08/01 - Lezers Laatste Nieuws:
“En het kindergeld?”

Het Laatste Nieuws bracht twee dagen na onze reportage ook een artikel over het gezin Segers-Van Doorsselaer.

De reacties van de lezers van het Laatste Nieuws en die op een reportqge op ATV wilden we u niet onthouden.

Uit Het Laatste Nieuws van 6 januari:

“Het is heel jammer dat een gezin met vier jonge kinderen in een rijk land als België in een ziekmakend krot moet wonen. Ik hoop van ganser harte dat er voor dit gezin zo snel mogelijk een goede woning uit de bus komt. Toch blijven dergelijke situaties mij verbazen. Niet alleen omdat er nog zoveel ellende bestaat in België, maar ook dat mensen zichzelf en hun kinderen in zo een moeilijke positie manoeuvreren. Elk kind kost behoorlijk wat geld en vraagt behoorlijk wat tijd. Toch hebben die vrouw en haar partner, die zonder grote bestaansmiddelen moeten rondkomen, in een mum van tijd vier kinderen gekregen. En dan nemen ze er nog twee honden bij. Als je acht monden moet voeden met een uitkering, dan vraag je toch gewoon om problemen? Ik wens het gezin veel sterkte en geluk toe, maar misschien moeten de ouders bij hun volgende knuffelpartij ook wat gezond verstand gebruiken.”

Bart Callens, Gavere

***

“'Hoe kan dit nu toch nog in deze tijd?', was de vraag die meteen bij me opkwam. Niemand kan mij wijsmaken dat er in Merksem of Antwerpen geen huis beschikbaar is dat beter is dan de woning die het gezin nu betrekt. Ik ken dat gezin en ik weet hoe dikwijls ze bij het OCMW zijn gaan aankloppen, maar daar werden ze steeds met een kluitje in het riet gestuurd en nu deze mensen bijna op straat staan, geven de OCMW-diensten niet thuis (donderdagavond op de regionale tv gezien). Ik hoop dat iedereen die aan deze zaak geacht werd te werken nog rustig kan slapen, ik kan het niet meer. Dan is er ook nog de huisvestingsmaatschappij 'De Ideale Woning', die het gezin al in juli halvelings een woning -die op dat moment gerenoveerd werd- had toegezegd. Die woning zou volgens hen nu nog niet af zijn. Van juli 2006 en nog niet klaar in januari 2007? Dat lijkt me sterk. Eerst zou de woning opgeleverd worden voor het bouwverlof van 2006, waarna de toewijzing spoedig zou volgen. De oplevering is telkens opnieuw uitgesteld: eerst met twee weken, dat is zo een keer of vijf gebeurd en daarna telkens met een maand. Dus dit gezin heeft altijd met hoop geleefd tot nu, het moment dat ze op straat dreigen gezet te worden en de enige oplossing die aan deze Vlamingen wordt aangereikt is crisisopvang, wat betekent dat vrouw en kinderen op één plaats worden ondergebracht en de vader ergens anders. Menselijk kan ik dit niet noemen.”

* FVD, Stekene

***

“Schrijnend geval daar in Merksem waar een kansarme familie geen geschikte woning krijgt, maar u moet alles vermelden. Ik lees: «het gezin moet overleven met 900 euro per maand». En het kindergeld dan? Of wordt dat niet gezien als geld? Met die 700 euro aan kindergeld erbij, komt men op een heel ander bedrag uit. En is papa niet gezond om te werken? Dat zijn we niet te weten gekomen uit deze reportage.”

* Willy Beeckmans

Van de website van ATV:

OCMW
“Van hoe erg en schandelijk deze casus is, daar hoef ik niet echt over uit te wijden denk ik. Wel tart het inderdaad elke verbeelding dat' OCMW ofschoon een schakel van Janssens' goede bestuur in zijn 'officiele reactie' de kiezer gewoon staat te beliegen en te bedriegen. Maar ja de gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij, en het bruine VB-gevaar is even geweken, we zitten dus terug op leugenachtige koers Kapitein Janssens.”

Anoniem

***

Inderdaad leugenaars
Ze liegen en ze liegen wel zo hard dat de leugen op een zeker moment niet meer geloofd kan worden.De heer die op atv de verklaring van het OCMW bracht moet genomineert worden, daar is een groot acteur aan verloren gegaan. Ze liegen, ze hebben zowat zeven maand de tijd gehad om voor dit gezin een goede woning te voorzien, ze liegen, ook de stad die de woning onbewoonbaar heeft verklaart en blijkbaar in het zefde bedje ziek zijn. Ze liegen, ook de veelgeprezen burgervader, die had moeten zorgen dat dit gezin geherhuisvest werdt tenslotte staat zijn handtekening op de onbewoonbaarheidsverklaring. Ze liegen, en wij weten waarom. Het is nu zo dat er door diverse mensen langs allerlei kanalen kontakt is geweest met het OCMW, De Stadsdiensten, de huisvestingsmaatschappij en alle verklaringen hebben wij onthouden. Het OCMW verklaart, wij hebben een dubbele studio maar ge moet ons een verklaring van oplevering bezorgen van het door de huisvestingsmaatschappij toegezegde woning. De huisvestingsmaatschappij ab-antwoord ' wij kunnen u die nog niet geven, belt u binnen twee weken eens terug' dit tot vier maal toe. De Stad: geprobeerd kontakt te krijgen met de Burgemeester maar niet verde geraakt dan de receptie van het college van B&W, die doodleuf doorverbond naar; u raad het mischien al 'het OCMW' waar ze lieten verstaan helaas geen tijd te hebben. Ik hoor ook nodg het antwoord van de distriktschepen namelijk 'ge moogt op uw twee oren slapen mevrouw we zorgen er voor dat uw dochter en haar gezin binnen de korste keer in een goede betaalbare woning woont' . Deze uitspraak dateerd van september 2006; Dus als er iemand als leugenaar moet bestempeld worden zijn het de diverse ambtenaren op de diverse diensten en niet dit gezin.

Maritte Kaijser, moeder van Natascha

***

Leugenaars
het is inderdaad zo dat meneer bij het ocmw is langsgeweest op de afspraak van vrijdagochtend. Net de morgend van het kranteartikel in het laatste nieuws. Hij is terug weggestuurd. Ze konden hem nu niet te wwoord staan (ze moesten duidelijk nog eerst even over het artikel in de krant vergaderen)op een zaterdagmorgen is het ocmw gesloten. Als ze dan toch uitzonderlijk opendoen, voor een specifieke klant moeten ze die klant ook wel op de hoogte brengen van die afspraak. Zij hebben dus wel een afspraak maandagmorgen en moesten naar de daklozencel als ze op straat werden gezet, wat (gelukkig ) nog niet het geval is. En inderdaad, waarom zouden ze een woning weigeren. zij worden immers graag ziek en riskeren de levesn van zichzelf en de kinderen hier voor . NOT. Dus het ocmw dacht zich eronder uit tee kunnen liegen en hebben dus een hele dag gewerkt aan een verhaal, maar ze zijn 1 ding vergeten. Een verhaal moet ook logica hebben en die heeft het dus niet. ik weet niet hoe die woordvoerder met dit verhaal in de media met zijn gezicht voor vlaanderen durft te liegen. hij is waarschijnlijk van het dossier niet op de hoogte en zegt wat hem opgedragen is of hij kan goed liegen en gelaatsuitdrukkingen gebruiken zonder blozen. ik eis een rechtzetting ook op het atv-nieuws. Dit gezin heeft recht om voor de kijkers zich te verdedigen maar atv weigert dit nu. Dit is een echte schande.

Akiray

***

Huisvesting Antwerpen
Verplicht haar huurders om zelf hun gasaansluiting in elke kamer te voorzien zij geven u enkel een aansluiting aan de ingang van uw appartemens ga maar eens kijken in de M. Elskampstraat 44/1.

kaynaat

***

OCMW open op zaterdag?
Volgens mij is het OCMW zaterdags niet open voor het publiek, dus hier klopt toch iets niet volgens mij. Wat wel klopt is de aanbieding van een appartementje met een slaapkamer vier hoog en dat met die kleine kinderen en andere aanbieding is een gescheiden opvang dus moeder en kinderen gescheiden van vader. Ik vraag mij af of die mijnheer die het zo mooi staat uit te leggen daar tegenover zou staan als hij in die positie zou verkeren. Waar hier weer eens niets over gezegd wordt is waarom dit gezin al sinds augustus zowel door het OCMW al door de huisvestingmaatschappij aan het lijntje zijn gehouden met , vooral de eerste twee maanden om de twee weken te beloven dat de woningen, inderdaat het zijn er meerdere, klaar zouden zijn, en dat de toewijzing maar een kwestie van weken zou zijn. Het is nu januari 2007 en nu zal het nog enkele maanden duren voordat er een van de woningen klaar zal zijn. Dit is toch voledig ongeloofwaardig; op die tijd bouwt men tegenwoordig een nieuw huis. En wat ik ook niet kan begrijpen is het volgende. De huizen waar ik het hierboven vernoemt heb staam al meer dan zeven maand leeg, zijn die dan niet beter om als voorlopige woonst te dienen , het zal altijd beter zijn dan dat krot waar ze nu nog wonen, en dan moet het gezin ook niet gescheiden worden,. Maar deze oplossing zal wel weer te simpel zijn. Aan de heer van het OCMW zou ik willen zeggen, als u iets verklaart, zeg dan ook alles, ook al de keren dat die mensengetelefooneerd hebben en ze met de boodschap ' We zullen u terug bellen' afgesheept zijn. Zelfe deze week zijn de ambtenaren die met hun dossier bezig zijn op vakantie en niemand anders kan dit overnemen zois hun nog verklaart,toen ze weer eens informeerde hoever de zaak nu gevorderd was.

Odo Van Cluney

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren