05/10 - Merksem SC-voorzitter ziedend op Jan Penris:
“Wie is Mijnheer Pernis?”

De columns van Jan Penris krijgen tot nu toe heel wat reacties.

Zo ook vandaag, de leukste vindt u in onze brievenbus.

Michel Pradolini

Vandaag maakte de lijsttrekker van het Vlaams Belang in zijn verkiezingscolumn een vergelijking tussen voetbal en politiek en vergeleek hij het veronderstelde falen van de huidige Merksemse bestuursploeg met de prestaties van voetbalclub Merksem SC, afgelopen zaterdag op het veld van KFCO Wilrijk.

Dat nu is de voorzitter van die club, Michel Pradolini op furieuze wijze in het verkeerde keelgat geschoten.

Je kunt je niet bukken voor een e-mail, maar wij wilden hier bijna onder ons bureau kruipen om ons te hoeden voor de boosheid die van het scherm spatte.

“Wat ik daar las is een regelrechte schande!” fulmineert Pradolini in een schriftelijke reactie op de column.

De voorzitter richt zich rechtsreeks tot Penris: “Wie bent u eigenlijk? Wij kennen U niet en hebben U nog nooit op ons stadion gezien. Woont U al lang in Merksem? De manier waarop u dit schrijft en naar de politiek zit te vertalen terwijl u onze vereniging in een negatief daglicht zet is ongehoord. Vooral de melding "missen aan vorm en visie" is een regelrechte schande... Over visie gesproken? Weet U uit welk dal we als club klimmen? Weet U wel hoe hard wij sociaal geangeerd zijn? Weet U dat wij 350 kinderen dag in dag uit van de straat houden? Weet U dat van die kinderen er meer dan 100 allochtoon zijn en dat we geen problemen kennen?”

“Weet U dat wij, enig in heel de provincie als lid van de KBVB, autistische kinderen mee in onze Jeugdopleiding integreren? Weet U dat wij heel ons stadion met eigen middelen hebben opgeknapt? Weet U dat wij al onze kinderen ook sociaal proberen op te vangen? Weet U dat wij met een 2O-tal vrijwilligers gratis en voor niks dag en nacht werken om dit allemaal te verwezenlijken? Weet U dat wij bij elke thuiswedstrijd de eenzame bejaarden gaan afhalen met onze jeugd? Weet U dat wij dit allemaal doen zonder te bedelen achter subsidies? Weet U dat we over de meest sociale tarieven beschikken in de provincie? Weet U wat onze visie is met de eerste ploeg? Neen.. U zou wel anders klappen.In elk geval geen poen verbrassen aan super dure spelers. Want €20.000 per jaar betalen voor een voetballer, dat doen we niet ! En dat is - zo ook in Wilrijk - het enige verschil...”

“En visie ...Als U KMSC zou kennen dan zou U weten wat de visie is van de club die drijft op enthousiasme en sociaal engagement. Iedere sportieve Merksemenaar weet dat. De spectaculaire groei van de club alleen al bewijst dat.”

“U kent Merksem niet! U kent zijn grootste club niet! U zegt zomaar wat zonder kennis van zaken! U bent een lege doos! En uw visie...die is van zeeer korte duur. En last but not least: meng onze club liefst niet in U politiek debat. Wij hebben alle huidige beleidsmensen van het Merksemse district, van welke partij dan ook, kunnen ervaren als zeer sociaal gedreven en competente mensen. Dat is ook normaal: de meesten zijn echte Merksemenaren.”

“PS: Als U wenst mag U mijn stoel als voorzitter overnemen en de club verder besturen met "uw visie"... Ik zal met plezier mijn commentaar langs de zijlijn komen geven.”

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren