regio   

sport   

cultuur   

handelaren   

computer   

horeca   

gezondheid   

jr & sr   

onderwijs   

nieuws

contact   

 
 

Junior & Senior - Senioren

Aandacht voor senioren
Clubhuizen
Clubs
Dienstencentra
Seniorenraad
Cursussen
Suggesties voor deze pagina?

Aandacht voor Senioren

In Antwerpen woont een steeds groter wordende groep bejaarden alleen. Velen onder hen komen in een sociaal isolement terecht door een gebrek aan contacten met familie, vrienden en buren. Vereenzaming op oudere leeftijd is hiervan een pijnlijk maar concreet gevolg. Aandacht voor Senioren wil vereenzaamde bejaarden uit hun isolement halen.

Vele actieve 50-plussers willen zich na hun beroepsleven nog nuttig maken. Zij blijken bereid om op regelmatige basis een bezoek te brengen aan vereenzaamde bejaarden in hun omgeving. Aandacht voor Senioren zoekt, selecteert en motiveert vrijwilligers om deze vereenzaamde bejaarden wekelijks te bezoeken. Aandacht voor Senioren verzorgt persoonlijke begeleiding, groepsondersteuning en vorming voor deze vrijwilligers.

Aandacht voor Senioren brengt verder vrijwilligers en vereenzaamde ouderen samen op zomeruitstappen en is ook op een actieve manier betrokken bij vele initiatieven die in de seniorensector worden ondernomen. Ook onderneemt Aandacht voor Senioren zelf acties om ouderen (organisaties), sociale diensten, scholen, enz., te sensibiliseren i.v.m. de vereenzamingsproblematiek van bejaarden. Via deze (kleinschalige) manier van werken worden vaak zeer grote resultaten behaald.

Van Immerseelstraat 11-23
2018 Antwerpen
tel.: 03-222 36 70
fax: 03-226 94 21

Gratis nummer voor vrijwilligers en vereenzaamde bejaarden:

0800-92980

Clubhuizen

Antwerpen beschikt over 42- clubhuizen voor senioren. Sommige lokalen zijn in een park gelegen, andere aan de Scheldeboorden, nog andere op een plein of in een woonwijk. Maar alle zijn ze met het openbaar vervoer bereikbaar.

Iedere inwoner van onze stad boven de 50 is er welkom.

U kunt er gratis biljarten, gezelschapspelletjes doen, tijdschriften lezen, senioreninformatie verkrijgen, televisie kijken of gewoon een gezellig babbeltje slaan.

De senior verantwoordelijke van het lokaal zorgt voor warme en koude dranken tegen zeer lage prijzen.

In een aantal clubhuizen worden hobbyateliers ingericht.

De openingsuren variëren lichtjes maar tussen 13u30 en 17u. zijn alle lokalen open.

In Merksem zijn er 3!

Houthulststraat / Kluizeveldenstraat 2170 Merksem

Van Heybeeckstraat (tegenover het zwembad) 2170 Merksem

Oortbroek (Distelhoek) 2170 Merksem

Clubs

Merksemse Petanque Club

Elke woensdag en zondag vanaf 13u30 verzamelt de MPC en spelen de leden hun wedstrijden op de eigen banen naast het clubhuis in het Fortje van Merksem (achter de kabelbaan).

Lidmaatschap kost €13,65 voor mensen jonger dan 60 en €7,50 voor 60-plussers.

Deelname aan de wedstrijden kost telkens €1,-.

Meer info bij de heer J. Empsten op 03 645 50 56

Curussen

Cursussen voor 55-plussers

Dankzij de financiële ondersteuning van de seniorenwerking van het district Merksem biedt het Cultuurentrum Merksem cursussen aan een sterk verlaagde prijs aan. Enige voorwaarde: een +3-pas hebben. Deze gratis pas kan je op de seniorendienst van je districtshuis of gemeentehuis gaan halen (pasfoto niet vergeten!) en geeft in heel Vlaanderen kortingen op allerlei activiteiten.

Ook bij de algemene vorming en de aperitiefconcerten van het CC kan je hiermee een prijsreductie bekomen.

Meer informatie over de prijs en inhoud van de seniorenvorming vind je op de website van het CC: www.ccmerksem.be onder programmatie – vorming senioren.

Seniorenraad Merksem

In ieder district is er een districtsseniorenraad. Elke vereniging voor senioren is vertegenwoordigd in de seniorenraad van het district. De plaatselijke raden behandelen zaken op districtsniveau. Maar elk district heeft ook drie leden in de stedelijke seniorenraad. Deze drie personen kunnen algemene zaken ter bespreking overmaken aan de stedelijke seniorenraad.

informatie:
René De Rycke,
districtshuis Merksem,
Burgemeester J. Nolfplein 1,
dienst sociale zaken,
Tel.: 03 641 72 51

   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren