02/02
Merksemse taxichauffeur redt schipper

(GvA) - Een taxichauffeur die toevallig hulpgeroep hoorde van zijn laatste klant, redde die maandagnacht van de verdrinkingsdood nabij de Fruitnatie in de haven.

"Ik had de man, een binnenschipper, van het centrum van de stad naar de Fruitnatie aan dokken 178 gebracht", zegt taxichauffeur Michel Winderix uit Merksem.

"Ik was mijn meterstand nog aan het afschrijven en wilde contact nemen met de centrale van Antwerp Tax, toen ik iets hoorde.

"Ik zette de radio af en opende het portier. Dit keer hoorde ik duidelijk geroep en geklots van water. Ik ben uit mijn auto gestapt en riep: 'Waar zit je?' Op datzelfde moment zag ik mijn klant tussen wal en schip in het water spartelen."

De taxichauffeur zag wat verderop twee reddingsboeien hangen.

"Ik heb de eerste voorzichtig naar de man gesmeten. Nadien gooide ik ook de tweede. Hij kon door elke boei een arm steken. Toen ik er iets meer gerust in was, heb ik de ambulance gebeld. Dan zag ik nog een touw hangen. Ook dat heb ik naar hem geworpen. Hij heeft zich eraan kunnen vastbinden. Ik hield de andere kant stevig vast. Meer kon ik niet doen. Er achteraan springen zou niets hebben opgeleverd. Dus bleef ik hem vasthouden. De brandweer en de ambulance belden dat hulp eraan kwam. Ik bleef intussen met de drenkeling praten. Wat kon ik meer doen? Het schijnt dat de brandweer amper acht minuten onderweg is geweest, maar dat waren wel de langste acht minuten van mijn leven."

Duikers haalden de onfortuinlijke schipper van binnenschip Sparty Vento uit het water en brachten hem naar het Jan Palfijnziekenhuis.

"Ik ben hem diezelfde nacht nog gaan bezoeken", zegt Michel Winderix.

"Ik ga nog eens terug, want dit heeft me wel aangegrepen. Stel je voor dat ik, zoals ik gewoonlijk doe, ineens was weggereden. En dan zou ik achteraf lezen ... Ik zou niet meer geslapen hebben."

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren