08/02
Merksenaar Marc Verhaegen genomineerd voor de Rijswijk Strip Publieksprijs 2007

Merksenaar Marc Verhaegen is genomineerd voor de "Rijswijk Strip Publieksprijs 2007" met zijn stripreeks Senne en Sanne.

Het eerste deel "Rebecca R." Is een strip over de jodenvervolging, het verzet en de concentratiekampen in de tweede wereldoorlog.

In het tweede deel "Cordoba" brengt Marc Verhaegen, enkele jaren geleden nog werkend aan de nieuwe Suske & Wiske-reeksen, een aanklacht tegen zinloos geweld en bewijst hiermee dat een striptekenaar ook een verslaggever van zijn tijd kan zijn.

Verhaegen geeft in dit verhaal een prominente rol aan de allochtone jongeren van vandaag en laat de lezer kennismaken met hun leefwereld, geloof en cultuur, en de relatie tussen de autochtonen en allochtonen.

Nu is Verhaegen dus genomineerd voor de Rijswijk Strip Publieksprijs 2007!

Hij is genomineerd voor het feit dat hij een geëngageerde stripreeks is gestart om zodoende kinderen op een indirecte manier, namelijk het beeldverhaal, te confronteren met belangrijke zaken en gebeurtenissen.

De Rijswijk Strip Publieksprijs is verbonden aan de Stripboekenbeurs in Rijswijk, wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het voorbije jaar verantwoordelijk was voor het meest opvallende stripnieuws of de meest opvallende prestatie op stripgebied.

Stemmen kan t/m 17 februari via info@stripbeurs.com. De uitslag wordt op zaterdag 24 februari bekend gemaakt tijdens de Stripboekenbeurs. Meer info: www.stripbeurs.com.

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren