06/02 - Taxi via vrije tram- en busbaan op Bredabaan
Extra taxistandplaatsen

(HLN) - Taxi's zullen op termijn ook op de vrije busbaan op de Bredabaan in Merksem mogen rijden, net zoals dat nu al het geval is op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en de Carnotstraat in Antwerpen.

Er komen ook tientallen extra standplaatsen voor taxi's in Antwerpen.

Personenwagens als deze mogen nog steeds niet ove de vrije tram- en busbaan op de Bredabaan, taxi's binnenkort wel

“Er is nu een akkoord voor 44 nieuwe standplaatsen, maar er volgen er nog tientallen”, zegt schepen voor Taxi's Ludo Van Campenhout (VLD).

“Waar mogelijk krijgen die standplaatsen een opvallende oranje kleur.”

Schepen Van Campenhout heeft na overleg met de Antwerpse Provinciale Taxi Unie een overeenkomst afgesloten over 44 nieuwe taxistandplaatsen.

“Met de heraanleg van de Leien verdwenen twintig standplaatsen, maar er komen er nu twaalf bij”, zegt de schepen.

“Verder komen er vier aan het nieuwe gerechtsgebouw, vijftien in de Pelikaanstraat, vier aan de opera, vier aan de Zuiderdokken, twee aan het De Coninckplein en vijf aan hangar 26. De bedoeling is die plaatsen zo veel mogelijk aan te duiden met een opvallend oranje wegdekbeschildering, zoals nu al is gebeurd met twee standplaatsen op de Grote Markt. Onze ervaring leert dat die oranje kleur andere chauffeurs afschrikt om de taxiplaatsen in te nemen.”

Vrije busbaan
“Verder gaan we overleggen met De Lijn om taxi's ook toe te laten op de vrije tram- en busbaan op de Bredabaan in Merksem. Toen we enige tijd geleden zo'n proefproject zijn gestart in de Carnotstraat en op de Turnhoutsebaan was De Lijn erg wantrouwig. Maar het is daar allemaal goed verlopen en ondertussen omgezet in een definitieve verkeerssituatie. Waarom zou het op de Bredabaan dan niet lukken?”, besluit de taxischepen. (FM)

Filip Marsboom

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren