01/02
VB wil ophaalbrug aan IJzerlaan

(GvA) - Vlaams Belang vreest voor de bereikbaarheid van Merksem als de brug aan de IJzerlaan/Menneslaan wordt afgebroken.

VB'er Jan Penris pleitte daarom in de Antwerpse gemeenteraad voor een nieuwe ophaalbrug.

Door de verbreding van het Albertkaaal zal deze brug verdwijnen

Bij de uitvoering van het Masterplan voor de mobiliteit wordt het Albertkanaal verbreed om grotere schepen met hogere containerladingen toe te laten.

De brug over het kanaal aan de IJzerlaan kan niet worden verhoogd omdat het viaduct van de Ring in de weg staat.

Daarom moet de brug weg en blijft alleen een overgang voor fietsers en voetgangers over.

"Zo verdwijnt een belangrijke verkeersader en komt de bereikbaarheid van Merksem in het gedrang", vindt VB-raadslid Jan Penris.

Jan Penris

"Lokale aders zoals de Ringlaan, Maantjessteenweg en Lambrechtshoekenlaan krijgen bovendien heel wat extra verkeer te slikken. Dat is geen goede oplossing. Daarom stel ik voor dat de huidige brug wordt vervangen door een ophaalbrug zoals die aan de Londenstraat, die kan worden geopend om de containerschepen door te laten. Zo'n brug is technisch haalbaar, zeggen de ingenieurs mij. Maar de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, red.) moet de prijs willen betalen."

Schepen van Mobiliteit Ludo Van Campenhout (VLD) denkt het verdwijnen van de brug aan de IJzerlaan te kunnen opvangen via transferia, knooppunten voor het openbaar vervoer, aan Keizershoek en Luchtbal.

"Die oplossing wil ik eventueel ook verdedigen in het Vlaams parlement", zegt Penris, "maar daar heb ik de mensen van BAM nog niets over horen zeggen. Het wordt tijd dat we de Antwerpse strategie voor de onderhandelingen vastleggen."

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren