21/11 - Merksemnaar Luc Bungeneers heeft een hart voor dieren
Dierenwelzijn krijgt stilaan vorm in Antwerpen

De onderhandelaars van de stad Antwerpen zaten vrijdag, in het kader van het bestuursakkoord, voor een eerste keer rond de tafel over het thema 'dierenwelzijn'

Dierenliefhebber Luc Bungeneers

Toekomstig schepen voor dierenwelzijn, Merksemnaar Luc Bungeneers kan alvast op de volle steun van heel wat Antwerpenaren rekenen die hem de voorbije weken honderden mailtjes stuurden om hem te feliciteren met de nieuwe bevoegdheid.

De onderhandelaars spraken onder meer af dat er een adviesraad voor dierenwelzijn wordt opgericht en dat er een coördinerende dienst komt die zorgt dat alle administratieve diensten rond dierenwelzijn samenwerken.

Binnen de politie komt er een aanspreekpunt voor kwesties rond dierenwelzijn, zodat ook klachten rond bijvoorbeeld blaffende honden consequenter zullen worden opgevolgd.

De stadsdiensten zullen er in de toekomst streng op blijven toestaan dat er tijdens de offerfeesten geen thuisslachtingen gebeuren, maar dat de slachtingen op een diervriendelijke manier worden uitgevoerd door professionele slachters.

"Bovendien willen we de mensen sensibiliseren om slachtingen zoveel mogelijk te vervangen door geldstortingen", legt schepen Bungeneers uit.

Sensibilisatie komt er ook over hondenpoep en het gebruik van vuurwerk in relatie tot huisdieren.

De stad wil er tot slot voor zorgen dat mensen die hun vertrouwde woonst moeten verlaten om naar een rusthuis of een sociale woning te trekken, hun huisdieren kunnen meenemen.

Nu kan dat vaak niet, waardoor er veel huisdieren in een asiel belanden.

Een aangepast reglementering moet ervoor zorgen dat die mensen hun trouwe metgezellen mee kunnen verhuizen.

"Op voorwaarde dat ze natuurlijk niet voor overlast zorgen", klinkt het nog.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren