niet makkelijker op.”

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren