24/03
Combi-ticket Sportpaleis en De Lijn bijna rond

(GvA) - De onderhandelingen tussen De Lijn en het Sportpaleis over de invoering van een combi-ticket zijn in een laatste fase.

"De echte uitvoering is pas voor volgend seizoen", zegt Jan Van Esbroeck van het Sportpaleis.

De Vlaamse overheid heeft als voorwaarde voor de gunning voor de nieuwe topsporthal de uitbaters van het Sportpaleis een bedrijfsvervoersplan opgelegd.

Bedoeling is 30 procent van de bezoekers gebruik te laten maken van een evenementennet, waarbij ze met het toegangsbewijs voor het Sportpaleis 'gratis' het openbaar vervoer (tramlijnen 3, 5 en 12) kunnen gebruiken.

Dertig procent van alle bezoekers komt neer op 7.500 mensen, en om die op de tram te krijgen, moet De Lijn extra tramtoestellen inzetten. Een meerkost van 400.000 euro per jaar. "Die kosten zijn volledig voor ons", zegt Jan Van Esbroeck. "De meerprijs, die zal worden verrekend in het combi-ticket, ligt nog niet vast, en is zeker geen 0,30 euro, zoals wordt beweerd. Het zou meer kunnen zijn."

Omdat de kaai van het Lobroekdok wordt opgevorderd als werfzone voor de Oosterweelverbinding, is het schepencollege op zoek naar alternatieven. "Bouwbedrijf Vibro-Welfsels heeft ons een alternatief voorgesteld", zegt schepen Ludo Van Campenhout (VLD). "Grote vraag is of dit gebied voldoende kan worden ontsloten. Het schepencollege wil dit onderzoeken." Volgens Jan Van Esbroeck is het Milieu Effecten Rapport (MER) over dit alternatief duidelijk. "Bedoeling was om hier een parkeertoren te bouwen, maar volgens het MER is dit niet mogelijk, gezien het terrein te moeilijk bereikbaar is, wat voor en na evenementen voor verkeerschaos zou zorgen."

Naast het evenementennet is er nood aan 4.000 parkeerplaatsen. De bestaande betaalparkings van het Sportpaleis zijn goed voor 2.000 plaatsen. "Wij wachten nog altijd op de gunning voor een parking van 1.300 plaatsen op de terreinen van Vamo Mills", zegt Jan Van Esbroeck. "Het college heeft een gunstig advies gegeven. Nu is het wachten op het fiat van het Vlaams Gewest."

Karin Van Heusden

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren