13/10 - Ticketautomaat Roossensplein al drie maanden kapot:
“En dan dat zure bakkes van de trambestuurder...”

De ticketautomaat aan de tramhalte Victor Roossensplein is al drie maanden kapot, volgens De Lijn volgens een ondergrondse stroompanne die binnenkort gerepareerd zal worden.

De automaat is inmiddels al zo lang kapot dat zelfs het opschrift 'buiten dienst' nauwelijks nog te lezen is

Vroeger zou een dergelijke panne niet zo heel vervelend zijn geweest voor de reizigers van De Lijn, maar sinds men op tram en bus een hoger tarief betaalt dan voor een ticket dat uit een automaat gehaald wordt heeft een kapotte automaat natuurlijk wel implicaties voor de reiziger.

Ik denk dat de automaat halte Heirmanstraat (De L'Arbelaan) veel langer stuk is.
Raymond Van der Poorten

Terwijl we een foto nemen van het kapotte ding spreken verschillende reizigers ons aan: “Ja, neemt er maar goed foto''s van. Belachelijk is het! Dat ding is al maanden kapot. Wat is dat nu voor een service!? Geen bushokje en nu ook al maanden lang een kapotte automaat. Je kunt dan een ticketje kopen op de tram hè, maar je moet die zure bakkes van de trambestuurder eens zien als je hem komt storen voor een ticketje. Het is daarbij nog duurder ook. Dit kan alleen in België...”

Hella Rogiers, woordvoerster van De Lijn heeft begrip voor de boosheid van de reizigers: “Voor de klanten is dit uiteraard niet prettig, dat beseffen wij volop. Maar het voorverkoopnetwerk van De Lijn is ondertussen al behoorlijk uitgebreid. Klanten kunnen er terecht voor de aankoop van vervoerbewijzen. Merksem alleen al telt 21 voorverkooppunten. Op onze website kunnen reizigers de voorverkooppunten in hun omgeving opvragen. Ze kunnen dit ook te weten komen via ons infonummer (070 220 200, red.).”

Volgens Rogiers is het apparaat al zo lang stuk vanwege een probleem met de elektriciteitsspanning.

Rogiers: “ Dit probleem is inmiddels opgelost, maar de firma die instaat voor de goede werking van de automaten moet nog kleine aanpassingen uitvoeren aan de automaat vooraleer we hem in werking kunnen stellen. Hiervoor is al contact opgenomen met de firma. Zij proberen zo snel als mogelijk iemand langs te sturen om de aanpassingen te doen. Wij hopen dus dat het euvel snel is opgelost.”

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren