30/01 - Man uit Mol bundelt klachten Sportpaleis
“Struikroverspraktijken”

(GvA) - René Stessens uit Mol wil alle klachten bundelen over parkeerboetes in de Ten Eekhovelei aan het Sportpaleis in Antwerpen.

Hij vraagt ook dat de stad Antwerpen de boetes kwijtscheldt.

René Stessens hield op 3 november een parkeerboete over aan een avondje 'Night of the Proms'.

Hij had te goeder trouw in de Ten Eekhovelei geparkeerd en probeerde vruchteloos via briefwisseling bij de parkeerfirma Apcoa zijn gelijk te halen.

"Wanneer je vanaf de Bisschoppenhoflei links de Ten Eekhovelei indraait, geeft geen enkel verkeersbord aan dat je in een blauwe zone bent of komt waar een parkeerschijf is verplicht", luidt zijn argumentatie.

Hij verwijst ook naar één zonaal verkeersbord dat ruim 1 km van de Ten Eekhovelei is aangebracht boven de verkeerslichten van het kruispunt Deurnsebaan.

"Als je in druk verkeer de linkerrijstrook gebruikt, kan je dat bord onmogelijk opmerken, laat staan lezen", meent hij.

Het voorval zat de Mollenaar hoog maar het werd hem echt te gortig toen hij vorige week een artikel las in Gazet van Antwerpen.

Daarin stond dat in drie maanden 15.675 mensen een parkeerboete opliepen in de buurt van het Sportpaleis en dat ruiterlijk werd toegegeven dat er op minstens vijftien invalspunten van de blauwe zone nood is aan extra signalisatie.

"Ik werd er misselijk van", fulmineert Stessens.

"Het is hemeltergend dat per evenement 218 parkeerboetes worden uitgedeeld. Ik begrijp dat veel mensen opzien tegen de miserie om te procederen en daarom wil ik alle klachten bundelen samen met Alex Philipsen uit Mol (Philipsen haalde eerder al de krant over de problematiek, red.))."

René Stessens viseert niet alleen de parkeerfirma maar ook het Antwerps stadsbestuur omdat volgens hem de stad een percentje verdient aan de boetes en er alle belang bij heeft om het plaatsen van verkeersborden uit te stellen.

"Wij weigeren te geloven dat u, als politiek verantwoordelijke behorend tot een democratische partij, deze struikroverspraktijken goedkeurt", staat in een mail die hij zaterdag stuurde naar burgemeester Patrick Janssens.

"Aangezien er momenteel nog steeds geen signalisatie is aangebracht ter hoogte van de Ten Eekhovelei, lijkt het ons niet meer dan billijk dat uitgeschreven retributies worden geseponeerd en dat het beboeten wordt opgeschort tot de verkeersborden zijn geplaatst."

Alex Kestens

 

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren