19/01 - Patrick Janssens installeert 25 leden:
Districtsraad van start

Het duurde na de verkiezingen van 8 oktober even voor er een akkoord was, maar uiteindelijk werd men het ruim voor de geplande installatievergadering eens en kon burgemeester Patrick Janssens gisteravond 25 districtsraadsleden de eed afnemen.

Burgemeester Patrick Janssens neemt districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen de eed af

Daarbij niet Jan Penris, de lijsttrekker van het Vlaams Belang, die wel verkozen was maar besloot toch maar elders te gaan zetelen.

Iets wat ook SP.A-verkozenen Greet Van Gool en Fatma Akbas deden.

Na de eedafname van de 25 raadsleden, waarbij Janssens naamgenoot Kris Janssens overigens vergat, werden de vijf collegeleden ingezworen en overhandigde de grote baas de voorzittershamer aan de door de raad gekozen districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen (SP.A).

Voor die verkiezing was er overigens nog een protest van het Vlaams Belang, dat protesteerde tegen de voordracht van het nieuwe college.

De nagelnieuwe Merksemse districtsraad, met op de voorste rij de vijf collegeleden (Koen De Cock, Kris Janssens, Sonja De Meyer, Gilbert Verstraelen en Frank Baeyens

Volgens Phillippe Elst was het college “een ondemocratische constructie wegens het cordon sanitaire en een kaakslag voor de Merksemse kiezer ”.

Hij riep de raadsleden op naar eer en geweten te stemmen, en niet zoals de partij hen had voorgeschreven, “de partijvoorzitters kunnen u achteraf toch niet afschieten,” aldus Elst.

Na de installatie werd de eerstvolgende vergadering vastgesteld, ging de raad op de foto voor de aanwezige pers en werd er bij een leuk glas wijn uitgebreid over politiek en het weer gesproken.

In verband met de installatie brengen we u morgen een uitgebreid interview met de nieuwe Merksemse districtvoorzitter Gilbert Verstraelen.

Arjan Plantinga

De samenstelling:

Fractie sp.a-Spirit GROEN! (7)
Gilbert Verstraelen
Frank Baeyens
Maria Vervoort
Tom Peeters
Serkan Erdogdu
Carina Staes
Luc Van Praet

CD&V-N-VA (4)
Koenraad De Cock
Sonja De Meyer
Jozef Wouters
Suzanne Verhoeven

VLD (3)
Kris Janssens
Sonia Van Gestel
Filip Buntinx

VLAAMS BELANG (11)
Philippe Elst
Yllona Van der Jonckheid
Hugo Defrenne
Cyriel Wasteels
Jean-Marie De Kimpe
Leopold Clauwaert
Brigitte Morré
Linda Callens
Serge Schoeters
Constant Leys
Germaine Dom

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren