23/03 - Districtsschepen zetelt vanaf nu als onafhankelijke
Andre Keulemans stapt uit SP.A

Vanwege een conflict binnen de SP.A-Merksem stapt districtsschepen van openbare werken André Keulemans per direct uit de SP.A en zal hij vanaf vandaag als onafhankelijke districtsschepen zetelen in het Merksemse districtsbestuur.

André Keulemans

Keulemans zal de districtsraad vanavond inlichten over zijn beslissing.

De Merksemse meerderheid komt niet in gevaar.

“Zwaar geraakt”
Districtsschepen Keulemans wilde verder niet ingaan op de diepere reden achter zijn beslissing, maar wij denken dat een en ander te maken heeft met de terugkeer van Glbert Verstraelen naar de Merksemse politiek.

De twee socialisten zijn volgens velen geen vrienden.

“Daar wens ik verder niet op in te gaan. Het laatste wat ik wil is een polemiek creëren om vervolgens in een openbaar debat te belanden,” aldus Keulemans.

“Na zeer moeilijke dagen en lang beraad heb ik gemerkt dat er voor mij onoverbrugbare geschillen ontstaan zijn binnen de SP-a-Merksem. De verkiezingskoorts heeft mij geleerd dat de persoonlijke ambitie van sommige om zich te profileren en op te dringen, enkel uit eigen belang, alle deontologische vormen overstijgt. De onderhandelingen binnen de plaatselijke SP-a afdeling hebben mij zwaar geraakt. Het lijstvormingscomité heeft de democratische spelregels aan zijn laars gelapt door beslissingen te nemen alvorens enige verkiezingsuitslag bekend is.”

De beslissing van Keulemans komt voor buitenstaanders als een donderslag bij heldere hemel.

André Keuelemans - al 23 jaar lid van de Merksemse districtsraad en reeds 35 jaar lid van de SP.A - is wellicht de meest capabele districtsschepen en zeker een van de populairste Merksemse politici.

Hij leek dan ook een grote stemmentrekker te gaan worden voor de sp.a. bij de aanstaande districtsraadsverkiezingen.

Tijdens de afgelopen legislatuur kreeg hij ondanks een minimum-budget een maximum aantal straten heraangelegd, getuigde hij tijdens de zittingen van de districtsraad steeds van een grote dossierkennis en was hij nooit te beroerd om tijdens de debatten collega-schepenen uit de brand te helpen wanneer die om een antwoord aan de raad verlegen zaten.

Vandaag zei hij ons dat de problemen al enkele maanden speelden, maar over de precieze aard wenste hij dus niets te zeggen.

Geen gevolgen
Collega-districtsschepen Frank Baeyens kwam volledig uit de lucht vallen toen we hem om een reactie vroegen.

“Uiteraard wist ik van de problemen die André had met de gang van zaken binnen de sp.a-Merksem tijdens de laatste maanden. Dat hij gaat stoppen hoor ik nu van u. Over de gevolgen voor zijn positie binnen het Merksemse districtscollege kan ik niets zeggen. Vanavond is er een districtsraadzitting. We zullen zien wat er daarin naar voor komt,” aldus Baeyens.

Districtsvoorzitter Kris Janssens (VLD) was al wel door Keulemans op de hoogte gesteld.

Hij betreurt de beslissing van zijn collega.

“Vooral ook voor hem als mens. Ik heb hem leren kennen als een zeer loyale en capabele schepen, waarmee we altijd zeer goed hebben kunnen samenwerken. Dat hij hiervoor door zijn partij niet gehonoreerd wordt is jammer. Wat mij betreft heeft dit geen gevolgen voor zijn positie binnen het college, al zullen sommige oppositiepartijen er voordeel uit willen slaan. Het betreft hier ook geen conflict binnen het districtscollege, maar een intern probleem binnen de SP.A.”

Gilbert Verstraelen, lijsttrekker van de SP.A-Merksem, konden we nog niet bereiken voor een reactie.

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren