24/01 - Gasthuishoevestraat:
Slapende Fransman zet straat op stelten

Grote paniek vannacht rond 1u30 in de Gasthuishoevestraat waar de buurtbewoners vreesden dat een briesende en rokende Franse wagen elk moment zou kunnen ontploffen.

Het voertuig maakte een enorm lawaai, produceerde veel rook en een vreselijke stank en bovendien zat de bestuurde bewusteloos achter het stuur, zo de melding die bij de hulpdiensten binnenkwam.

Die rukten daarop massaal uit en gingen met een commandowagen, een snelle interventiewagen, een adembeschermings-wagen, een ambulance en een MUG ter plaatse en konden vervolgens - onder het toeziend oog van de buurtbewoners in nachtkledij - vatstellen dat het allemaal om een ongelukkige samenloop van omstandigheden ging.

Een jonge Fransman, die wellicht iets te veel gedronken had, had zijn roes willen uitslapen in zijn 11 jaar oude Renault 19.

Om het wat warm te krijgen had hij de motor gestart en eenmaal in slaap gevallen had hij niet gemerkt dat hij met zijn voet het gaspedaal indrukte.

Daardoor ging de wagen zodanig boven zijn toeren dat al het koelwater via de overloop uit de radiator spoot .

De onaangename geur werd verspreid door de antivries in het koelwater.

De aanwezige politieagenten wisten de Fransman duidelijk te maken dat hij in de staat waarin hij verkeerde zeker niet mocht gaan rijden, en toen hij verklaarde eigenlijk bij een vriendin in de Papaverstraat te willen overnachten besloten de agenten hem dan maar daar naar toe te brengen.

AP/CP

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren