10/10 - Filip Dewinter:
“Stemrecht voor vreemdelingen remt onze groei”

 

(De Standaard) - Filip Dewinter verwijt Patrick Janssens een pyrrusoverwinning.

“De uitslag van deze wedstrijd is nul-nul.”

In Vlaanderen ziet het VB-kopstuk vooral een forse winst.

- Meneer Dewinter, heeft uw buikgevoel u ontgoocheld?

“Neen. In Antwerpen en Borgerhout gaan we inderdaad achteruit. De reden daarvoor is demografisch. Ik heb het altijd voorspeld. De snel-Belgwet, het vreemdelingenstemrecht en de stadsvlucht van blanke Antwerpenaars maakt dat we in die wijken geen forse vooruitgang meer kunnen maken. De etnische samenstelling speelt in ons nadeel. Maar in Deurne en Merksem winnen we fors. In Berendrecht, Zandvliet en Lillo gaan we vooruit. En vergeet niet: in alle Vlaamse steden en gemeenten gaan we vooruit, in de centrumsteden lichtjes, in veel dorpen met een derde tot een verdubbeling van het aantal stemmen.”

- U wou een polarisatie. U kreeg ze, maar Patrick Janssens heeft gewonnen.

“Janssens behaalde een pyrrusoverwinning. Als een kannibaal heeft hij de stemmen van zijn eigen meerderheid opgepeuzeld. Wat de SP.A wint, verliezen haar coalitiepartners. Het resultaat van deze wedstrijd is nul-nul. De relatie oppositie-meerderheid is niet veranderd.”

- Bent u ontgoocheld?

“Nee, we hebben een relatief goed resultaat. We zijn niet euforisch, wel tevreden. Vlaams Belang blijft in Antwerpen stabiel, op de hoogste score die we ooit haalden. In de districten waar het vreemdelingenstemrecht niet speelt, gaan we zelfs vooruit.”

Lieven Sioen

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren