01/06 - Ludo Van Campenhout:
“Er komt wel een fietspad op de Bredabaan”

Schepen van openbare werken en ruimtelijke ordening Ludo Van Campenhout (VLD) begrijpt niets van de commotie die er sinds gisteren is ontstaan rond de plannen voor de heraanleg van de Bredabaan.

Volgens hem staat er wel degelijk een volwaardig fietspad op de plannen voor de heraanleg en is alle opwinding een storm in een glas water, gecreëerd om electoraal gewin te bewerkstelligen.

Volgens hem is het hele verhaal van Gilbert Verstraelen van vandaag dan ook niet waar.

“Men komt morgen op straat voor iets wat al lang op de plannen staat,” aldus Van Campenhout vanmiddag.

“Op die plannen is een volwaardig fietspad getekend, geen fietssuggestiestrook. Al dit politieke opbod daar is niemand mee gediend. De idee dat we de Bredabaan als doorgaande weg willen handhaven is uit de lucht gegrepen. Dat is trouwens om andere redenen niet mogelijk want ook de IJzerlaan wordt straks geknipt, waardoor er sowieso al veel minder doorgaand verkeer naar Antwerpen over de Bredabaan zal rijden.”

Hoewel er nu volgens Van Campenhout dus plannen voorliggen waar ook SP.A, CD&V en de Fietsersbond zich in zouden moeten kunnen vinden wil Van Campenhout zijn plannen niet voorleggen tijdens de eerstvolgende commissiezitting van de Merksemse districtsraad, op maandag 12 juni.

De SP.A-fractie had daar wel om gevraagd.

Volgens de schepen komt een consensus in gevaar wanneer de plannen nu al besproken zouden worden.

Wanneer Van Campenhout zijn plannen wel denkt te kunnen voorleggen kon hij ook vandaag niet zeggen.

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren