18/09 - Naziha Bouyagroumni rust niet voor halte Van Roiestraat veilig is
“Het blijft moeilijk om zijn zinloze dood te accepteren”

Een kleine veertig buurtbewoners en sympathisanten woonden afgelopen zaterdag de herdenking bij van Reda Bouyagroumni aan de halte Van Roiestraat op de Bredabaan.

De 23-jarige bewoner van de Wuytslei werd op 16 september 2005 om 16u50 aangereden door een bus van De Lijn en overleed later die avond in het Jan Palfijn aan zijn verwondingen.

Naziha Bouyagroumni met naast haar haar moeder, zaterdag op de Bredabaan: “De belofte is nog niet ingelost”

Het ongeval zorgde voor een golf van protest tegen de gevaarlijke situatie voor wachtende reizigers - waaronder veel schoolkinderen - aan de halte Van Roiestraat en het stadsbestuur zag zich gedwongen snel enkele halfbakken maatregelen te nemen.

Precies een jaar later werden er bloemen gelegd op de plek van het ongeval want veilig is het nog steeds niet op en rondom de halte..

De herdenking kwam er vooral op initiatief van de zus van Reda, Naziha: “Na Reda's overlijden heb ik een belofte gedaan dat ik niet zou rusten voordat die halte veilig is gemaakt. Die belofte is nog niet ingelost, dus ik zal blijven actievoeren. Momenteel probeer ik samen met de Vereniging van Verongelukte kinderen een bord op de plaats van het ongeval te plaatsen, dat aanduidt dat het perron een onveilige plaats is. Het stadsbestuur wil daar echter geen toestemming voor geven.”

Volgens Naziha, inmiddels zelf moeder geworden, is de herdenking voor de familie en de buurtbewoners ook een middel om de dood van de bij iedereen geliefde Reda te verwerken.

Stille getuigen

“En dat werkt. Het blijft moeilijk om zijn zinloze dood te accepteren, maar wetend dat je niet alleen staat in je boosheid over wat gebeurd is verzacht de pijn en biedt veel troost.”

Het ziet er overigens niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd degelijke maatregelen genomen zullen worden om de onzalige situatie voor voetgangers op de Bredabaan in het algemeen en aan de tramhalte in het bijzonder te verbeteren.

Schepen Ludo Van Campenhout is er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken met alle partijen die een stem hebben in de heraanleg van de Bredabaan, en het dossier staat weer in de ijskast.

Die heraanleg komt er dus ten vroegste een eind na de verkiezingen, en wanneer Van Campenhout niet terugkeert op zijn huidige post van schepen van openbare werken zal het nog langer duren, aangezien een nieuwe schepen niet over een nacht ijs zal willen gaan.

De strijd van Naziha is dus nog lang niet voorbij.

AP

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren