26/01 - Korte berichten
Dief kleedt zich tegen de kou

Actie Hermes
De Lokale Politie Antwerpen organiseerde woensdag 24 januari voor de derde keer dit jaar een actie Hermes. Deze actie maakt deel uit van het Zonaal Veiligheidsplan. De actie richt zich tegen diefstallen met geweld en/of wapenvertoon, en dan vooral gepleegd op zelfstandigen, winkeliers, uitbaters van benzinestations met shops, nachtwinkels, goudwinkels e.d.

De actie vond plaats in de stad Antwerpen én de districten. Het doel van de actie is zowel preventief als repressief. Door de inzet van politiepatrouilles in uniform zal de actie ontradend werken.

Langs de andere kant vergroot de aanwezigheid van de politie in het straatbeeld de pakkans. Tijdens de actie gisteren werden 39 voertuigen en 31 personen gecontroleerd. Er werden elf processen-verbaal opgesteld. Eén persoon werd bestuurlijk opgepakt. Daarnaast werden ook nog eens twee personen gearresteerd. Zij stonden geseind voor eigendomsdelicten. Verscheidene weggebruikers kregen een proces-verbaal voor verkeersinbreuken.

Sportieve dief
In de sportzaak Decathlon aan de Noorderlaan liep woensdag 24 januari omstreeks 13u15 een dief tegen de lamp. Toen hij de winkel wilde verlaten, trad plots het alarm in werking. De verdachte werd staande gehouden door de winkeldetective.

Bij controle bleek dat de man maar liefst vier trainingsvesten en drie trainingsbroeken over elkaar had aangetrokken. Bovendien had hij ook nog eens twee paar sportschoenen onder 'zijn' kleding verstopt. De 39-jarige verdachte werd door de politie meegenomen voor verhoor. De Dienst Vreemdelingenzaken oordeelde dat de man illegaal in ons land verblijft. Hij kreeg een bevel het grondgebied te verlaten.

Zware crash
Op de Noorderlaan deed zich woensdag 24 januari omstreeks 5u45 een spectaculair verkeersongeval voor. Een personenwagen Mercedes kreeg er een klapband, waardoor de bestuurder de controle over zijn voertuig verloor.

Het voertuig raakte de betonnen boordstenen en werd vervolgens weggekatapulteerd tot tegen een verkeerslicht. De 38-jarige bestuurder uit Antwerpen liep wonderwel slechts lichte verwondingen op. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren