10/03
Guy Dirckx eist serieuze enquête over blauwe zone

(GvA) - Onafhankelijk districtsschepen Guy Dirckx eist dat de stad een serieuze enquête laat uitvoeren over de blauwe zone rond het Sportpaleis.

"Een telefonische bevraging van 600 bewoners in een wijk waar 10.000 mensen wonen, is niet ernstig", zegt Dirckx.

De blauwe zone rond het Sportpaleis, ingevoerd eind oktober om de parkeeroverlast in de buurt tijdens evenementen in te dijken, is begin februari geëvalueerd.

Op basis van de resultaten heeft GAPA, het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf, zijn advies over mogelijke bijsturingen overgemaakt aan het college.

De komende drie maanden zal het schijfparkeren van 1 uur naar 2 uur worden opgetrokken.

Daarna volgt een nieuwe evaluatie.

Geen inzage
Districtsschepen Guy Dirckx maakt zich boos omdat hij geen inzage krijgt in het advies van GAPA.

"Ik krijg als antwoord dat het een intern document is, en dat het pas openbaar wordt gemaakt wanneer een definitieve beslissing is genomen. Ik vind het niet kunnen dat het district niet wordt gehoord, want het zijn wel de lokale politici naar wie de bewoners zich richten. Als district kunnen wij alleen maar toekijken en reageren wanneer de beslissing al is genomen."

Guy Dirckx eist verder een grotere rondvraag.

"In de wijken Ten Eekhove en Kronenburg wonen samen 8.000 mensen, in Lakbors nog eens 2.000. Dan lijkt een telefonische enquête van 600 mensen (6%, red.) voor Deurne én Merksem mij niet representatief. Waarom laat men geen grotere enquête uitvoeren, bijvoorbeeld door het stedelijk wijkoverleg dat onder meer speciaal voor zulke rondvragen is opgericht?"

Karin Vanheusden

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren