regio   

sport   

cultuur   

handelaren   

computer   

horeca   

gezondheid   

jr & sr   

onderwijs   

nieuws

contact   

 
 

Regio - Dossiers

Incident bus 23

Op 24 juni 2006 wordt de 54-jarige treinmachinist Guido De Moor door zes jongeren tussen 16 en 22 jaar in elkaar gestampt op bus 23 tussen de Kerkstraat en het Astridplein. Hij overlijdt seconden nadat de buschauffeur zijn voertuig tot stilstand heeft gebracht. Het enige dat De Moor verkeerd deed was de jongens tot kalmte manen. De zes daders worden drie dagen later opgepakt.

Wateroverlast

De helft van Merksem (het westelijke deel) bestaat uit polders. Die zijn inmiddels volgebouwd, maar stroomden in 1998, 1999 en 2000 wel weer vol met water - zoals ze dat door de eeuwen heen regelmatig deden. Inmiddels werden er maatregelen genomen, maar het gevaar van nieuwe overstromingen is bij lange na niet geweken.

IJsvogelstraat /Kwadevelden

Ann Coolsaet beloofde in 2002 al dat er niet gebouwd zou worden op de woeste gronden ten noorden van de IJsvogelstraat, maar zij kwam haar beloftes in de vorm van een nieuw BPA niet na.

In juni 2005 dienden twee vastgoedhandelaren toch een verkavelingsaanvraag in.

Inmiddels heeft Ludo Van Campenhout er een nieuw BPA doorgejaagd en lijkt het erop dat de gronden voor lange tijd gevrijwaard blijven van bebouwing.

Brigitte RummensDoodrijder Bredabaan

Op 1 mei 2005 werd motorrijdster Brigitte Rummens uit St. Lenaerts aan de kruising Bredabaan-Broeder Frederikstraat doodgereden door Danny Van den Broeck uit Merksem. Die pleegde vluchtmisdrijf. Twee dagen later meldde hij zich als 'getuige' op het politiekantoor. Meerdere getuigen en een reconstructie wezen op kwaad opzet van de man die al snel de 'Doodrijder van Merksem' werd gedoopt. Familie van het slachtoffer eiste dan ook een zaak voor assisen wegens opzettelijke doding, maar de Antwerpse rechters achtten dat niet bewezen en verwezen hem door naar de politierechter wegens onopzettelijke slagen.

Bredabaan

De noodzakelijke heraanleg laat nu al absurd lang op zich wachten.

Lag het dossier jaren ver voor op dat van de St. Bernardsesteenweg in Hoboken; in Antwerpen-zuid is men inmiddels begonnen met de werken terwijl de partijen in Merksem het maar niet eens worden.

Dat de Bredabaan in de tussentijd leegloopt en langzaamaan verwordt tot een stadsautostrade met hier en daar een nachtwinkel lijkt de ruziemakers minder te interesseren dan hun eigen gelijk - Klik

Decentralisatie

Op 1 januari 1983 werden acht randgemeenten van Antwerpen, zijnde Beredrecht-Zandvliet-Lillo, Ekeren, Merksem, Deurne, Borgerhout, Berchem, Wilrijk en Hoboken bij Antwerpen gevoegd en ontstond er één groot Antwerpen.

Sinds 1 januari 2000 keerde het tij, en op 1 januari 2003 kwam er zelfs officieel een einde aan de centralisatie.

Klik

Werken Ring

De voorbereidende werken voor de tweede fase zijn inmiddels gestart, en de gevolgen nu al merkbaar voor iedere automobilist. Tot einde september zal de hinder niet meer aflaten en waarschijnlijk alleen nog maar toenemen.

In dit dossier vindt u alle persberichten van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel alsmede eigen berichtgeving.

Dit dossier overlapt wat Merksem betreft regelmatig dat van de Bredabaan dus sommige artikels kunnen in beide dossiers voorkomen - Klik

Tabacofina

Op 6 november maakte de directie van British American Tabacco-Van der Elst bekend dat ze haar vestging in Merksem (Vaartkaai) in de loop van 2004 zal sluiten.

Ongeveer 230 werknemers raken hun baan kwijt.

De fabriek was de laatste Belgische sigarettenfabriek - onder andere de Belga- en de Tigra-sigaretten komen er vandaan - Klik

Broomongeval maart 2004

Op 4 maart 2004 kantelde in de Schouwkensstraat een tankwagen met een lading broom. De tank sloeg lek en een giftige wolk broom verspreidde zich over Ekeren en Merksem-noord. Meer dan 3000 mensen moesten hun woning verlaten en tientallen mensen belandden in het ziekenhuis. De verkeerschaos in het noorden van Antwerpen was zonder weerga.

 

   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren